Gesloten: afgesplitst van "afwachtende houding"

Author:
prondel
Posted:
vr, 03/17/2006 - 13:35
Beste Carlos, de opleidingen zitten in Amsterdam, Nijmegen en Groningen.
Kost een paar jaar en wat van je inkomen tot je klaar bent maar........succes is vanaf nu een keuze voor je.

NB, ik vind het vervangen van een batterij van mijn rolex ook te duuah!

NBNB: als je voor de lol ook eens kijkt wat je per jaar aan de kapper uitgeeft en dat naast je tandartsnota legt kan je soms ook bedenken dat een tondeuse misschien door eenmalig een beetje te investeren en goede moef is.

NBNBNB schoenen gaan met 200-300% over de kop in de winkel, koop je dan helemaal geen schoenen meer

NBNBNBNB een liter euro 98 kost 1,14..........hoeveel miljard winst had Shell vorig jaar?

ik ben dat eeuwige gezemel over kosten van zorg eigenlijk helemaal zat.
:x
joek

Prondel, maak je niet zo druk!
Slecht voor je hart en dat kost ook weer geld :o

Enne...waar tank jij voor 1,14? Hier in NH kost dat toch echt ronde 1,33.

Groetjes,
Joke
vr, 03/17/2006 - 13:56 Permalink
prondel

mwoh, het schijnt dat blijven rondlopen en opkroppen van je emoties nog minder is dan het eens lekker van je af roeptoeteren.

maaruh. nijmegen e.o is altijd goedkoop tanken ivm de grens op 10 km en veel tango concurrentie.
vr, 03/17/2006 - 15:04 Permalink
joek

Ja, zo kan ik het ook. Het is alleen zo'n eind van NH naar de grens!
Maar het probleem is denk ik dat mensen nu pas zien wat bepaalde behandelingen kosten.
En zich dan niet realiseren dat je niet alleen de behandelend arts of ta betaald, maar ook de praktijk en de apparatuur daar om heen.

Ik ben zelf boekhouder, dus heb wat zicht op de kosten in een bedrijf.
Het is net als dat mensen het eten in een restaurant duur vinden, omdat ze weten wat iets werkelijk kost. Men realiseert zich dan niet, dat je ook de entourage betaalt.

En laten we eerlijk zijn, er gaat ook heel wat geld naar de gezondheidszorg.

Maar Carlos, misschien moet je de SP gaan stemmen. Deze partij is voor gelijkheid. Dan verdient een boekhouder straks net zoveel als een ta!
Hee, dat opent perspectieven. :lol:

Groetjes,
Joke
vr, 03/17/2006 - 15:12 Permalink
dj

Euhm wordt:

- algemeen directeur van Essent.
- onderwaterlasser in de offshore
Dan verdien je pas!

Eén van de twee is wel een link beroep. Bij Essent moet je namelijk altijd uitkijken voor boze klanten en voor Kassa/Opgelicht enzo. :P
vr, 03/17/2006 - 15:31 Permalink
Bliepmiep

40 euro was een controle met een foto erbij zag ik nu. Mijn controle van febr. kostte me 17,40. Best goedkoop trouwens.

Had totaal een rekening van 132.30 en kreeg alles 100% (?!?!?!?) vergoed, wel erg netjes!
vr, 03/17/2006 - 15:33 Permalink
prondel


Maar het probleem is denk ik dat mensen nu pas zien wat bepaalde behandelingen kosten.
En zich dan niet realiseren dat je niet alleen de behandelend arts of ta betaald, maar ook de praktijk en de apparatuur daar om heen.

En laten we eerlijk zijn, er gaat ook heel wat geld naar de gezondheidszorg.

