flauwvallen

Author:
fennie
Posted:
wo, 11/06/2002 - 14:41
Mijn zoon van 16 valt flauw als hij geprikt moet worden.Hij is vanochtend bij de tandarts geweest en een tand moet gevuld worden, een vrij diep gat oude vulling is er half uitgegaan. Tandarts heeft hem gevraagd of hij met of zonder verdoving wilde en liet de injectiespuit zien, mijn zoon werd toen al niet goed (lijkbleek en hij moest in de wachtkamer gaan zitten omdat hij toen al bijna flauw viel). Hij laat het nu doen zonder verdoving, maar er is een kans dat hij ook een wortelkanaalbehandeling nodig heeft.Wat als hij nu echt een verdoving nodig heeft, dit kan niet omdat hij dan flauwvalt. Hij ziet er vreselijk tegenop. Wat zijn de mogelijkheden voor hem, heeft iemand hier ervaring mee?.
nellie

Flauwvallen komt vaker voor bij de tandarts. Juist groep leeftijd 12 t/m 35, man en liefst een beetje stoer heeft de grootste kans om flauw te vallen. Vrijwel nooit geeft dit echt problemen.
Zelf kun je flauwvallen voorkomen door als je het aan voelt komen je bilspieren aan te spannen. Hierdoor zorg je er voor dat het bloed naar je hoofd wordt gepomt en zul je minder snel flauwvallen.
Verder kan je je knieen optrekken als je in de stoel ligt. Een zakdoekje gedrenkt in de acohol of water op je voorhoofd leggen geeft een beetje verkoeling. Maar het belangrijkste is om tot rust te komen. Het flauwvallen komt toch vaak door de spanning die een behandeling met zich mee brengt. De al eerder besproken groep doet zich vaak stoer voor en laat de angst niet blijken. Vaak is dit juist een oorzaak om even weg te raken. Flauwvallen tijdens de behandeling is praktisch nooit een belemmering om niet verder te behandelen. Na de behandeling altijd even rustig overeind komen en niet gelijk uit de stoel springen. Soms helpt een zoet drankje ook een beetje om er sneller boven op te komen.
Belangrijkste is als je flauwvalt: Kom niet te snel overeind maar trek knieen op en span bilspieren aan.

Als je dit allemaal weet zul je zien dat je volgende keer niet meer zp snel flauwvalt.

(vasovagale collaps is de medische term voor flauwvallen)
Sterkte ermee.

[ Dit Bericht is bewerkt door: nellie op 2002-11-08 16:32 ]
vr, 11/08/2002 - 16:19 Permalink
fennie

Bedankt Nellie voor je reactie.
Mijn zoon valt al flauw vanaf dat hij nog heel jong was, bij al zijn inentingen als kleuter al. Hij is ook niet eventjes "weg" maar het duurt behoorlijk lang, daarna kan hij niets meer en is vreselijk moe. Ik denk dat als hij flauw valt de tandarts daarna echt niet verder kan gaan met de behandeling.
Nogmaals bedankt voor je reactie.
za, 11/09/2002 - 16:09 Permalink