goede tandarts in de buurt van zeist?

Author:
lena
Posted:
do, 05/12/2005 - 19:48
Ik zoek een goede tandarts in de buurt van Zeist. Als hier toevallig iemand meeleest die een fijne tandarts heeft, hoor ik dat graag. Ik weet dat hier op het forum geen namen genoemd mogen worden, dus het mag ook met een prive bericht of per e-mail. Ik zoek iemand die weet wat hij/zij doet, en er geen problemen mee heeft om te verdoven voor het vullen van een gaatje. Het zou fijn zijn als de tandarts ook 'sochtends vroeg of aan het begin van de avond afspraken wil maken.
mar77

hoi,
je hebt inmiddels vast een nieuwe tandarts gevonden, kun je me ff laten weten (via pm) wie het is geworden, en of je tevreden bent? ik zoek een andere in zeist
do, 05/25/2006 - 08:04 Permalink
vV

waarom zo`n voorkeur voor `s ochtends vroeg of begin van de avond?? tandartsen zijn ook mensen, met een gezin, en andere belangstellingen anders dan werken, met maar 2 handen en ook maar 1 hart...

En het is in NL inmiddels toch wel behoorlijk ingeburgerd dat voor bezoek aan artsen vrij gegeven wordt van het werk (volgens de meeste CAO`s zelfs vrij MOET worden gegeven..)

Voor dit soort zaken zult u in ieder geval naar een grotere praktijk toe moeten, waar u dan zeer waarschijnlijk nooit een vaste tandarts zult hebben.

succes!
do, 05/25/2006 - 13:38 Permalink
Chris888

Beste vV,

Lena zegt toch alleen maar: het zou FIJN zijn als het 's ochtends vroeg kan of aan het begin van de avond? Alleen maar een wens toch, geen eis? Een tandarts kan toch gewoon nee zeggen als het niet kan of hij het niet wil.

Maar: er zijn genoeg situaties te bedenken waarin het lastig kan zijn om midden op de dag een afspraak te hebben, ongeacht wat in de CAO staat. Wat dacht je van een vrachtwagenchauffeur die lange ritten maakt, of iemand die een kleine winkel runt en die liever niet een poosje sluit, een chirurg of operatie-assistent met een ingewikkeld en vol! operatiekamerschema waar heel veel mensen bij betrokken zijn, leraar met een klas vol kinderen. En zo kan ik nog wel even doorgaan.

Ikzelf vraag ook altijd of ik een afspraak kan krijgen aan het begin of het eind van de dag, omdat het voor mij drie kwartier rijden is van mijn werk naar de tandarts. Bij een afspraak midden op de dag blijf je heen en weer rijden dus als ik dat kan voorkomen... Ik moet dan misschien wel wat langer wachten op een controle-afspraak (lees: eerder bellen voor) maar dat is toch geen probleem?

Ik verwacht trouwens van mijn full-time werknemers die geheel vrijwillig ver van hun werk wonen en in hun woonplaats een tandarts hebben ook dat ze vragen (niet eisen) of de afspraak aan het eind of evt. het begin van de dag kan. Mijn werknemers werken in teams, en het is vervelend voor de anderen als iemand effe! 2 uur weg is. Aan het eind van de dag is dat veel makkelijker. Ben ik daarom een strenge werkgever die teveel op de centen let? Nee!!!! Ik probeer er alleen maar voor te zorgen dat e.e.a. op de werkvloer zo soepel mogelijk draait. Voor iedereen fijner. En gelukkig begrijpen mijn werknemers dit zelf ook heel goed.