Maar Carlos, misschien moet je de SP gaan stemmen. Deze partij is voor gelijkheid. Dan verdient een boekhouder straks net zoveel als een ta!
Hee, dat opent perspectieven. :lol:



Tis al sinds mensenheugenis dat iedereenmet scheve ogen naar de ander kijkt als ie een meer glimmende auto heeft. Dat is niet anders dan vroeger. Alleen als je op mijn stoel zit kan je je daar soms wel eens scheel aan gaan ergeren. Wat doet iemand, wat verdient ie, lekker belangrijk......maar als het om een internist gaat die 86 uur per week werkt wordt er effe makkelijk gezegd dat ie wel kan minderen 9ow wat verdient ie veel).
Weet iedereen die roept best, en koopt meteen kaartjes voor een B wedstrijd van het nederlands elftal......nee, die gasten staan daar voor nix.
Of de zoveelste CD van Hazes terwijl ie die vol kwijlt voor 3 kratten pils. En dan maar roepen, ja, nee, maar........da's een vakman.
ja
ammehoela!!

Als je het hier neerschrijft, dan heb je tien vingers die doen wat je hoofd helemaal aleen bedacht heeft. Da's wat anders dan een beetje ad rem de Gilles de la Courgette uithangen op een feestje. Hier lees je, denk je na over wat je wil gaan antwoorden en dan doe je dat.

Is wel een verschil.

En ja, dat er veel geld naar de gezondheidszorg gaat. Is wel duidelijk ja. Alleen dat gaat dus maar voor een heeeeeeeeeel klein deel naar de behandelende arts/tandarts. Dat vergeten we dan maar liever.

En het gaat er niet over hoeveel je verdient, het gaat er over wat je over houdt achter de streep. En daar zijn de fanta drinkers het ook niet over eens.

Maar ik heb eens zitten rekenen, dat als je een liter limonade drinkt, een jaartje of wat elke dag. en je doet heerlijk de hele dag over die fles, dan ben je na 3 jaar ongeveer 1200 euro aan limondae kwijt.
Daar krijg je als je echt pech hebt evenveel vullingen voor terug.
Waarom is dan de tandarts de boosdoener en niet de CoCaCoLaCoMpANy

nee, die directeur wast zijn handjes in onschuld. eigen verantwoordelijkheid etc. En als ik dan zeg, ja god , he vervelend.......ben ik de inhalige geldwolf.

Tis me wat he.
Zo, en nu tijd voor een fijne pils. morgen weer lekker werken zodat 26 cursisten helemaal blij naar huis gaan. brrrrr, wat een leven zeg

groeten Peter
vr, 03/17/2006 - 20:27 Permalink
Carlos

ik ben dat eeuwige gezemel over kosten van zorg eigenlijk helemaal zat. :x
Wat een goedkope sloot non-argumenten. Duur is duur en blijft TE duur.

Laatst was in het nieuws dat directeuren vonden dat ze teveel moesten betalen voor het nieuwe zorgstelsel, omdat, en nou komt 'ie, "het meer dan 10% van hun inkomen in beslag nam".

Zal eens voorrekenen welk percentage van mijn inkomen er naar zorgverzekering gaat.
Inkomen: 640,40 /mnd, dus 7684,80/jaar
zorgtoeslag: 33 /mnd, dus 396/jaar
------------------------------------------ +
8080,8 / jaar

verzekering: 1048,46 / jaar

Oh guess what? Dat is ruim 12 procent!
Wie gaan er achteruit op die veel te dure onzin?
De gezonde arme burgers, niet de stinkend rijke directeuren.
Het zijn de mensen die liever zwijgen over de hoogte van hun inkomen die iets te verbergen hebben, as per usual.
vr, 03/17/2006 - 20:27 Permalink
prondel

ik ben dat eeuwige gezemel over kosten van zorg eigenlijk helemaal zat. :x
Wat een goedkope sloot non-argumenten. Duur is duur en blijft TE duur.


1) wat deed je ook al weer voor werk zei je?
2) te duur is het alleen als het het niet waard was.

dus nix non-argumenten, gewoon perspectief.

had ik al gevraagd wat voor werk je ook alweer deed, wie dat bedrag van je salaris moest ophoesten en hoeveel mensen daar in afrika wel niet een gebreid truitje van zouden kunnen kopen?

We snappen elkaar denk ik wel
vr, 03/17/2006 - 21:33 Permalink
Lieneke

Ik denk dat iedereen het nodige respect verdient voor zijn/haar werk. Iedereen werkt hard op zijn eigen manier. Maar de een krijgt er applaus voor en de ander krijgt er geld voor en weer een ander krijgt er een vriendelijk knikje voor.

