Ik leg u uit waarom u bang voor de tandarts MOET zijn!!!

Author:
Anderenaam
Posted:
wo, 09/17/2003 - 01:52
Tsja, de tandarts,

Eerlijk gezegd krijg ik daar toch een naar gevoel bij. Ik heb jarenlang rondgereisd in het buitenland en diverse tandartsen bezocht. Wat mij opviel was hun totaal verschillende diagnoses in een relatief kort tijdsbestek. Als ik mij deed voorkomen als iemand met weinig geld en op doorreis was er niks aan de hand met mijn gebit. Maar owee als de mijnheren lucht kregen van mijn werkelijke status en verblijfsduur, dan kon ik de oogjes weer zien glitteren. Nee de integriteit is ver te zoeken. Mijn twee na laatste tandarts adviseerde mij een kroon de een na laatste moest daar hard om lachen om dat advies en mijn nieuwe tandarts komt zowaar met een complete uitgeprinte offerte voor maar liefst 4 kronen!!! Doe maar ruig het liefst gelijk achteraf betalen. Van Spanje naar Engeland in Nederland. Tsja zeg nou zelf vertrouw jij iemand die je amper kent door zomaar allerlei werkzaamheden te verrichten? Laat jij je ook maar alles vertellen? Doet me denken aan die "aardige" monteur waar je je auto repareert voor je kapotte uitlaat. Goh wat was die man aardig en wat goedkoop! Tjsa dat was de opzet, je komt zeker weer terug als er weer wat aan de hand is met je auto!! Al je goeie onderdelen verwisseld voor slechte en af en toe wat schroefjes losmaken voor de latere defecten. En onder tussen word dat een heel duur uitlaatje...
Mijn advies als je een tandarts neemt neem dan iemand met jarenlange ervaring en die niet zo geldbelust zijn als de "tandarten" van tegenwoordig. Wees kritisch en laat je niet afzetten. Want ze bouwen het liefst een kathedraal in je mond maar wel op jouw kosten!!!Doet me denken aan die oude westerns. De revolverheld hield de barbier onder schot terwijl hij geschoren werd. Hij mocht eens uitschieten. Mensen sterkte en geloof niet alles wat ze zeggen. Ik ben ook zeer benieuwd of ze dit stukje wel plaatsen en/of weghalen. Groeten
_________________
"Vertrouwen is goed, controle is beter..."
Lenin, Vladimir Ilyich (1870-1924)
de digitale tandarts

Natuurlijk bestaat er variatie tussen behandelplannen van verschillende tandartsen, zeker wanneer deze zich ook in verschillende landen bevinden. Dat wil echter niet zeggen dat een behandelvisie de juiste is en alle andere niet, er zijn meer wegen die naar Rome leiden.

Over het algemeen is het inderdaad zo dat tandartsen het maken van kronen leuk werk vinden. Maar de verdiensten daarvan zijn echter niet veel hoger dan bij het maken van vullingen, dus financiele overwegingen zullen geen grote rol spelen.

Er is veel wetenschappelijk bewijs dat gebitselementen waarin grote vulingen zitten significant langer meegaan als ze op tijd gekroond worden. Helaas kunnen veel mensen dat niet betalen en voelen tandartsen dat ook aan en wordt het dan ook niet aan iedereen voorgesteld.

Ik hoop dat je een tandarts vind waar je vertrouwen in hebt en een goede relatie mee kan opbouwen.

Met vriendelijke groet.



[ Dit Bericht is bewerkt door: de digitale tandarts op 2003-10-06 12:27 ]
ma, 10/06/2003 - 09:42 Permalink
natascha31

Hallo anderenaam,

wat doe je eigenlijk op dit forum? Als ik het goed heb schreef je een aantal weken geleden exact hetzelfde onder een "andere naam". Je zat toen ook vol negatief commentaar. Ik heb de tandarts die jou in de stoel krijgt toen veel sterkte gewenst. Bij deze doe ik dat nogmaals. Waar besteed ik in hemelsnaam mijn tijd nu aan? Sommige mensen hebben echt advies nodig, denk daar aan voordat je weer op dit forum komt. Ik hoop dat de digitale TA ook niet te veel tijd in je steekt.
ma, 10/06/2003 - 13:40 Permalink