handschoenen gebruiken bij andere patient en dan bij mij!!!!

Author:
prinsesje
Posted:
do, 11/24/2005 - 22:08
Hallo,

ik moest laatst naar de tandarts voor mijn beugel en wat gebeurde er nou tot mijn verbazing??

De tandarts was bezig met de behandeling en was uiteindelijk klaar, waarna hij gauw naar de volgende patient snelde....die in de stoel naast me zat achter een middelhoog muurtje. Ik kon haar dus niet zien.

De tandarts liet me achter met een assistent, die me instructies moest geven voor de elastiekjes....wat ik op zich al raar vond, want dat hoort ook gewoon bij de behandeling :x Hij voert de behandeling snel uit, om snel verder te gaan met de patient...terwijl ik betaal voor een behandeling van ruim 3 kwartier....wat meestal wordt gedaan binnen 10 tot 15 minuten.

Op een gegeven moment, zag ik in de spiegel dat er een elastiekje loszat, dus heb ik de tandarts geroepen. Ik dacht dat hij nog niet begonnen was met de andere patient, dus liet ik hem rustig met zijn handschoenen in mijn mond zitten. De handschoenen voelden wel nat aan, maar ik dacht dat het mijn speeksel was....(ergens twijfelde ik wel...)

Wat bleek nou, toen ik het muurtje voorbij liep? Hij zat gewoon met diezelfde handschoenen in de mond van de andere patient!!
Dat is toch on-hygienisch?? Natuurlijk had ik er iets van moeten zeggen...maar ik had zoiets van: het is te laat. De volgende keer zeg ik er echt wat van als het weer voorkomt!!!

Ik dacht dat de handschoenen dienden ter bescherming van de patient? Daar begin ik langzamerhand aan te twijfelen....Ik denk eerder dat de handschoenen dienen ter bescherming van de handen van tandarts zelf, tenminste bij deze tandarts :x

Ik voelde me na de behandeling zoooo vies.....Het was echt niet normaal. Om van te kotsen gewoon...

Mijn vraag is: Is dit toegestaan? Wat nou als de andere patient een of andere ziekte had/heeft?

Met vriendelijke groet,

Prinsesje
prinsesje

Precies! Ik vind het ook nergens op slaan. De andere patient zou net zo goed aids of zoiets kunnen hebben. Moge God ons behoeden daarvoor.

De volgende keer zal ik er extra goed op letten en er zeker wat van zeggen!

groetjes,

prinsesje
za, 11/26/2005 - 14:09 Permalink
vV

het kan ook anders gegaan zijn, namelijk dat zijn handschoenen nat waren van kraanwater. Je weet natuurlijk niet wat hij al dan niet al met die handschoenen bij een ander gedaan had. Voor die ander was dit waarschijnlijk viezer dan voor jou. Overigens gaat het aantrekken van andere handschoenen zeer snel, hij kan ze natuurlijk ook gewisseld hebben. Dit kan gebeuren in de tijd die jij opstaat uit de stoel.. Vaal , als het handschoenen met poeder zijn, kan het gewoon verstandig zijn ze even onder de kraan af te spoelen.

Ik zou hier gewoon bij een volgend bezoek over praten, je kan wel verlangen dat er altijd schone handschoenen aangetrokken worden.

Overigens wissel ik ook vaak al tijdens een behandeling van handschoen, voor mijn eigen bescherming. Het is namelijk gebleken dat de doorlaatbaarheid van latex handschoenen snel toeneemt tijdens gebruik.
zo, 11/27/2005 - 12:23 Permalink