Tandartsen krijgen vaak te maken met veel negatief commentaar...waarom? Gewoon omdat men niet graag de tandarts bezoekt. De waardering is veeeeel lager dan bijvoorbeeld een cabaretier zou krijgen. En dat steekt af en toe. Wij doen ook gewoon ons stinkende best net als die cabaretier. Gelukkig krijgen we er wel het nodige geld voor. En dat is fijn.

En ja, we weten best dat er mensen zijn die het niet kunnen betalen (Lees: die het geld er niet voor over hebben; die andere dingen belangrijker vinden!!) en dat vinden we ook rot. Maar alles went. Luxe went en ook armte went. En laten we wel wezen: Er zijn heel veel mensen die het vele malen slechter hebben dan wij hier in Nederland. Dan mogen we met zijn allen toch wel heel gelukkig prijzen!

Wat ik verder even nog kwijt wil. Iemand die zanger, cabaretier oid is...daar zitten ook heel veel gedachten achter. Dat is ook niet zomaar in het wilde weg wat doen en er toevallig geld mee verdienen.
za, 03/18/2006 - 11:18 Permalink
Benedict

Wat ik een beetje mis bij tandartsen, dus als je er langs gaat en bent, dat is het medeleven met de portemonnee. Het gemak waarmee ze je op kosten jagen, zonder te beseffen dat de klant in kwestie misschien helemaal geen cent te makken heeft.

Ik heb vorige week een intake gehad bij een nieuwe tandarts. Dat bleek alleen nog maar mondhygienist-werk te zijn. Die plande meteen extra afspraken voor me in, terwijl ik denk: Heb ik daar geld voor?
Ik had veel liever dat tandartsen het strikt noodzakelijke doen, en ver daarna pas aan 'schoonheid' gaan denken, alleen als de klant daar aan toe is. Dus eerst gaten uit de weg, pijn weg, en dan pas over flossen en oude vullingen vervangen beginnen. Dat beetje tandsteen kunnen de klanten zelf toch ook wel verwijderen? (ik heb dat nooit begrepen eigenlijk)

Het is een beetje ontspoord, naar mijn idee, het hele tandarts-gebeuren. Het is niet meer gezondheidszorg, het is nu veel meer 'fancy job, mooi gebit' gedoe, en ik denk dat dàt is wat veel klanten tegenstaat. Ze zijn arm, ze zijn al blij dat ze een dak boven hun hoofd hebben, en dan komt daar zo'n fenomeen dat tandarts heet even heel veel geld opeisen.
Terwijl aan de andere kant de wereld vergaat, moeten we hier doen alsof één plekje tandsteen verwijderen van levensbelang is. Tandsteen wat in veel gevallen gewoon ketelsteen is, niks groot gevaar of zo.

Wat ook storend werkt zijn de verschillen in visie. Zo zei mijn vorige tandarts dat ik niet te hard en zeker niet te vaak moest poetsen, dat je dat alleen hoefde te doen als je ontzettend veel en zoet at. Hij had zelfs iets van: Jij hebt een oersterk gebit, kijk naar de jungle, daar poetsen ze hun tanden toch ook niet elke dag? Ik legde hem uit dat ik veel kruidentheesoorten dronk, en daarmee altijd hoopte mijn gebit een beetje te spoelen als ik iets erg zoets at. Dat vond hij een heel goed uitgangspunt. De volgende tandarts doet alsof je helemaal gek bent geworden als je hem/haar hetzelfde vertelt.
De één zegt dat ik mijn verstandskiezen moet houden, dat ze bij mij recht zijn gegroeid en er niks aan de hand is, de ander zegt dat ze toch getrokken moeten worden.