groet! Chris
do, 05/25/2006 - 14:03 Permalink
Chris888

o, enne... het eerste wat de assistente altijd vraagt als ik een afspraak wil maken: heeft u een voorkeur voor een bepaalde tijd of dag...?
do, 05/25/2006 - 14:35 Permalink
vV

allemaal prima! maar eind van de dag (kan bij ons ook hoor, en vroeg op de dag ook! is wat anders dan begin van de avond....Kan ook prima binnen de cao`s.. En uit uw bijdrage lees ik eigenlijk alleen maar dat wij het met elkaar eens zijn, namelijk dat het van 2 kanten moet komen. U past zich aan, en uw werknemers passen zich aan. Betekent dus dat zij bij een vroege afspraak iets later op het werk zijn, en bij een late iets eerder weg gaan. Prima werkgever! deden alle dat maar zo!

waarom zou de tandarts (of welke arts dan ook)degene moeten zijn die (als enige) de agenda aanpast?? Moeten we dan dus voor 2500 patienten doen...Is dus logisch gezien ondoenlijk....(doet u neem ik aan ook jiet voor al uw klanten..)

En ik bedoel dus ook niet dat er alleen maar afspraken mogelijk zijn midden op de dag hoor!

Maar bij mij is eerste afspraak 8.30u, laatste afspraak (voor 1 persoon) 16.50u. Vind ik vroeg en laat genoeg. En dan hebben we het over controles, niet over behandelingen....
En dan moet je wel even 4 tot 6 weken geduld hebben als je hem niet 6 mnd geleden al vastgelegd hebt.
Voor dringende zaken dus gewoon wel midden op de dag, als het dezelfde dag, of kort erop moet.

En iedereen heeft wel eens vrij, of ATV dagen en zo. Dan is er veel meer mogelijk (mits op tijd gebeld!). Uiteraard alles in overleg dus...

Wat ik bedoel is dat het in redelijkheid moet, en ik plaats dus wat kanttekeningen bij de vragen van de poster...en ik weet best wel dat het wensen zijn, en geen eisen, dat beweer ik ook helemaal niet! (goed lezen graag...)

Alles is in te passen. waar een wil is is een weg, mits het van beide kanten komt! Maar wel graag binnen normale werkuren, om door mij genoemde redenen...

Elke keer wanneer ik spoeddienst heb is meestal het antwoord op de vraag waarom iemand niet overdag of gewoon door de week, toen de klachten er alwaren (!) naar de eigen tandarts kon: "ik moest werken..." (en dat is dus de meerderheid van de zogenaamde ""spoedklachten"" `s avonds en in het weekend)en dat vind ik dus flauwekul... Dan denk je alleen maar aan jezelf en ben je niet van plan rekening te houden met degene die je moet gaan helpen, waarvan je wel goed werk verwacht...

Al met al ben ik van mening dat er in dit land een veel te groot belang aan dat ene of 2 uurtjes werk gegeven wordt, en meestal (meestal! geldt dus niet voor iedereen!) geen of slecht rekening gehouden wordt met de andere partij..Maar dat is mijn mening hoor!
do, 05/25/2006 - 17:41 Permalink
Chris888

je hebt gelijk hoor, ik zou ook mijn agenda niet willen aanpassen maar gewoon de werktijden kiezen die ik zelf wil. Ik kan me echter best voorstellen dat een enkele tandarts wel graag één of enkele avonden werkt, als hij z'n baan moet combineren met de (gedeelde) zorg voor kinderen bijvoorbeeld.

en voor wat betreft dringende zaken: dan gaat deze chef heus niet moeilijk doen over tijdstippen. Hoe eerder een afspraak geregeld kan worden hoe liever. Ik hou niet van zielige en chagrijnige werknemers :D
do, 05/25/2006 - 18:02 Permalink
vV

:smt023 kijk zijn we het dus gewoon eens over de kern van de zaak!
en tuurlijk, er zijn ook best tandartsen die ook avonden of weekend werken als normale openingstijden, maar zoals gezegd, dan is het meestal bij toerbeurt in een grotere praktijk! En ik denk dat ze moeilijk te vinden zijn....

maar aan de vragensteller: gebruik gewoon eens de zoek-een-tandarts-functie op deze site! rond Zeist staan er meerdere praktijken open voor nieuwe inschrijvingen!!
do, 05/25/2006 - 18:04 Permalink