Endodontologie

Author:
Frank R
Posted:
vr, 04/18/2008 - 09:31
Een endodontoloog is een specialist op zenuwbehandelingen, maar hoe weet ik nu of een tandarts ook specialist is op dit gebied? Dit staat niet altijd specifiek erbij.

Mijn huistandarts kan ook een zenuwbehandeling geven, maar ze is geen endodontoloog. Aangezien ik er nu naar één op zoek ben in regio Rotterdam, kom ik een aantal onduidelijke web sites tegen, waardoor ik niet weet of ze nu echt specialist zijn op dit gebied. Werkt men via een microscoop in mijn mond? Ik heb er nu een paar vermoedelijke specialisten gemaild, omdat ik de wachttijden wil weten.

Mijn huistandarts heeft na een 2e bezoek een zenuwkanaal opnieuw te behandelen. In het verleden is één van de kanalen onder een kies waarschijnlijk niet goed schoongemaakt. Ook dacht ze een scheurtje te zien. Aangezien ik erge pijnklachten had na de 2e behandeling verwijst ze me door naar een specialist.

Mijn probleem was dat ik onder een kroon met pauzes van meerdere maanden wel eens een week lang kiespijn had. Dit was niet op de plaats waar ik in het verleden ontstekingen uit mijn kaak heb laten verwijderen. Ik ben 3x bij een kaakchirurg geweest en vorig jaar op 3 plekken geopereerd die niet in die probleemzone zat. Deze keer had ik ook een gevoelige plek aan de zijkant van mijn tandvlees zoals ik bij de andere ontstekingen had. Maar door mijn recente bezoek aan het ziekenhuis wilde ik deze keer een oplossing door een tandarts van boven.