Hoe is dit mogelijk!!!!

Author:
luidkeels
Posted:
ma, 02/09/2004 - 19:19
Na twee jaar van ontstekingen en 3 apex-en, en noem maar op, ben ik ivm amalgaam onderzoek, wat mijn eigen tandarts niet wilde doen, naar een andere tandarts geweest.
Deze constateerde na een aantal "kennismakingsfoto's" dat er zeker 3!! en misschien wel 5 ontstekingen nog in mijn kaken en kiezen zitten. En een tand moet er waarschijnlijk helemaal uit. Hij had het over een paar kronen, en een fistel van een slordige apex... En er zat in een wortel amalgaan?!? Dit gaat mij vreselijk veel geld kosten. Hoe kan dit??? Is dit een teken dat mijn vorige tandarts nalatig is geweest? Hoe dan ook, ik ben de LUL!! zogezegd. Wordt hier niet blij van. Wat adviseert de digitale tandarts mij? Moet ik dit pikken?? Kan ik ergens verhaal halen.
Hoe kan iemand dit in godsnaam over het hoofd zien??


[ Dit Bericht is bewerkt door: luidkeels op 2004-02-09 19:20 ]
de digitale tandarts

Het is een bekend verhaal: nieuwe tandarts en ineens blijken er veel zaken aan de hand te zijn, inclusief een gepeperde begroting.

Doordat je een nieuwe tandarts hebt, is er nu uitgebreid onderzoek gedaan waardoor mogelijk meer zaken aan het licht gekomen zijn. Wanneer wel of geen kronen noodzakelijk zijn is een grijs gebied. Het meest gebruikte materiaal om een wortel chirurgisch af te sluiten is nog steeds amalgaam. Etc Etc

Is het te bewijzen dat je door nalatig handelen van je vorige tandarts nu extra kosten hebt? of waren de kronen sowieso nodig. De niet gelukte kanaalbehandelingen wel of niet verwijtbaar?

Dit alles is echter niet door mij te beoordelen, lees onze informatie door over de klachtenregeling: http://www.tandarts.nl/html/klachtregeling/klachtregeling.php

Met vriendelijke groet.


[ Dit Bericht is bewerkt door: de digitale tandarts op 2004-02-17 22:52 ]
di, 02/17/2004 - 22:51 Permalink
Cid

Doordat je een nieuwe tandarts hebt, is er nu uitgebreid onderzoek gedaan waardoor mogelijk meer zaken aan het licht gekomen zijn.

Hoewel dat wellicht geregeld voorkomt, is dat m.i. een laakbare situatie. Je gaat toch niet voor niets periodiek op controle? Je mag dan van een tandarts verwachten dat hij evt. onvolkomenheden ook constateert en controleert of de mondhygiëne goed is. Of zit dit laatste er niet bij en zou je dan moeten opteren voor 'een grote beurt' in de vorm van parodontaal onderzoek? Lijkt me van de gekke. Bij incidentele consulten wordt het wellicht een ander verhaal, maar dan nog is het prettig als een tandarts alert is bij wijze van service.

Ik denk overigens ook dat veel mensen die af en toe wel eens ergens wat voelen/last van hebben, daar de tandarts niet op attent maken en ervan uitgaan dat als de tandarts niets ziet, het wel goed zal zijn...

Tsja, wat moet je ermee. Wellicht blij zijn dat je bij een ander zit nu en zo mogelijk wat alerter zijn op bepaalde symptomen...

N.B. Werden wortels niet gevuld met gutta-percha stiften en cement i.p.v. amalgaam? Of hangt dat van de situatie af?

[ Dit Bericht is bewerkt door: Cid op 2004-02-18 02:11 ]
wo, 02/18/2004 - 01:47 Permalink
luidkeels

Bedankt voor de reacties

Ik heb uiteraard aan mijn nieuwe tandarts gevraagd of de oude nalatigheid te verwijten valt. Zijn reactie was dat ie daar niet over kon oordelen, is gedeeltelijk te begrijpen. Anderzijds heb ik nog nooit in de medische wereld meegmaakt dat ze elkaar afvallen. Ik ben in ieder geval blij dat er nu wel goed naar mijn problemen geluisterd en gekeken wordt. Mijn oude tandarts heeft vaak genoeg van mij te horen gekregen dat ik me niet lekker voelde en pijn had in kaak-en of holtes. Ik werd echter meestal linea recta doorverwezen, meestal reageerde ze met ga maar naar je huisarts. Deze heeft mij dan ook voorgesteld om dan toch maar een andere wel meewerkende tandarts te zoeken. Enige vervelende bijkomstigheid is natuurlijk de financiële strop die daar voor mij bijkomt. Ik ben wel verzekerd maar dat gaat ook niet tot in het uiteindige door natuurlijk. Ik hoop gewoon erop dat ik me snel weer beter voel, want dat is uiteraard het aller allerbelangrijkste.
vr, 03/05/2004 - 12:13 Permalink