Grote problemen met gebit

Author:
Filmfan
Posted:
zo, 11/10/2002 - 04:35
Ik ben ook al een paar jaar niet naar de tandarts geweest en heb gewoon een probleem gebit. Op dit moment mis ik 3 tanden en steeds meer tanden gaan afbrokkellen en wordt alsmaar erger. Deze week ga ik opzoek naar een nieuwe tandarts maar ik vraag me af in mijn situatie ofdat hij daar nog iets aan kan doen. Het wordt dus alsmaar erger en erger.

Ik vraag me af hoe dat precies in zijn werk gaat. Tanden die ik mis kunnen toch geen soort van neptanden voor worden ingezet of iets ? En bestaan er speciale tandartsen die alleen maar echte grote probleem gevallen doen ? Bij mij is het heel erg moet ik zeggen. Ik schaam me er ook diep voor en wil er nu echt wat aan laten doen al vraag ik me af ofdat ik bij een gewone tandarts nog wel techt kan voor mijn gebit.
jootje

Hoi Filmfan,
Ik ben maar een leek, maar ik dacht ook altijd dat als ik wat had aan mijn gebit dat ik mijn tanden wel gauw zou kwijtraken, ik kom een keer of 4-5 per jaar bij de tandarts omdat mijn tanden en kiezen afbrokkelen. Toch kan een gewone tandarts al heel veel doen om je tanden en kiezen te behouden. Vroeger grepen ze misschien gauw naar de tang maar dat is nu niet meer zo hoor.
Overleg met de tandarts wat er aan je gebit kan gebeuren, hij/zij kan je goed uitleggen wat er mogelijk is.
Succes.


[ Dit Bericht is bewerkt door: jootje op 2002-11-10 12:26 ]

[ Dit Bericht is bewerkt door: jootje op 2002-11-10 12:27 ]
zo, 11/10/2002 - 12:18 Permalink
Thasia

Ga zo snel mogelijk op zoek naar een andere tandarts. Wat jij beschrijft lijkt heel veel op wat ik heb. Parodontitis. Of het zo is weet ik natuurlijk niet, maar ik raad het je aan. Vertel je nieuwe tandarts wat er in je berichtje staat en hij/zij helpt je vast verder. Vind je het eng? Kijk dan voor een tandarts die gespecialiseerd is in bange mensen. Succes
di, 11/12/2002 - 19:35 Permalink
Filmfan

Beste Jootje & Thasia,

Bedankt voor jullie reacties. Ik heb over 2 weken pas eerste afspraak kunnen regelen. Maargoed, beter laat dan nooit. Daarnaast ben ik eergister ook gestopt met roken want dat had er volgens mij ook heel erg veel mee te maken....
vr, 11/15/2002 - 01:46 Permalink