Is de zorg voor mijn gebit iets te veel van het goede?

Author:
vinsjuh
Posted:
do, 12/04/2014 - 22:10
Hoi! :smt001

Ik ben al zo'n tien jaar niet bij te tandarts geweest en vanwege mijn extreme tandartsangst loop ik nu bij het centrum bijzondere tandheelkunde. Omdat ik psychisch over mijn gebit in zat dacht ik dat mijn gebit er zo aan toe was dat ik eigenlijk gewoon alles eruit wilde hebben.

Nu ben ik dus bij het centrum bijzondere tandheelkunde geweest en de tandarts zei dat ik een schitterend gebit heb en maar één gaatje heb en mensen een moord zouden willen plegen voor mijn gebit!! :oops:

Ze wil mij heel graag helpen aan mijn tandarts angst en mijn gebit behandelen maar daarvoor is er wel een uitzondering, dat ik met een psycholoog ga praten in het ziekenhuis.

Ik heb al tien jaar geen verdoving gehad en ik ben bang voor een verdoving, bang voor pijn en flauwvallen. En ik denk eerlijk gezegd dat, omdat ik al zo heel lang geen verdoving heb gehad, dat ik gewoon niet meer weet hoe dat is en hoe dat voelt en dat het achteraf dus erg mee zal vallen. Dat is echt mijn enige angst. Als een verdoving lukt dan zie ik totaal niet op tegen vullen/boren of wat dan ook... (zolang het maar geen bloederige taferelen worden)

Nu ik dus te horen heb gekregen dat ik een heel mooi gebit heb, wat ik nu achteraf eigenlijk ook wel in zie, wil ik nu elke dag extra goed voor mijn gebit zorgen en onderhouden en binnenkort ook weer de halfjaarlijkse tandarts controles oppakken wat ik in tien jaar niet gedaan heb (ik ben nu bijna 24 :roll: ).

Ik poets nu gewoon elke ochtend en elke avond en heel soms overdag als mijn tanden vuil aanvoelen, gebruik ik een tongschraper en voor de rest flos ik en gebruik ik tandenstokers voor het moeilijkere werk..... normaalste zaak wat gebitsverzorging betreft denk ik.



Maar nu gebruik ik af en toe (om de 2 dagen?), naast tandenpoetsen en en flossen/tongschrapen, ook mondwater wat mij een lekker fris en schoon gevoel in de mond geeft.

http://cnt.newpharma.be/images/products/nl/500/listerine-total-care-mondspoeling-500ml.jpg

Mijn vraag is nu of dit overdreven is om mondwater, naast de manier waarop ik mijn gebit verzorg, te gebruiken of niet?
Is dit op lange termijn ook schadelijk of iets dergelijks?

Ik wil nu ook eigenlijk kwalitatief goede mondverzorgingsproducten hebben, zo koop ik de mondwater van Listerine en flosdraad van Oral-B. De oral-b flosdraad koop ik, omdat een ander goedkoper merk al heel snel het draad gaat splijten/breken wat dus waardeloos is... Maar is een ander goedkoper mondwater van tussen de 1 en 3 euro net zo goed als listirine van 3-6 euro ?

Ik hoop heel erg op een reactie van een mondhygieniste of van een tandarts :lol:

alvast bedankt!!!!!!!!