Fatsoensnorm overstappen binnen praktijk?

Author:
februari
Posted:
do, 10/09/2014 - 20:23
Na het starten van een wk bleef ik een actieve infectie houden. Hierdoor vond mijn tandarts het noodzakelijk dat deze zo snel mogelijk werd afgemaakt. Omdat ze hier zelf geen ruimte voor had, heeft ze me door verwezen naar een collega binnen de praktijk.

Nu ervaar ik mijn eigen tandarts als kundig en vriendelijk en heb ik helemaal geen klachten over haar, maar toch ging er een wereld voor me open bij die collega.

Deze man werkt zo rustig ( dat blijkt ook wel, want mijn eigen tandarts zei een gat van een uur en tien minuten nodig te hebben in haar agenda om de behandeling te voltooien, en deze man is tweeënhalf uur bezig geweest ).

Tevens heeft hij een prettige spreekstem en een manier van handelen welke me helemaal rustig maakte.
Ik heb serieus nog nooit zo relaxed in die stoel gelegen en de tijd was voorbij voor ik er erg in had..

Ik heb, nogmaals, geen klachten over "mijn" tandarts, maar het valt me wel op dat ze altijd heel haastig werkt. Je kan altijd langskomen met klachten, maar meestal in haar pauze. Heel aardig en zeer gedreven natuurlijk, maar ik hoor dan ook vaak haar maag knorren en ze maakt over het algemeen een gestresste indruk.

Nu heb ik om eerlijk te zijn liever dat iemand die zulk belangrijk priegelwerk doet, gewoon de tijd neemt voor een boterhammetje en een bakje koffie.
Bovendien vind ik het een vervelend gevoel dat er bij een actieve ontsteking geen plaats gemaakt kon worden in haar agenda, en blijkbaar kon dat bij hem wel.

Nu is mij vraag eigenlijk; kan ik met goed fatsoen om bovenstaande reden van tandarts wisselen? En zo ja, wordt dit dan gezien als valide reden, of zou ik hier mijn "eigen" tandarts mee beledigen.
Zijn hier uberhaubt geschreven- ongeschreven regels of fatsoens normen voor?

Bedankt voor het lezen vast en groetjes,
Danielle
zel'dovich

Ik zit ook al een hele tijd in groepspraktijken. In de eerste had je wel een vaste tandarts maar het kon wel zo zijn dat als je op de afspraak kwam die er niet was en een ander waarnaam. Dat werd niet van te voren doorgegeven. In die praktijk was het ook heel normaal als je je voorkeur uitsprak voor een bepaalde tandarts. Hoefde je ook geen reden voor op te geven. Dat is dus makkelijk, gewoon bij de volgende afspraak even aangeven bij welke tandarts..

Ik zit nu bij een andere groepspraktijk waar je gewoon een vaste tandarts hebt en die in principe ook altijd.hebt Ook altijd dezelfde mondhygieniste. Vind ik wel zo prettig. Ik weet niet van regels binnen die praktijk die het verbieden maar hier zou het toch niet vanzelfsprekend zijn als ik ineens naar een ander zou willen..

Het gaat dus overal anders ...

Iets anders is dat het volgens mij wel gewoon kan. In uw geval zal ik gewoon precies zeggen wat de reden is, want die is legitiem. U heeft vrije keuze. Waarschijnlijk geeft het geen problemen. De betreffende tandarts moet wel ruimte hebben natuurlijk. Misschien is het sllim om eerst eens (anoniem en telefonisch) te informeren of uw favoriete tandarts nog nieuwe patienten aanneemt...Zo ja, dan zou ik het uitleggen, precies zoals u het hierboven schrijft zonder al te veel details (u brengt het netjes) en de kans wagenh.
do, 10/09/2014 - 21:42 Permalink
februari

Maar hoe ga ik dat uitleggen dan?
Bij telefonisch contact krijg ik uiteraard de baliemedewerker aan de lijn en niet de tandarts.

Zou het zelf wel zo beleefd vinden het persoonlijk te zeggen en toe te lichten.

Of til ik er gewoon te zwaar aan?
Tandartsen in gemeenschappelijke praktijken in de zaal hier? :-)
do, 10/09/2014 - 22:13 Permalink
Lieneke

Het is eigenlijk heel logisch: De tandarts die je altijd had, is erg druk. Vond ze zelf ook, dus heeft ze een medewerker in de arm genomen. Die agenda staat nog lang niet vol, dat moet nog komen. Het is waarschijnlijk een wat minder ervaren tandarts die nog niet zo snel kan werken. Bovendien wordt zijn loon toch wel betaald....dus omzet maken is niet belangrijk. Maar dat gaat die tandarts natuurlijk niet volhouden. Je kunt niet steeds 2,5 uur aan iets gaan besteden met een volle wachtkamer.
Overstappen van tandarts is prima, niemand die je tegenhoudt, maar misschien moet je het bovenstaande even meenemen in je beslissing.
vr, 10/10/2014 - 07:34 Permalink
vV

vaak werken ze op omzetbasis, of deels omzet deels vast. Echt volledig vast denk ik niet want dan loop je als werkgever een aardig risico op lanterfanten. Tenminste waneer de medewerker wel zeggenschap heeft over volledig zelf indelen eigen agenda.
Maar daar gaat dit niet om.
Bespreek het gewoon. Is misschien voor de eigenaar confronterend, en misschien zelfs een reden eigen agenda tegen het licht te houden.
za, 10/11/2014 - 11:18 Permalink
februari

Oh voor de duidelijkheid, mijn vaste tandarts is niet de eigenaar en heeft me doorverwezen naar een collega binnen "de samenwerkende tandartsen".

Zo heeft de praktijk ook; * overkoepelende naam verwijderd door het beheer, check de regels *en dan de praktijknaam.

Er zijn een stuk of zeven tandartsen werkzaam

Maar dit terzijde.. :-)
do, 10/16/2014 - 14:50 Permalink