Wat ik ook nooit heb begrepen is waarom we niet gewoon een ziekenhuis-afdeling hebben voor alle tandheelkunde. Dus weg met tandartsen, gewoon hup in het AMC, anoniem, vakkundig, betrouwbaar, staatsbedrijf, volksgezondheid, rendement, snelheid. Al dat zogenaamd liberale VVD-gedoe met keuzevrijheid is niet overal zo gunstig voor. Als er iets centraal en mens-oordeel-onafhankelijk gereguleerd zou moeten zijn, dan is dat tandheelkunde.
ma, 03/20/2006 - 13:32 Permalink
prondel

Wat ik een beetje mis bij tandartsen, dus als je er langs gaat en bent, dat is het medeleven met de portemonnee. Het gemak waarmee ze je op kosten jagen, zonder te beseffen dat de klant in kwestie misschien helemaal geen cent te makken heeft.

Ik heb vorige week een intake gehad bij een nieuwe tandarts. Dat bleek alleen nog maar mondhygienist-werk te zijn. Die plande meteen extra afspraken voor me in, terwijl ik denk: Heb ik daar geld voor?
Ik had veel liever dat tandartsen het strikt noodzakelijke doen, en ver daarna pas aan 'schoonheid' gaan denken, alleen als de klant daar aan toe is. Dus eerst gaten uit de weg, pijn weg, en dan pas over flossen en oude vullingen vervangen beginnen. Dat beetje tandsteen kunnen de klanten zelf toch ook wel verwijderen? (ik heb dat nooit begrepen eigenlijk)

Het is een beetje ontspoord, naar mijn idee, het hele tandarts-gebeuren. Het is niet meer gezondheidszorg, het is nu veel meer 'fancy job, mooi gebit' gedoe, en ik denk dat dàt is wat veel klanten tegenstaat. Ze zijn arm, ze zijn al blij dat ze een dak boven hun hoofd hebben, en dan komt daar zo'n fenomeen dat tandarts heet even heel veel geld opeisen.
Terwijl aan de andere kant de wereld vergaat, moeten we hier doen alsof één plekje tandsteen verwijderen van levensbelang is. Tandsteen wat in veel gevallen gewoon ketelsteen is, niks groot gevaar of zo.

Wat ook storend werkt zijn de verschillen in visie. Zo zei mijn vorige tandarts dat ik niet te hard en zeker niet te vaak moest poetsen, dat je dat alleen hoefde te doen als je ontzettend veel en zoet at. Hij had zelfs iets van: Jij hebt een oersterk gebit, kijk naar de jungle, daar poetsen ze hun tanden toch ook niet elke dag? Ik legde hem uit dat ik veel kruidentheesoorten dronk, en daarmee altijd hoopte mijn gebit een beetje te spoelen als ik iets erg zoets at. Dat vond hij een heel goed uitgangspunt. De volgende tandarts doet alsof je helemaal gek bent geworden als je hem/haar hetzelfde vertelt.
De één zegt dat ik mijn verstandskiezen moet houden, dat ze bij mij recht zijn gegroeid en er niks aan de hand is, de ander zegt dat ze toch getrokken moeten worden.

Wat ik ook nooit heb begrepen is waarom we niet gewoon een ziekenhuis-afdeling hebben voor alle tandheelkunde. Dus weg met tandartsen, gewoon hup in het AMC, anoniem, vakkundig, betrouwbaar, staatsbedrijf, volksgezondheid, rendement, snelheid. Al dat zogenaamd liberale VVD-gedoe met keuzevrijheid is niet overal zo gunstig voor. Als er iets centraal en mens-oordeel-onafhankelijk gereguleerd zou moeten zijn, dan is dat tandheelkunde.



DJ kerel, modereer eens want hier komt een bakje blubber van
ma, 03/20/2006 - 13:44 Permalink
prondel

Dat bedoelde ik ook, respect.
Dus ook over hoe er over de diverse zaken en behandelaars wordt gepraat. Dus niet over de achtergronden en ideetjes die iemand heefy over tandartsen in het algemeen.
Te vaak kom je in diverse draadjes meningen tegen die echt nergens op slaan, vaak ingetiept door iemand met wel 3 postings op zijn naam. weldra zou je denken dat het nog waar is ook. Dus ook hiernaar kijken kan zinvol zijn.

