geholpen in Kerkrade

Author:
Nel
Posted:
za, 02/14/2004 - 14:26
Na jarenlange elllende ben ik dan een paar dagen geleden geholpen in Kerkrade onder narcose, alles eruit, prothese erin, hopeloos. Alle verhalen ten spijt toch even nuchter blijven: natuurlijk voel je tijdens de behandeling niets, je ligt zwaar te slapen, maar ooit kom je ook weer bij. Laat er nou niemand zijn die zegt dat je dan geen pijn krijgt, want daar trap ik niet in.
Nu, een paar dagen later, is de hele zaak dik waarschijnlijk door het gewrik (ik was in 20 minuten weer buiten incl. narcose....), het ondergebit zit voor geen meter en en ik kan helemaal niets. Niet eten, niet slikken, niets. Verder (dit is een leuke voor de digitale tandarts??) heb ik kaakkramp. Mijn mond gaat precies 1 mm open en dat is het. En toen?????
dj

Hoi,

Wat naar... Ik hoop dat het toch wat beter wordt.. Als je meer dan anderhalve dag ofzo niets kunt drinken of een dag of vier niet kunt eten (eten is eningzins arbitrair, drinken niet): direkt naar de huisarts, Kerkrade en alles en iedereen die kan helpen weer benaderen want echt uitdroging of ondervoeding is natuurlijk gevaarlijk.

Als je wat zou kunnen drinken zijn er wat tips om een paar dagen door te komen, bouillon vooral, misschien wat zoete thee liefst zonder caffeine (rooibos bv of groen thee ofdenoods warm water met suiker) en een beetje melk (met evt wat brinta, dat kan koud dan wordt het ook niet dik). Als ook dat alles niet kan echt naar de huisarts of desnoods ziekenhuis.

Sterkte hoor!
zo, 02/15/2004 - 21:20 Permalink
janny1970

Hoi,

Heb je ook verdoving in je mond gehad(heb namelijk begrepen dat ze dat doen in kerkrade) zo ja dan weet je waar de pijn wegkomt het kan zijn dat ze je mond te ver hebben open gehouden waardoor je nu pijnlijke kaken hebt die ook niet meer goed open gaan, normaal gesproken als je onder narcose gaat(zonder verdoving in de mond erbij) heb je nergens geen last van.
En hebben ze je ook niet verteld dat je meer problemen krijgt met het onder gebit dan met het bovenste, misschien als de wonden dicht zijn dat je ze met kleefpoeder op de plek kunt houden als dit het probleem is, anders zou ik contact opnemen met een tandtechnieker.

Succes en groetjes Janny
di, 02/17/2004 - 14:33 Permalink