Complimentjes voor de tandarts?

Author:
toothje
Posted:
zo, 11/20/2011 - 20:52
Het valt mij op dat op deze site heel veel over slechte tandartsen wordt geschreven, en heel weinig over goede tandartsen. Er wordt veel geklaagd en weinig gecomplimenteerd.

Laat het in dit topic dus weten als je tevreden bent met je tandarts!

Ikzelf ben erg tevreden met mijn tandarts. Ik heb last van een dwangstoornis omtrent mijn tanden en ben dus niet de gemakkelijkste patient. Toch heeft mijn eigen tandarts mij nooit de deur gewezen en zij werkt nu samen met mijn psycholoog om mij te helpen. Ik ben erg tevreden en echt heel blij met mijn tandarts.

Verder heb ik ooit eens een keer een ongelukje gehad toen ik bij familie op bezoek was en toen ben ik binnengelopen bij de tandarts in die woonplaats die mij meteen geholpen heeft, terwijl ik helemaal geen afspraak had!

Ik vind dat er meer oog moet komen voor de goede tandartsen. Dus doe mee en post je goede ervaringen!
iris1991

Ik ben ook zeer tevreden over mijn tandarts.

Bij pijn kan ik meestal binnen een half uur terecht, lukt dat niet, dan wil hij proberen een afspraak te verzetten zodat het toch binnen een uur kan.

Verder is hij erg aardig, en een praatje maken is voor hem niet een probleem.
ma, 11/21/2011 - 09:44 Permalink
Workie

Ik kreeg wel eens een bakje koffie omdat het allemaal was uitgelopen en ik de laatste patiënt was. En toen ik eindelijk aan de beurt was hebben we nog gezellig 3 kwartier zitten te praten over van alles en nog en nog wat. Heb dan ook medelijden met haar man :smt003 want als ik er weer heen moet (ben altijd de laatste patiënt van de dag) zit ik daar zo een uur.
ma, 11/21/2011 - 18:10 Permalink
Deedus

Wat een leuk topic! :D
Erg verfrissend na die negatieve doordraafverhalen de laatste tijd.
(Schrijf hier niet veel, maar lees hier heel graag; erg interessant.

Ik wil graag mijn complimenten geven aan alle deskundigen die hier vrijwillig hun vrije tijd besteden aan het beantwoorden van allerhande vragen.
Feit dat deze mensen hier steeds weer klaarstaan, zegt wat mij betreft al heel over de passie voor hun vak en hun kundigheid.
Oh, en ik hoop van harte dat MPB zich niet al te lang stilhoudt, want die lees ik veel te graag. :D

Oh ja, over mijn eigen tandarts ook zeker niets te klagen. Fijne man!
ma, 11/21/2011 - 20:06 Permalink
Miriam1978

Heb ook een geweldige tandarts, een jonge vrouw met veel geduld. Kan ook snel terecht als het nodig is en ze schroomt niet door te verwijzen. Ben erg tevreden.
Ik geniet ook van de bijdragen van onze fietsenmaker: rechtstreeks én deskundig. Verder ook veel waardering mijnerzijds voor de mondhygiënisten, assistenten, tandartsen, orthodontisten en kaakchirurgen die hier vrijwillig hun tijd opofferen om antwoord te geven! Top! :smt001
ma, 11/21/2011 - 20:24 Permalink
advies

Heel goed toothje, dat je dit topic bent gestart.

Het zijn vaak de patiënten met minder goede ervaringen die hier vragen stellen. Patiënten die blij en tevreden zijn zullen immers minder snel op internet op zoek gaan naar informatie of een vraag stellen.

De vragen die hier langs komen hebben dan ook vaak betrekking op:
- de diagnose wordt niet vertrouwd.
- patiënten hebben een negatief gevoel aan een behandeling over gehouden
- er heeft miscommunicatie plaatsgevonden tijdens de behandeling, patiënt voelt zich niet begrepen
- patiënt heeft tegenstrijdige informatie gekregen en weet niet meer wat waar is.
- de nota of begroting wordt niet helemaal vertrouwd of niet begrepen
- patiënten zijn ergens onzeker over geworden en zoeken bevestiging of een soort second opinion
- patiënt vraagt zich af een behandeling wel noodzakelijk is.
- patiënt wil weten of er alternatieven zijn voor een behandeling of dat een behandeling kan worden uitgesteld
- er treden pijnklachten op en de patiënt wil weten of dat normaal is.
- enz, enz, enz.

