controle

Author:
boombaard
Posted:
vr, 08/15/2008 - 00:07
mijn oude tandarts is een jaar of 5 terug met pensioen gegaan (een tandarts oude stijl die al je tanden naliep met zo'n halvemaanvormige metalen prikstok, in zwarte puntjes in je kiezen poerde om te voelen of je tanden zacht waren, en gaatjes gelijk vulde), en hij is vervangen door een jongere, (meer van het type 'controle in 3 minuten' en als hij iets ziet wat gevuld moet worden mag je een andere keer terugkomen) (Een manier van werken die uiteraard stukken tijdsefficiënter is), maar deze nieuwe tandarts heeft enkele jaren terug besloten dat ik wel een "mooi/goed" gebit heb, en dat al te uitgebreide controle als zodanig niet nodig is. Daarnaast maakt hij elke 2j een röntgenfoto van het hele gebit.
Ik heb voor de rest niet echt ergens last van (al een jaar of 10 niet), maar de nieuwe aanpak voelt nog steeds 'onwennig' aan, en ik heb altijd het idee dat een controle in 3 minuten wel erg gehaast is.

Echter, de 'controle' tegenwoordig is beperkt tot een beetje krabben rond m'n ondertanden (daar zit vaak wat plak omdat ik in mijn ondergebit een draadje (vaste beugel gehad) heb zitten waaronder altijd wel wat plak blijft zitten aan de achterkant, en de opmerking dat ik "als ik dat schoon wil hebben beter maar weer even bij de MH langs kan gaan" (wat ik al wist)..

Maar behalve kort eventjes met een spiegeltje mijn bovenkiezen bekijken, en vermoedelijk ook mijn onderkiezen (zonder spiegeltje natuurlijk) gebeurt er niks meer met dat prikken in m'n kiezen.
Ik heb uiteraard alleen geen flauw idee of dat eigenlijk wel nuttig was om te doen, en of mijn oude tandarts niet gewoon voor de gezelligheid zo uitgebreid controleerde, of dat dat prikken in kiezen sindsdien onnodig is gebleken, of dat deze tandarts gewoon probeert je weer zo snel mogelijk de deur uit te werken..
Kan iemand mij hier iets zinnigs over zeggen?
Spiegeltje

Kan iemand mij hier iets zinnigs over zeggen?

Ik denk het eerlijk gezegd niet. Tandartsen hebben zo hun eigen manier van werken. Ik zou het helemaal niet gek vinden als u dit - wat u kennelijk dwars zit en dat mag - even aankaart bij de tandarts.
vr, 08/15/2008 - 12:13 Permalink