En aangehaalde verhalen hebben en hadden geen enkele newswaarde. En dienen m.i. dan ook in elk geval te worden tegengesproken.
Laat ik dan zo zeggen dat als ik subtieler was er nix had gestaan en als je tegenoverme had gezeten en iets dergelijks had gezegd, ik heel hard was gaan lachen (eventueel met consumptie). Dus eigenlijk zijn we best lief vinnik......... maar het kan zijn dat ik een dikke huid heb gekweekt in al die jaren.

anyway, meestal zien mensen het spelen van de bal als het spelen op de man. zou de wereld een stuk relaxter maken als dat eens wat minder werd gedacht.

:smt004
echwel
ma, 03/20/2006 - 13:44 Permalink
prondel

benedict...met precies die 3 postings pas je wel heeeeeeeeel toevallig in het profiel van de tiepetjes die ik net beschreef. hulde hulde en waarvoor dank.

tandartsen in een staatsbedrijf...........he ja, en dan met hamer en sikkel de tandsteen te lijf. kamaraden aller landen, verenigt u.

kameraad peter zegt, gegroet
ma, 03/20/2006 - 13:52 Permalink
Benedict

Wat ben jij een raar figuur zeg. Dit mag dan wel mijn 4e bericht zijn, ik ben ws. ouder dan jij. En wat ik heb geschreven is 100% waarheid, zelfs niet overdreven. En respect? Bij jou ver te zoeken zo te zien.

Het is frappant hoeveel men zeker denkt te weten binnen de tandheelkunde, terwijl we nog maar een jaar of 10 weten hoe de maan is ontstaan. Ik geef het je op een briefje: Er is ontzettend veel in de tandheelkunde gebaseerd op mogelijke oorzaken en mogelijke oplossingen, waarbij een groot deel van de veronderstellingen vast nog gewijzigd zullen gaan worden. Zekerheid heb je nauwelijks over wat mensen allemaal doen en zullen doen met hun gebit. Er zijn mensen die de hele dag op een stukje hout kouwen, dat weet je als tandarts gewoon helemaal niet. Je kent als tandarts maar een fractie van alle gebitten in een omgeving.
ma, 03/20/2006 - 14:01 Permalink
Benedict

Wat ik een beetje mis bij tandartsen, dus als je er langs gaat en bent, dat is het medeleven met de portemonnee. Het gemak waarmee ze je op kosten jagen, zonder te beseffen dat de klant in kwestie misschien helemaal geen cent te makken heeft.

Ik heb vorige week een intake gehad bij een nieuwe tandarts. Dat bleek alleen nog maar mondhygienist-werk te zijn. Die plande meteen extra afspraken voor me in, terwijl ik denk: Heb ik daar geld voor?
Ik had veel liever dat tandartsen het strikt noodzakelijke doen, en ver daarna pas aan 'schoonheid' gaan denken, alleen als de klant daar aan toe is. Dus eerst gaten uit de weg, pijn weg, en dan pas over flossen en oude vullingen vervangen beginnen. Dat beetje tandsteen kunnen de klanten zelf toch ook wel verwijderen? (ik heb dat nooit begrepen eigenlijk)

Het is een beetje ontspoord, naar mijn idee, het hele tandarts-gebeuren. Het is niet meer gezondheidszorg, het is nu veel meer 'fancy job, mooi gebit' gedoe, en ik denk dat dàt is wat veel klanten tegenstaat. Ze zijn arm, ze zijn al blij dat ze een dak boven hun hoofd hebben, en dan komt daar zo'n fenomeen dat tandarts heet even heel veel geld opeisen.
Terwijl aan de andere kant de wereld vergaat, moeten we hier doen alsof één plekje tandsteen verwijderen van levensbelang is. Tandsteen wat in veel gevallen gewoon ketelsteen is, niks groot gevaar of zo.

Wat ook storend werkt zijn de verschillen in visie. Zo zei mijn vorige tandarts dat ik niet te hard en zeker niet te vaak moest poetsen, dat je dat alleen hoefde te doen als je ontzettend veel en zoet at. Hij had zelfs iets van: Jij hebt een oersterk gebit, kijk naar de jungle, daar poetsen ze hun tanden toch ook niet elke dag? Ik legde hem uit dat ik veel kruidentheesoorten dronk, en daarmee altijd hoopte mijn gebit een beetje te spoelen als ik iets erg zoets at. Dat vond hij een heel goed uitgangspunt. De volgende tandarts doet alsof je helemaal gek bent geworden als je hem/haar hetzelfde vertelt.
De één zegt dat ik mijn verstandskiezen moet houden, dat ze bij mij recht zijn gegroeid en er niks aan de hand is, de ander zegt dat ze toch getrokken moeten worden.

