Is de Ziekte van Addison-Biermer bekend bij Tandartsen??

Author:
NicoNel
Posted:
wo, 01/23/2008 - 11:07
Beste forumleden en Tandartsen ea,

Vanaf mijn 12de jaar loop ik al vreselijk te tobben met rug, alle gewrichten, zenuwen, spieren, blaas en darm problemen en ga zo maar door. Dit alles zonder dat er ook maar ergens een link gevonden kon worden naar de een of andere ziekte, hoe vaak ik daar ook op heb aan gedrongen..!

Nu ben ik 50, 80/100% afgekeurd in de WAO, vele operatie's gehad aan verschillende gewrichten, al tig jaren zware pijn medicatie en injectie/blokkades en ook mijn tanden, gewricht en kaak werden niet gespaard. Vele kiezen en tanden kwijt geraakt omdat ze er gewoon uit vallen, 2 grote kaakoperatie';s gehad waarvan 1 onlangs met een bot transplantatie vanuit de heup.

Vele keren zenuwontstekingen/behandelingen, wortelkanaal behandelingen gehad, speciale therapy voor mijn kaak gewrichten en ga zo maar door. Een kunst gebit kon niet volgens verschillende tandartsen en kaakchirurgen ivm het slechte functioneren van de kaak gewrichten en desondanks bleven ze vol houden dat de tanden die ik nog heb staan goed zijn......en dat terwijl ze zo los gaan zitten en eruit vallen..!

Nu is er eindelijk een doorbraak wat een naam betreft voor wat ik zou hebben en dat is de ziekte van Addison-Biermer, oftewel Pernicieuze Anemie.... zie: http://www.stichtingb12tekort.nl

Daarnaast heb ik ook een te lage waarde van de vitD en ook daar kun je dus deze problemen door krijgen....

Mijn vraag is dus nu of tandartsen in Nederland op de hoogte van deze ziekte?
en zo ja dan graag hun mening en visie of er idd een link is naar deze kaak/tand en mond problemen?
NicoNel