Hebben tandartsen ook wel eens gaatjes?

Author:
poesiemauw
Posted:
vr, 06/27/2008 - 21:55
Wat ik me soms afvraag: krijgt de tandarts soms ook al eens gaatjes?
En behandel je die dan zelf (als dit al mogelijk is) of ga je naar een collega?
En hebben jullie kinderen allemaal een perfect gebit?
Newtan

Ik heb geen gaatjes, maar wel af en toe een stuk van een kies afgebroken. Dat komt door grote oude vullingen.
Daar ga ik dan mee naar een collega. Als hij/zij niet al te onbenullig is.

En mijn kinderen hebben tot nu toe geen gaatjes. En ze poetsen echt niet zo braaf hoor!
Kwestie van gezond eten. Weinig suiker en ander nepvoedsel.
vr, 06/27/2008 - 23:01 Permalink
Spiegeltje

Ik hoop dat ook andere (forum)tandartsen hier een boekje over open doen. :D

Zie ook: http://www.tandartsennet.nl/nmt/Website/nt.nsf/System/49BDC9221B53F5F7C…

Citaat:
"Tandartsen worden opeens heel klein als ze behandeld worden. Dat is een menselijk fenomeen dat je in meer medische beroepen tegenkomt. Ze zijn wel degelijk gespannen voor de behandeling. En ze zijn geloof ik letterlijk conservatief: willen zo lang mogelijk behouden wat behouden kan worden"
:D :D
vr, 06/27/2008 - 23:49 Permalink
Lieneke

Oe gevoelige snaar!!! Ik heb heel erg lang geen enkel gaatje gehad. Ook in mijn jeugd niet. Mijn opa was ook tandarts dus je keek wel uit...
Ik moet heel veel eten om op gewicht te blijven. En daar is het mis gegaan... :cry: Toen kreeg ik enkele gaatjes en daar baalde ik echt heeeeel erg van.
Na mijn bevalling heb ik ook gaatjes gekregen. Mijn gedachten waren even heel ergens anders dan bij poetsen. Bovendien heb je dan een ineens een heel ander ritme. Ik lag zowat de hele dag in bed omdat mijn benen zo slap waren en mijn bekken instabiel. Tja, en dan met al die voedingen voor je kleintje erbij, vergeet je al snel te poetsen.
Maar nu eet/drink ik weer netjes niet vaker dan 5 keer per dag en verzorg ik mijn gebit weer tot op de puntjes. Dus hopelijk waren dit de laatste gaatjes!
za, 06/28/2008 - 08:17 Permalink
rixt

Na het citaat van "Spiegeltje" kan ik me voorstellen dat het leek of de vraag is uitgebreid naar: "Hebben tandartsen ook wel eens gaatjes en zijn ze zelf ook wel eens bang". Wat mij betreft mag die uitbreiding, ben wel benieuwd.

Ik vond de reactie van de drie studentes - tandheelkunde op de vraag: "Zijn er nog dingen bij de tandarts waar jullie ook nog bang voor zijn" in het volgende filmpje (aan het einde) wel bijzonder.

http://nl.youtube.com/watch?v=WjpMXrSqNFM

Newtan, een vraagje:
Waarom kan ik testen vinden over: appels, broden, restaurants, vakantieparken, ziekenhuizen, scholen enz., maar niet over de (on)benulligheid van tandartsen waar u blijkbaar wel van op de hoogte bent.
Eigenlijk bedoel ik het wat positiever:
Elke tandartspraktijk zal zijn sterke en zwakke kanten hebben (zaken die belangrijk en minder belangrijk worden gevonden, zaken waar ze goed en minder goed in zijn). Is er iets op tegen dat te onderzoeken en te publiceren?
ma, 06/30/2008 - 17:43 Permalink