Wat ik ook nooit heb begrepen is waarom we niet gewoon een ziekenhuis-afdeling hebben voor alle tandheelkunde. Dus weg met tandartsen, gewoon hup in het AMC, anoniem, vakkundig, betrouwbaar, staatsbedrijf, volksgezondheid, rendement, snelheid. Al dat zogenaamd liberale VVD-gedoe met keuzevrijheid is niet overal zo gunstig voor. Als er iets centraal en mens-oordeel-onafhankelijk gereguleerd zou moeten zijn, dan is dat tandheelkunde.

DJ kerel, modereer eens want hier komt een bakje blubber van
Wow, stoer zeg, ene 'prondel' is in staat een heel bericht te quoten. Ongelooflijk, wat knap, wat veelzeggend!

Misschien eens van die wolk afstappen en de schoenen opzoeken waar je ooit in liep.
ma, 03/20/2006 - 14:04 Permalink
vV

mijn zeer gewaardeerde collega Rondel heeft m.i. wel gelijk. Uw posting staat vol van diverse zaken die of niet waar zijn (tandsteen kan iemand niet zelf verwijderen, dat is middels diverse onderzoeken al zeer lang ruimschoots aangetoond, ga ik verder ook geen woorden aan vuil maken.)
of niet zullen gaan werken. overigens moet u daarvoor bij de politiek zijn niet hier.
gezien het aantal tandartsen in Nl en de drukte in de agenda`s is de rest wishful thinking.. maar kijk eens naar de staat van de gebiiten bij de oosterburen van voor het neerhalen van de muur!

Graag realistische zaken deponeren, en minder stellingen, zeker wanneer deze aan alle kanten rammelen!

De sfeer op dit forum wordt behoorlijk verpest, tandartsen alhier geven slechts een reactie op acties! deugen de acties niet, niet gaan afreageren op degenen die reageren AUB!!! maar op de veroorzaker!!

Niemand wordt verplicht in de stoel te gaan zitten bij de tandarts!! U ook niet. Staat het u allemaal niet aan, gewoon wegblijven! maar niet gaan zeuren dat u een rekening krijgt als u wel van onze tijd en kunde gebruik maakt!
ma, 03/20/2006 - 14:36 Permalink
dj

Deze topic is een afsplitsing van afwachtende houding patienten, vanaf het moment dat het verkeerd liep, naar aanleiding van
dit bericht. Dit soort berichten mag, zolang het niet te gek wordt. Dat laatste is iets wat uitsluitend ter beoordeling is aan beheer en moderatie. Het is de bedoeling dat ook op dit type bericht, wat sommigen als kritiek op de zorg zullen zien, net als op andere berichten vriendelijk en beleefd gereageerd wordt. Als gebruikers dat niet op kunnen brengen dienen ze niet te reageren. Herhaaldelijke onvriendelijke berichten kunnen tot een ban leiden. Wie er daarbij begon is geen excuus.
Het is een doordachte en bewuste keuze van moderatie om kritiek op tandheelkunde op het forum te laten staan, ook als die onjuist, onoprecht of overdreven is. Er komt een punt waarop moderatie wél ingrijpt maar dat is volledig ter beoordeling van moderatie. Er gelden verschillende maten voor verschillende typen gebruikers, van professionals in de tandheelkunde wordt meer verwacht dan van random gebruiker X, ook op het punt der wellevendheid.

Dus: gebruikers dienen ten alle tijd beleefd en vriendelijk te zijn, zelfs als anderen dat niet doen. Handhaving hiervan ligt bij moderatie en nergens anders. Ook herhaaldelijk bekritiseren van moderatie op de publieke delen kan tot een ban leiden.

PS Lees de forumregels.
di, 03/21/2006 - 18:11 Permalink