hoe doen jullie dat?

Author:
paniekerigmeisje
Posted:
do, 11/06/2003 - 12:03
Hallo,
ik ben ook bang voor de tandarts(anders zat ik niet op deze site) ik ben al zo'n 4 jaar niet meer geweest en het laatste wat ik hoorde toen ik 4 jaar geleden wegrende bij mijn tandarts was dat ik de andere 3 verstandskiezen ook nog moest laten trekken.
Dat heb ik 4 jaar lang verdrongen maar nu merk ik dat ze doorkomen en mijn andere tanden en kiezen gaan knellen en wegduwen. Ook begin ik nu last van gaatjes te krijgen, al ziet het er nog goed uit(niks is zwart of afgebrokkelt ofzo) toch begin ik nu wel pijn te krijgen. Maar ik heb dus een echte naaldenfobie!
Nu is mijn eerste vraag: weet iemand hier waar ik een goede geduldige tandarts kan vinden in de buurt van nijmegen die eventueel met lachgas en narcose werkt?
En mijn tweede vraag is: wat doen jullie tegen de pijn?
Ik ben bang voor de tandarts omdat hij me tot nu toe alleen maar pijn heeft gedaan(verdovingen werkten niet bij mij), maar ben dus ook bang voor de pijn die mijn kiezen nu veroorzaken. Hoe doen/ervaren jullie dat?
En wat moet ik doen als de noodtandarts niet vergoed word? Ik heb geen rooie cent(echt niet).
Ik hoop dat iemand antwoord, al is het maar om te horen dat ik niet de enige ben die hier mee zit.
gr een paniekerig meisje
dj

Hoi,

Stapje voor stapje..

- In Nijmegen zit een CBT dacht ik, volgens mijn bij het academisch ziekenhuis. De wachtlijsten zijn daar echter vrij lang meen ik. In ieder geval denk ik dat die de vraag wie er in Nijmegen met lachgas werkt wel kunnen beantwoorden. Gewoon naar het ziekenhuis bellen.
Arnhem heeft denk ik relatief korte wachtlijsten. 026 3526195.
Ik denk dat beiden met lachgas werken.

- Misschien durf je nog wel met je eigen tandarts te bellen of een consult te vragen waarbij alleen een plan wordt uitgestippeld, hoe dat ook loopt. Als je daar helemaal geen vertrouwen in hebt is het waarschijlijk het beste dat gevoel serieus te nemen en het niet te proberen, zeker als je echt slechte ervaringen daar hebt. Maar het zou kunnen dat die toch nog iets voor je kan betekenen, dat moet je zelf beoordelen.
- Zo snel mogelijk toch ergens naartoe gaan, dat is altijd het goedkoopst.
- Evt een betalingsregeling treffen.
- Evt lenen of bijzondere bijstand aanvragen, al was het voor die lening.
- Evt bijverzekeren als dat kan!! Kijk daar in ieder geval zo snel mogelijk naar, veel verzekeraars hebben een website waar soms veel info op te vinden is. Vertel de verzekering niet dat er van alles nodig is voordat je dat zeker weet, dan springen er allerlei lichten op rood.
Het kan zijn dat er voor bijverzekeren sanering nodig is, maar misschien vallen die kosten mee.

Voor een CBT heb je wel een verwijzing nodig. Dat kan bij de huisarts, dan krijg je nog een vragenlijst, huisarts en CBT moeten natuurlijk wel akkoord gaan maar ik denk eigenlijk dat dat in jouw geval wel lukt, maar ja, zeker weten doe ik het niet.

Doe er maar snel wat aan, dat is echt het beste. Maak je nu geen zorgen om de kosten, ook al is dat moeilijk, dat is een reeele zorg maar wel een latere zorg. Voor dit soort dingen zou mi desnoods de gemeente een lening moeten verstrekken.

Ik hoop dat het je lukt!

Doeg,
di, 11/11/2003 - 14:30 Permalink