dit was echt schocking

Author:
linetkok
Posted:
wo, 11/28/2007 - 22:19
ik was bij mijn tandarts geweest ivm kiespijn in een kies waar twee weken eerder een wkb was gedaan. Ze zou hem trekken maar gaf een eerst een ab kuur. Maandag zou ik bij haar komen. De volgende dag had ik vreselijke pijn,maar zij is er nooit op vrijdag. Ik belde de spoeddienst en kreeg een adres op. Gebeld en ik kon komen.

Ik moest naar binnen via twee soort van garage deuren en kwam direct in een wachthok. Heel erg klein en het stonk er naar uien en knoflook. Ik keek op een trap die nog maar voor de helft bestond. Tussen het wachthok en de behandelkamer zat geen deur, dus kon iedereen meegenieten. Ik wilde eerst weggaan, maar had echt veel pijn. De tandarts kwam me halen en zij dat ie me gelijk ging verdoven. De stoel kraakte vreselijk en had zijn beste tijd gehad. Het fonteintje was vreselijk smerig. Toen ik ik ligstand lag, zag ik dat er geen plafond in de kamer was. Ik lag recht in het raggelwerk te kijken. Die tandarts wilde mijn kies niet trekken want dat was zonde. Hij tikte even tegen de kies en begon toen een enorme hoeveelheid medicijnen uit te schrijven. Want hij zei dat mijn tandarts geen goede medicijnen uit kon schrijven en hij wel.

Ik moest 60 euro betalen(voor twee minuten)terwijl ik de volgende dag bij een andere noodtandarts wel mijn kies heb laten trekken voor 70 euro. Toen ik bij de apotheek kwam met mijn recept, werd er gelijk gezegd dat die tandarts bekend staat om zijn recepten en er werd daar niet begrepen waarom ie zijn vergunning nog heeft. Ik dacht dat zoiets tegenwoordig niet meer bestond?
Spiegeltje

Toen ik bij de apotheek kwam met mijn recept, werd er gelijk gezegd dat die tandarts bekend staat om zijn recepten en er werd daar niet begrepen waarom ie zijn vergunning nog heeft.


Een tandarts mag nu eenmaal zonder vergunning werken. Zelfs als zijn naam is "doorgehaald" in het register kan een slechte tandarts in de praktijk (niet formeel natuurlijk) nog vele jaren doorwerken zonder dat wordt ingegrepen. Dat gebeurt hoor :cry: :roll: Als p;atient heb je bovendien geen goede mogelijkheid om er achter te komen of de tandarts zijn beroep nog mag uitoefenen. Er is geen lijst van dat soort tandartsen.
wo, 11/28/2007 - 23:05 Permalink
hello jozefien

aanpakken die man! je kunt als patient toch kijken of zo'n man zijn beroep nog mag uitoefenen? je mag toch bellen met de beroepsvereniging? Als hij dat niet meer mag, zou zo'n man toch gearresteerd moeten worden, tandarts is toch een beschermd beroep? Daar moet je toch op kunnen vertrouwen? Wat een rare zaak is dit zeg! :smt006
wo, 11/28/2007 - 23:20 Permalink
Spiegeltje

aanpakken die man! je kunt als patient toch kijken of zo'n man zijn beroep nog mag uitoefenen? je mag toch bellen met de beroepsvereniging? Als hij dat niet meer mag, zou zo'n man toch gearresteerd moeten worden, tandarts is toch een beschermd beroep? Daar moet je toch op kunnen vertrouwen? Wat een rare zaak is dit zeg! :smt006


Ik ben bang dat het zo niet werkt. Hoe moet je er achter komen dat een tandarts zijn beroep niet meer mag uitoefenen? Ik weet het niet. Er is geen instantie die dit aktief bijhoudt, alleen als er veel klachten zijn gebeurt er misschien wel iets na een jaar of wat.
wo, 11/28/2007 - 23:29 Permalink
hello jozefien

spiegeltje, dat zal toch wel :o ? iemand die zijn beroep niet meer mag uitoefenen wordt toch wel gestopt :( ? volgens mij kun je dat nazoeken als een tandarts niet goed funtioneerd. Help, tandartsen waar vinden wij dit? Er wordt zo vaak iets gezegd over de Alternatief Genezers, nou ik kan je wel zeggen dat als ik mijn vak niet had verstaan, ik bij klachten over mijn functioneren toch echt werd geschrapt van de ledenlijst en ook niet meer verzekerd was. Dit zou zowel de NVT( de vereniging v.d.natuurgenezers) als de NVKH(klassiek homeophaten) onmiddelijk hebben gedaan/. en een tandarts zou mogen aanklooien....? lijkt me niet! :smt006
do, 11/29/2007 - 00:35 Permalink
fleetstone

Kom, kom ... even naar de realiteit. Niet alles in Nederland is ‘blitze blank’.
Omdat meneer een onooglijke praktijk heeft, wordt hij meteen ongelooflijk gewantrouwd. Ga maar eerst eens na of die ‘doorgehaald’ is. Of niet geregistreerd. Want stel dat ie een bordje op zijn garagedeur heeft, en meneer mag het gebruiken, waar blijf je dan?

Natuurlijk ... garagedeuren, (kook)luchten, halve trappen, hokken, open deuren, krakende stoel en raggelwerk ipv plafond getuigen bepaald niet van goede smaak. Lijkt wel een plattelandsfiguur uit het ‘geitenwollen-sokken-tijdperk’. Of een kerel die er absoluut geen interesse heeft om er iets van te maken. Er is echter geen wet die bepaalt dat de tandarts (of welke medicus dan ook) zijn praktijk moet ‘opleuken’. Als je een dergelijk ‘visitekaartje’ niet waardeert, dan ga je er natuurlijk nooit meer naar toe.

Dat smerige fonteintje is een ander ding. (Als het al niet door de andere negatieve indrukken ‘gekleurd’ is!) Maar goed: dat betreft hygiëne en dat is het enige dat je kunt je aankaarten. Daar kan een instantie wat mee. En misschien rolt er dan wel een ‘protocol’ uit voor deze tandarts.
Maar wat die 'enorme hoeveelheid' medicijnen betreft: kweet niet. Die kreet van de apotheek is trouwens nogal ‘gratuit’. Wat doet zo'n apotheek met die kennis en wat moet een controlerende instantie daarmee?

Kortom: het heeft weinig zin om hier je ongenoegen te uiten. Dus zoals mecánico zegt: voel je stront aan de knikker, dan Volksgezondheid inschakelen.
do, 11/29/2007 - 01:23 Permalink
mecánico para …

Let wel , een tandarst mag misschien een aantal handelingen uitvoeren zonder nog tandarts te zijn. medicatie voorschrijven zou dan niet meer kunnen overigens. de apotheek die het afgeeft moet dat controleren. Dat was ook de reden om aan te nemen dat ie gewoon nog mag werken. De inspectie melden dat het er vreselijk middeleeuws en goor uitzag moet toch aanleiding zijn te gaan kijken en sancties op te leggen indien het achter blijft bij de minimale norm als het om hygiene gaat.
Daarnaast, meld het je eigen tandarts want dat er door iemand van dubieus allloi wortd gewerkt in zijn kringetje zou voor mij een reden zijn niet meer over en weer te willen waarnemen voor zo iemand.
do, 11/29/2007 - 09:02 Permalink