Door al dit soort vragen zou onterecht het beeld kunnen ontstaan dat er veel mis gaat in de sector. Dat is niet zo. Integendeel, er zijn heel veel kundige tandartsen en mondhygiënisten die zich dagelijks met 100% inzetten voor het welzijn van hun patiënten. Alle hulde daarvoor. En heel terecht dat je daar aandacht voor vraagt.
di, 11/22/2011 - 11:24 Permalink
toothje

Foei toch Romy! :P

Ik zit trouwens te denken of ik eens een doosje merci of iets voor mijn tandarts mee zal nemen, omdat die al zoveel voor me heeft gedaan. Maar chocolade is natuurlijk wel slecht voor je tanden, dus misschien moet het iets anders worden :P
wo, 11/23/2011 - 07:38 Permalink
vlinderkind

Kijk dit vind ik nou een leuk topic!!!
Ik heb de diagnose dis en voordat ik een tandarts had gevonden die dit begreep was ik wel eventjes verder maar de tandarts die ik de laatste 3 jaar heb, inclusief de assistentes, zijn echt geweldig!! Hoe vaak ze mij niet achteraan op de dag hebben behandeld omdat ik een wortelkanaalbehandeling moest hebben en niet nog een paar dagen langer kon wachten, en altijd even aardig!
Ze namen alle tijd en hebben mijn angst echt weg weten te nemen, ook de assistentes waren geweldig!Ik mocht altijd bellen als er wat was en werd heel serieus genomen, ze leefden ook echt met me mee als ik wéér een ontsteking had, kortom het zijn schatten!

Ook het tandcentrum waar ik nu ben omdat alles getrokken is werken geweldige mensen! die assistente is een schat! denkt mee, is altijd aardig, kortom vol lof over deze tandartsen en assistentes!
wo, 11/23/2011 - 20:51 Permalink
toothje

en de assistenten en mondhygienisten niet vergeten


uiteraard niet, die horen er ook bij! Misschien moet de titel van dit bericht dan aangepast worden?

ik heb overigens een goede mondhygieniste die me heeft geholpen mijn tandvlees weer gezond te krijgen tijdens en na mijn beugel!
vr, 11/25/2011 - 09:51 Permalink
maria07

Toothje,Hier wordt ik nu zo vrolijk van!!!

Want ja ik ben ook zo`n blij mens. Dit is mijn derde jaar van het behandel traject,en het is nu al zo mooi geworden. Och het Team die deze klus klaart is zo fantastisch!!!


Kom hier vaak even kijken op het forum,en af en toe denk ik moet dit zo???
Voor het moderator team zeg ik dan ook Petje af!!!
wo, 11/30/2011 - 21:45 Permalink
toothje



Kom hier vaak even kijken op het forum,en af en toe denk ik moet dit zo???
Voor het moderator team zeg ik dan ook Petje af!!!



Ja, weet je wat het is, het zijn meestal de mensen die niet tevreden zijn die beginnen te posten op een forum. Dat is wel jammer want dat geeft dan een heel vertekend beeld, alsof er alleen maar ellende is bij de tandarts. Er zouden meer topics moeten komen waarin we kunnen zien dat dat niet zo is ;)
do, 12/01/2011 - 22:24 Permalink
hermina

Ik vind dit een erg leuke topic, hierbij ook mijn bijdrage.
Ik ben ook zo'n patiënt die erg blij is met mijn eigen tandartspraktijk en de tandarts en assistente die ik nu heb (gewone praktijk overigens). Zij hebben er met hun geduld en benadering voor gezorgd dat ik van zeer bang (en soms nog wel behoorlijk gespannen; als er nog eens iets moet gebeuren) tot gewoon gespannen (bij controle) ben gevorderd. Volgens mij vinden zij het ook wel echt leuk dat dit is bereikt, dat is toch ook een kroon op hun inspanning.. Je blijft natuurlijk een van de vele patiënten maar ze geven gewoon wel een wat meer persoonlijk gevoel. Waarschijnlijk vinden ze dat zelf ook gewoon een prettige manier van werken, uiteindelijk heb je (ik tenminste) een tandarts voor zo lang mogelijk en heeft de praktijk dus ook zolang jou/mij als patiënt.

