hoe kom ik er achter of mijn tandarts eerlijk is ?

Author:
wampie
Posted:
zo, 11/02/2008 - 12:38
hoe weet ik nu zeker of ik de tandarts kan vertrouwen.
En dat hij niet zit te boren in tanden die gewoon goed zijn
Ik ben namelijk slecht van vertrouwen .

Kan ik bijv. tijdens de controle vragen aan de tandarts
of hij mij gelijk dmv een spiegel laat zien op welke plek geboord moet worden?
Of is dit niet mogelijk ?
Ik heb namelijk het gevoel dat er tandartsen zijn die onnodige handelingen doen, om zo meer geld te kunnen verdienen.
Of maak ik me druk om niks ?
Spiegeltje

Of een tandheelkundige behandeling al dan niet noodzakelijk is, is voor de gemiddelde patient meestal niet te beoordelen. Je moet daarom vertrouwen op de behandelaar, dat is essentieel in de gezondheidszorg. Als je als patient alles zelf kon beoordelen zou geen vertrouwen nodig zijn, maar dat is om voor de hand liggende redenen niet zo. In de praktijk kan het helpen als de tandarts het hoe en waarom van de behandelingen goed uitlegt en alternatieven aangeeft. Daar kun je rustig om vragen. Niet alle tandartsen doen dat vanzelf, en ook lang niet alle patienten hebben daar behoefte aan. Maar desgevraagd zal een goede tandarts dit zeker doen.

De kans dat je een tandarts treft die uit winstbejag systematisch onnodige behandelingen uitvoert is erg klein. Er is wel een grijs gebied waarin de ene tandarts (nog) niet behandelt en de ander wel. Ook kunnen tandartsen voorkeuren hebben voor (kostbare) behandelingen, zoals kronen, terwijl er ook goedkopere alternatieven bestaan die even goed of bijna even goed zijn. Maar dat is iets anders dan onnodige behandelingen. Door te vragen naar alternatieven kun je hier een beeld van krijgen. Dan heb je het gevoel zelf ook nog eens ergens over te kunnen meepraten.

Als mensen goed communiceren valt vaak veel wantrouwen weg.
zo, 11/02/2008 - 13:19 Permalink
mecánico para …

T71 en T72 lijkt me overdreven.
Een van de twee zou kunnen maar de vraag is of je zonder kies (die is er namelijk uit) spreekt van parodontale chirurgie (parodontium is er met de kies uit). Dus dat zou wel apart zijn. kan me voorstellen dat het als er veel tandvelees achter en omheen zit dat je een widman flap doet om in de bovenkaak bijv van het teveel aan tandvlees af te komen. en dan past die T73 ook weer.
Al met al is er dan meer aan de hand dan alleen die kies er uit halen. en de enige di edat kan vertellen is uw tandarts
do, 06/18/2009 - 19:12 Permalink