Factuur over niet gedane werkzaamheden

Author:
Orange
Posted:
vr, 10/16/2009 - 11:24
Hallo,

Ik heb onlangs een composiet drievlaksrestauratie ondergaan waarvan ik gisteren de factuur ontving. Op de factuur is de R code gebruikt, dat wil zeggen inlay van euro 205,- terwijl dit niet is uitgevoerd. Nu ben ik wel goed verzekerd maar vind het toch vreemd dat de tandarts andere zaken in rekening brengt dan de feitelijke werkzaamheden. Vanmorgen heb ik telefonisch om opheldering gevraag, en zijn reactie was dat hij dat voor mij had gedaan omdat de rekening anders veel hoger zou zijn uitgevallen omdat hij door een soort van microscoop keek (maar dat heeft hij eerder gedaan en heb daar nooit een dure rekening voor ontvangen). Daarbij komt dat ikzelf nog nooit van codes voor gebruik microscoop heb gehoord. Verder zijn er geen andere zaken dan normaal verricht behalve dat hij een soort rubber lapje gebruikte om de kies goed vrij te krijgen. Hoe kan ik hier het beste mee omgaan?
Spiegeltje

De reactie van de tandarts is onzinnig. Er mogen nooit zaken worden gedeclareerd die niet zijn uitgevoerd, ook al is er geen tarief voor. Voor het gebruik van een operatiemicroscoop is trouwens wel een tarief (E86, € 69,20). Deze wordt meestal ingezet voor wortelkanaalbehandelingen maar soms ook voor restauraties. Gebruik van een loepbril valt hier niet onder.

Het beste kunt u de tandarts een korte brief schrijven waarin u verwijst naar de rekening en stelt dat de tandarts op die en die datum telefonisch heeft toegegeven dat de behandeling niet heeft plaatsgevonden en dat u daarom een correctie van de rekening verlangd waarbij de code R13 (drievlaksinlay) wordt geschrapt. De juiste code is V13 (drievlaksrestauratie € 43,50)

N.B. Als op de dag van de zitting de operatiemicroscoop niet is gebruikt mag hij deze niet voor die zitting in rekening brengen, ook al is het op een vorige zitting vergeten.

Misschien wordt alles wel door de verzekering vergoed maar het gaat toch af van uw jaarvergoeding. Bovendien leidt dit frauduleus gedrag tot premieverhogingen voor iedereen.
vr, 10/16/2009 - 11:50 Permalink
Orange

Dank voor uw reactie. Ben er zeker mee geholpen en het snijdt hout. Ik dacht er zelf ook zo over. 2 november moet ik voor een 2e vulling naar de tandarts. Is het niet beter om het persoonlijk met hem te bespreken? Ik vind het wat moeilijk om de confrontatie aan te gaan. Persoonlijk hem erop aanspreken vind ik wat makkelijker.
vr, 10/16/2009 - 12:17 Permalink
Spiegeltje

Het is zelfs beter om het eerst persoonlijk of telefonisch met de tandarts te bespreken dan meteen een brief te sturen, maar ik had uit uw bericht begrepen dat u de tandarts er al telefonisch op had aangesproken zonder resultaat. Dan kan een zakelijk (maar netjes) opgesteld briefje wel eens helpen. U kunt het natuurlijk ook a.s. 2 november nog eens aankaarten. U weet nu precies hoe het zit en mogelijk gaat de tandarts dan overstag. Het is wel belangrijk open kaart te spelen want u bent niet blij met de situatie en dat staat de vertrouwensband met de tandarts in de weg. De tandarts is er ook veel aan gelegen om deze goed te houden.

Succes.
vr, 10/16/2009 - 12:27 Permalink
Orange

Het is zelfs beter om het eerst persoonlijk of telefonisch met de tandarts te bespreken dan meteen een brief te sturen, maar ik had uit uw bericht begrepen dat u de tandarts er al telefonisch op had aangesproken zonder resultaat. Dan kan een zakelijk (maar netjes) opgesteld briefje wel eens helpen. U kunt het natuurlijk ook a.s. 2 november nog eens aankaarten. U weet nu precies hoe het zit en mogelijk gaat de tandarts dan overstag. Het is wel belangrijk open kaart te spelen want u bent niet blij met de situatie en dat staat de vertrouwensband met de tandarts in de weg. De tandarts is er ook veel aan gelegen om deze goed te houden.

Succes.


Dank voor uw reactie. Ik heb vanmorgen alleen de assistente gesproken en zij gaf zijn verklaring weer. Er is dan niet echt ruimte om te reageren naar mijn mening al heb ik gezegd dat ik de rekening betaal maar dat ik het er niet mee eens ben. Zij antwoordde daarop dat ik dat dan toch even met de tandarts moest bespreken. In een face-to-face gesprek is er toch wat meer actie reactie. Ik wil de vertrouwensband inderdaad geen schade toebrengen maar het kan geen kwaad om hem te zeggen hoe ik erover denk en zijn reactie even af te wachten. Allemaal heel hartelijk bedankt.
vr, 10/16/2009 - 12:36 Permalink
vV

als je iets vergeten bent te declareren, doe je dat later alsnog maar wel op de juiste datum. Nergens staat dat 1 behandeling op 1 nota moet staan.

Moet niet teveel tijd tussen zitten, het moet redelijk blijven.

