Halfjaarlijkse of jaarlijkse controle

Author:
lotte1982
Posted:
wo, 11/29/2006 - 14:16
Mijn vriend overweegt vanuit economisch oogpunt (hij heeft geen tandartsverzekering) om maar 1 keer per jaar naar de tandarts te gaan voor controle. Hij heeft een gezond gebit en eigenlijk nooit problemen (ooit 1 klein gaatje gehad na een niet goed poetsende periode). Hij houdt zijn gebit nu goed bij.
Ikzelf heb de nodige problemen met mijn gebit en ga dan ook zeker elk halfjaar naar de tandarts (maar ik heb dan ook een goede tandartsverzekering).

Wat denken jullie? Is 1 keer per jaar voor hem genoeg?
vV

Ik denk dat dat het beste overlegd kan worden met de tandarts... 1 jaar kan soms erg lang zijn (heb ik recent ook al weer eens gezien bij iemand die per-se zelf maar 1x per jaar wilde komen.. en toen waren er ineens extra kosten die waarschijnlijk voorkomen hadden kunnen worden).

Als hij idd maar 1 vulling heeft en er geen zwakke plekken onder controle gehouden worden en er geen andere bijzonderheden zijn om die als risocofactor voor het gebit beschouwd kunnen worden is er in principe geen bezwaar tegen 1x per jaar, of wellicht 1x per 9 maanden.
wo, 11/29/2006 - 14:21 Permalink