ik heb tandsteen dus polijsten, nieuwe tandarts zegt van nie

Author:
Bella
Posted:
ma, 02/16/2004 - 23:28
Hallo,

Door een verhuizing zit ik nu bij een andere tandarts. De vorige tandarts merkte altijd tandsteen op en ging mijn gebit polijsten. Daar werden ze wel mooi van! Lekker glad en weer mooi.

De nieuwe tandarts doet dat helemaal niet. Heb het hem wel voorgelegd en gevraagd maar krijg daar niet echt antwoord op. Ik baal hiervan, omdat dit nu niet verwijdert wordt.
Mijn tanden zijn nu na enkele jaren veel geler geworden.

Zag de andere tandarts teveel? Of doet deze er te weinig aan? Ik baal er heel erg van.

Mag ik eisen dat hij ook gaat polijsten? Of heeft hij dat volledig voor het zeggen?

Pff ik weet het echt niet meer...
Bella

nog even ter aanvulling:

ik rook niet, drink geen koffie en thee of andere middelen die verkleuring tot gevolg hebben.

Ieder bedankt die reageert.
ma, 02/16/2004 - 23:44 Permalink
Lieneke

Als je tandsteen hebt dan moet het tandsteen verwijderd worden met handinstrumenten of met het tandsteenapparaat. Nadat dat gebeurd is...dan kan er eventueel gepolijst worden om verkleuring van de tanden te halen en plak. Polijsten is dus niet hetzelfde als tandsteenverwijderen!
Tandarsten hebben in het algemeen niet veel tijd om tandsteen te verwijderen. Daarom is de preventieassistente en mondhygieniste uitgevonden.
Misschien heb je wel helemaal geen tandsteen en zijn je tanden niet zo verkleurd dat de tandarts het niet nodig vindt. Anders praat er een rustig over met elkaar.
di, 02/17/2004 - 07:50 Permalink
GeorgiG

Hoi,

In mijn geval is het nog erger - mijn oude tandarts wil dit niet meer doen :sad:. Kortom een goede manier om de mondhygienistes aan het werk te houden.
Ik vraag mij af of dit ook wettelijk klopt. Immers niet verwijderen van tijdsteen leidt tot problemen, dus …
wo, 04/07/2004 - 17:42 Permalink
GeorgiG

Wat ik bedoel is dat hij liet het gewoon zitten! Ik ben enige tijd geleden bij de mondhygieniste van zijn praktijk geweest, maar die vond ik behoorlijk onprofessioneel, dus ga ik nooit terug. Alle andere mondhygienistes in de buurt nemen niemand meer. Hij weet dit erg goed en toch liet hij mijn tandsteen zitten.
wo, 04/07/2004 - 18:30 Permalink
Lieneke

Oh dat is wel rottig voor je!
Ik geloof dat hij dat wel kan maken..maar zeker weten weet ik dat niet. Zou je niet een andere tandartspraktijk kunnen zoeken?
za, 04/10/2004 - 12:11 Permalink