Ook ik erger me aan bepaalde individuen die alleen (weinig gefundeerd?) de hele beroepsgroep aanvallen. Hoe zuur moet je het dan hebben getroffen en hoe slecht moet je dan je praktijkkeuze hebben gemaakt, dat vraag ik me echt serieus af.
Mijn eigen praktijk: geen geldwolf, geen foute declaraties, ik heb me niet eens in de nieuwe tarieven verdiept want daar maak ik me totaal geen zorgen over (en ik ben/heb mezelf niet eens verzekerd voor de tandarts). Als tarieven omhoog zouden gaan zal dat vast terecht zijn en doe ik daar niet moeilijk over. Een praktijk bestaat uit veel meer dan alleen zo'n verrichting/controle waar je in tijd rekent.

Ik waardeer ook erg de manier waarop hier door professionals geantwoord wordt, als ikzelf een vraag heb en als ik de antwoorden bij andere vragen lees. Soms denk ik wel dat sommige mensen hier gewoon niet goed kunnen lezen, zeker bij de antwoorden van MPB, ik snap al die opwinding/opgewonden reacties niet, lees gewoon eerst eens goed dit forum... mijn gedachten: wees blij dat ook hij zijn kennis hier deelt...
vr, 12/02/2011 - 20:28 Permalink
toothje

Ik heb mijn tandarts een doos bonbons gegeven als dank voor de goede zorgen. Ze hebben echt alle geduld van de wereld met mij gehad, soms denk ik wel eens: ik had mezelf al lang een schop onder de kont gegeven als ik hen was.

Zelfs, ik ga binnenkort naar een speciale angsttandarts voor mijn klachten, maar ze zeiden dat als ik daar klaar ben en alles is opgelost ik gerust weer terug mag komen naar de praktijk. Dat vond ik erg aardig!

Kortom, nog steeds blij met mijn tandarts.
vr, 01/13/2012 - 19:44 Permalink
Dutchdevil

Na pech bij mijn vorige tandarts, (nors,lomp en ruw in zijn werk), heeft mijn nieuwe tandarts laten zien dat het heel anders kan.
Dikke complimenten voor de praktijk, zo kun je weer vrolijk naar de tandarts.

Ook complimenten voor de 'techneuten' op deze site, zonder veroordelen oplossingen aandragen is ook een kunst die tegenwoordig bijna onmogelijk lijkt.

Bedankt en succes.
ma, 03/25/2013 - 13:35 Permalink
Anoniempje123456

Hallo,

Over mijn preventie-assistente ben ik zeer tevreden maar eerst had ik altijd een vaste tandarts tot ongeveer 1.5 jaar geleden ik steeds andere kreeg eerst kreeg ik een of andere man en die deed de behandelingen toch weer net iets anders en daarna weer iemand anders en toen nog een keer een andere en elke keer waren het mannen,
Niet dat ik bang ben voor mannen als tandarts maar ik vind een vrouwelijke tandarts toch net iets fijner,

De laatste keer had ik weer mijn normale tandarts.

Het enigste nadeel vind ik bij mijn tandartsenpraktijk dat als ik naar de preventie assistente moet en naar de tandarts ik voor de afspraak al lang in de wachtkamer moet wachten omdat het vaak uitloopt en als ik dan bij de preventie assistente ben geweest ik weer in de wachtkamer moet zitten z'n 10 minuten en dan aan de beurt ben zouden ze dit niet gewoon achter elkaar door kunnen doen? Zo inplannen dat dit kan?
ma, 04/01/2013 - 18:58 Permalink
toothje

Ik ben al een tijd in behandeling bij een speciale tandarts vanwege mijn angsten met mijn gebit. En nu gaat het hartstikke goed, thuis dwang ik nooit meer en als ik daar ben ben ik nog wel even zenuwachtig, maar ook al niet zo erg meer. Nu hoef ik niet zo vaak meer, zitten maanden tussen en eerst waren dat weken. Dus daar ben ik best trots op en de angsttandarts dankbaar voor!
do, 04/18/2013 - 11:10 Permalink