Bij sommige behandelingen mag de microscoop berekend worden, bij andere niet ook al is ie wel gebruikt, en dat is nooit reden om dan maar een ander hoger tarief onder een verkeerde code te rekenen. Moet ie gewoon wachten op de vrije taieven, dan gaat ie zijn gang maar.
vr, 10/16/2009 - 19:00 Permalink
Orange

Dank, in dit geval gaat het niet om eerder uitgevoerde behandelingen. Ik vraag 2 november gewoon even face to face om opheldering en ga zeker navragen 'wat hij mij in het andere geval' in rekening zou hebben gebracht. Ik kom zelf met een drievlaksvulling en gebruik microscoop toch echt ruim onder de 200 euro uit, heel ruim en ik vind dat niet netjes.
vr, 10/16/2009 - 19:11 Permalink
Spiegeltje

Samenvattend zou de rekening voor een 3-vlaksvulling er zo uit moeten zien.

Anesthesie A10 €12,80 (indien toegepast)
Drievlaksrestauratie V13 €43,30
Etsen plus onderlaag V21 €20,50
Rubberdam V50 €10,20

Totaal: €86,80

Gebruik microscoop is zeker niet standaard bij een gemiddelde 3-vlaks restauratie. Het gebruik ervan kan wel in het belang zijn van de kwaliteit van de behandeling.

De operatiemicroscoop mag volgens de PTBC echter alleen in rekening worden gebracht bij endodontische behandelingen (wkb's)
Zie http://www.nmt.nl/__C1256DE2004732BC.nsf/vlBijlage/PTBC_uitspr_2007.pdf…

Dat is natuurlijk wel vreemd want ook bij andere behandelingen kan de inzet van de microscoop kwaliteitsverhogend werken. Maar goed, aan die PTBC uitspraken moet een tandarts zich wel houden.
za, 10/17/2009 - 12:10 Permalink
Orange

Ja, ik begrijp het. Dank je.... van mij mag hij het gebruik microscoop ook nog in rekening brengen, geen problemen mee.

Directe pulpaoverkapping E40 komt er ook nog bij, 25,60. Wat ik me bijna niet kan voorstellen, maar je weet het nooit is dat ik erge pijn heb gehad, hij zei ook dat de zenuw bloot lag dus dat hij niet wist of de kies het zou redden. Vanwege de pijn heb ik een afspraak gemaakt op woensdagmorgen, ik kon vrijdagmiddag terecht. De donderdag voelde het beter dus toen heb ik de ochtend netjes afgebeld met de melding dat ik het toch even aan wilde kijken. Misschien kan hij dat in rekening brengen? Geen idee hoor.
za, 10/17/2009 - 13:41 Permalink
freijman

Misschien wordt alles wel door de verzekering vergoed maar het gaat toch af van uw jaarvergoeding. Bovendien leidt dit frauduleus gedrag tot premieverhogingen voor iedereen.


Tijd voor die tandarts om zijn mondkapje af te doen en om naar huis te rijden om daar maar te blijven :smt012

Klinkt erg bruut, pardon.

Onder een goede tandarts versta ik tandartsen die hun werk met liefde doen en geen theory of mind problematiek hebben (ToM staat niet altijd in verband met autisme, om misvattingen te voorkomen). Dat een tandarts een fout maakt vind ik minder zwaar wegen als empathie naar de patiënt toe.
Als je als tandarts een goede communicatie hebt met de patiënt is dat veel meer waard.

Ik klaag mijn tandarts aan, maar niet op dit feit want het is een zeer positieve, aardige en spontane man en als burger mag ik hem graag! Maar als je geen post-doctoraal certficaat hebt moet je niet beginnen aan behandelingen waar andere kundiger in zijn. dat neem ik hem kwalijk, niet zijn persoon en ik zal altijd aardig, netjes en beleefd blijven.
Ik vraag namelijk een schadeloosstelling van 3 weken verzuim wat neerkomt op 2344 euro netto + 31,23 euro welke staat voor de misfacturering van een endostart door een noodtandarts. VGZ was zo attend dit even aan mij te melden en ik kan boos worden, maar ik was allang blij dat ze het erkende en me erop attend hebben gemaakt dat het niet mijn schuld is en met een geldig excuus. Netjes van ze.

Hier dus een voorbeeld van frauduleus gedrag van de noodtandarts:
B0135(1): Berekend bedrag declaratieregel (15,60) wijkt af van gedeclareerd bedrag.
B0135(2): Berekend bedrag declaratieregel (12,32) wijkt af van gedeclareerd bedrag.
B0135(3): Berekend bedrag declaratieregel (40,96) wijkt af van gedeclareerd bedrag.
B0135(4): Berekend bedrag declaratieregel (8,14) wijkt af van gedeclareerd bedrag.

Ik trek mijn eis van ontslag in, maar ik vind dat het tuchtcollege hem de kundigheid van endo's moet verbieden.
Ook is het heel aangenaam als je de kaakchirurg begrijpt in zijn jargon en zo hebben we genoeg bewijsmateriaal.

Goed gelezen, 2 tandartsen tegelijk.

11 dagen aan de Tramadol 200mg. Gekkehuis. je wordt er zeer stoned en high van, van ontwaken tot inslapen.


Nee, :smt009
Ik ben een aardig ruimdenkend mens vinden mensen, maar ik laat niet met me sollen.

Tja, het is toch wat ;)
Een dag niet gelachen is een dag niet geleeft ;)

Mijn maat heeft aangeboden om deze week mijn chauffeur te zijn. Mag hij eindelijk eens rijden in mijn Nissan QashQai want hij vind dat een mooie auto. Ik vertrouw hem dat toe. In die tijd slaap ik bij want dinsdag moet ik naar Utrecht en dit kan niet gecanceld worden!

Ach, heb ik tenminste aanspraak :smt023

edit: en even een waarschuwing over de enthousiastelingen onder ons voor de vrije prijzen; concurrentie!
Doen dus!
zo, 10/18/2009 - 16:34 Permalink