HELPPPPPPPP

Author:
lichtje
Posted:
wo, 07/20/2005 - 18:54
Beste mensen,

ik heb een vraag: eind mei ging ik voor een halfjaarlijkse controle naar mijn tandarts (zoals ik dit altijd al doe).
Hij vroeg of ik nog problemen had, toen ik zei dat mijn tandvlees soms een beetje bloedde vertelde hij dat ik parodontitis had. Ik kreeg een folder in m'n handen gedrukt en na mijn vraag hoe nu verder zei hij dat ik de begroting wel zou ontvangen.
Nou die kreeg ik dus: 1200€. Omdat ik had gehoord over een kliniek voor parodontologie heb ik de tandarts gebeld en gezegd dat ik liever daar naar toe wilde, echt leuk vond ie het niet, want hij kon het zelf ook en wilde het graag zelf doen.
Nadat ik erop stond dat ik een verwijskaart kreeg hing hij mopperend op.

Ik heb onlangs mijn eerste afspraak gehad en wat blijkt: parodontitis waarbij op sommige plaatsen al 50% van mijn kaakbot verloren is gegaan. De vraag is of mijn voortanden nog wel te behouden zijn!
Dit is een grote schok voor mij en ik wil dus ook nooit meer terug naar die tandarts en eigenlijk wil ik wel weten of ik iets tegen hem kan beginnen, want waarom 2x per jaar naar de tandarts voor controle en dan zo bedrogen uitkomen. Ik voel me echt bedonderd!!

Kan iemand mij vertellen of ik deze tandarts aan kan klagen voor slechte behandeling en eventueel de rekeningen die ik krijg op hem verhalen.
Alvast dank voor een eventuele reactie!

Groetjes Avange
carabelli

Tegenwoordig is het verwaarlozen van parodontitis door de tandarts zeker een reden waar hij op aangesproken kan worden. De verslaglegging over de jaren door de tandarts is hierbij wel belangrijk om verwaarlozing aan te tonen.

Een second opinion door een onafhankelijke partij (dus geen behandelende tandarts/parodontoloog), waarbij de huidige situatie wordt vastgelegd. In combinatie met het dossier van de tandarts zou je al een redelijk beeld moeten krijgen wat jouw tandarts wel of niet heeft gedaan in de tijd.
do, 07/21/2005 - 08:50 Permalink