Halfjaarlijkse Controle

Author:
Spa
Posted:
di, 03/18/2003 - 11:44
Een vraag die al geruime tijd op mijn lippen brandt is wat precies de handelingen zijn van de tandarts bij de halfjaarlijkse gebitscontrole. Is dat met name de gebitsinspectie en beoordelen van tandvlees en elementen op ontstekingen en caries en het verwijderen van tandsteen of valt daar ook het grondig reinigen van het gebit onder? Ik hoor namelijk tegengestelde verhalen dat de ene tandarts wel aandacht aan gebitsreiniging (met een borstel/polijstapparaat gaat hij dan alle elementen af voor een grondige beurt) besteedt en de andere niet. Als de reiniging nu bij de halfjaarlijkse controle hoort en de tandarts doet daar niet aan, mag daar dan wat van gezegd worden; m.a.w. betaal je daar als patient voor? Alvast bedankt!
ninaislief

hoi spa!
het laatste gedeelte van je vraag moet ik aan iemand anders over laten, maar wat betreft de eerste opmerking kan ik het volgende zeggen:er heeft bij mij nog NOOIT tijdens de halfjaarlijkse controle een reiniging plaatsgevonden van het gebit en bij bekenden van me ook niet.
dit is voor mij iniedergeval nieuw!

groetjes nina
di, 03/18/2003 - 12:59 Permalink
Moon

Hoi,
Kom net bij mijn controle vandaan. Bij mij kijkt hij ook alleen maar of de vullingen er nog goed inzitten en of er geen gaatjes of ontstekingen zijn en of alles er nog goed uitziet.

Er zijn inderdaad tandartsen die tandsteen verwijderen, misschien dat je dat bedoeld met het schoonmaakapparaat. Als de kiezen schoongemaakt meoten wroden, moet je volgens mij bij de mondhygieniste zijn!

Groetjes Monique
di, 03/18/2003 - 16:49 Permalink
de digitale tandarts

Vroeger zat de gebitsreiniging in het ziekenfondscluster.

Tegenwoordig is ook voor ziekenfondspatienten de gebitsreiniging losgekoppeld van de controle.

Wanneer een tandarts een (normale) gebitsreiniging uitvoert zal deze dan worden gedeclareerd onder de code m50, m55 of m59 (afhankelijk van de hoeveelheid) en dit bedrag komt bovenop de normale controle (c11 of c12).

Met vriendelijke groet.



[ Dit Bericht is bewerkt door: de digitale tandarts op 2003-03-19 01:37 ]
wo, 03/19/2003 - 01:37 Permalink