Compliment voor mijn nieuwe tandarts

Author:
kauw-girl
Posted:
di, 03/08/2005 - 17:06
Ik lees op dit forum veel klachten over tandartsen, daarom gewoon even iets leuks.

Voor het afslijpen van twee kiezen voor kronen had ik een afspraak van anderhalf uur met mijn tandarts. Doordat de dag daarvoor mijn vader een hartaanval had gehad (totaal onverwacht, de man is verder kerngezond), was ik de afspraak totaal vergeten.

Gelukkig belde de assistente om te vragen waarom ik niet kwam. Ik ben er toen snel heengeraced en heb uitgelegd wat er aan de hand was. Inmiddels was het wel een half uur later.

"Ik kan dan vandaag helaas maar één kies doen", zei de tandarts, die eerst rustig, meelevend en begripvol naar mijn verhaal had geluisterd

"Wat jammer!" zei ik, want ik wilde er juist twee tegelijk, zodat ik maar één keer verdoofd hoefde te worden.

Toen heeft mijn tandarts tóch in een keer twee kiezen gedaan (volgens mij in zijn lunchpauze), gewoon als service. Hij heeft er niets extra's voor gerekend.

Uiteraard heb ik hem daarna nog een kaartje gestuurd om me nogmaals te verontschuldigen en hem te bedanken.

Ik weet dat hij het heel druk heeft. Zo kan het gelukkig dus ook!
marjolyn

Leuk om te lezen dat jij tevreden bent met je tandarts... Dat lees je inderdaad niet veel dat mensen tevreden zijn met zijn/haar tandarts.. meestal komen alleen maar de negatieve dingen aan het licht.. er zouden eigenlijk meer positieve verhalen verteld moeten worden en misschien dat het ook een positieve bijdragen levert bij mensen die een tandarts angst hebben en dat ze dan kunnen overwegen om te gaan. Het is inderdaad netjes van je tandarts dat ie (waarschijnlijk) in zijn lunchpauze jou heeft geholpen.. volgens mij is jou tandarts 1 uit duizenden.. en erg begripvol!

Netjes van je dat je hem een kaartje hebt gestuurd.. ik zou het ook gedaan hebben!

Groetjes Marjolijn :smt006
di, 03/08/2005 - 17:47 Permalink
Roxanne

Aardige tandarts!

ken er wel een paar die dat niet zouden doen... Nu vind ik het ook erg leuk van u dat u een kaartje stuurt! dat zou mij ook veel leuks doen als ik dat zou lezen :D

Groetjes Roxanne
di, 03/08/2005 - 18:52 Permalink
minique

Nou, als we het over tandartsen gaan hebben waar we tevreden over zijn, dan ga ik ook meedoen, hoor, want de mijne is ook geweldig! Maar volgens mij heb ik daar al eens over verteld. Dus wat ik eigenlijk wilde zeggen: super Kauw-girl, dat je jouw positieve verhaal hier ook doet!!! Jij hebt ook een super-tandarts! En lief dat jij een kaartje hebt gestuurd.

:smt006 Monique
di, 03/08/2005 - 19:01 Permalink
vV

Helaas is het inderdaad zo dat mensen vaker wat laten horen als het niet goed gaat... Dit soort verhalen is erg prettig om te lezen.
Voor een tandarts is het ook prettig te merken dat zijn/haar opstelling gewaardeerd wordt! Maar al te vaak strijk je met de hand over het hart of doe je wat extra moeite (wat wel erg duidelijk is naar de patient toe) maar kan er nog geen bedankje vanaf...
(en dan zeuren wanneer er de volgende keer wel een rekening komt voor de niet nagekomen afspraak....)

Leuk dus ook eens een ander verhaal te lezen! :D
wo, 03/09/2005 - 08:09 Permalink
marjolyn

Hoi..

Ik wil ook mijn tandarts complimenteren!

Ik zal mijn verhaal als volgt vertellen:

Ik bezit een vreselijke tandartsangst, maar toch kom ik netjes op afspraken.. (liever kom ik helemaal niet, maar door die enge verhalen van kiespijnen, kunstgebitten en afgebroken tanden) ga ik netjes naar de tandarts om er goed uit te zien.

Ik heb er lang over gedaan om te vertellen dat ik een erge angst heb voor de tandarts(ik vind het erg moeilijk om mezelf kwetsbaar op te stellen)
Dus ik moest een keer naar de tandarts voor gaatjes vullen.. en de tandarts zei: zo nog 2 gaatjes.
Ik zei: ja gelukkig wel, want ik ben al zo bang voor de tandarts.
Hij zei: Hoe komt dat? Heb ik je pijn gedaan? (met een heel rustgevende stem)
Ik zei: nee dat niet, maar ik ben van kleins af aan al erg bang voor de tandarts.
Hij vroeg: Waarvoor ben je bang?
Ik zei: Ik ben voor alles bang hier wat met tandartsen temaken heeft.
Hij zei: Als het niet gaat moet je een gil geven.

Het is gewoon erg fijn om te weten dat mijn tandarts interesse toont in mijn angst en probeert te vinden waar mijn angst vandaan komt... En het is erg fijn om te weten dat ik toch een beetje controle krijg over de behandeling, dus als het me teveel wordt kan ik een teken geven en dan kan ie even een pauze inlassen.

Hiervoor wil ik hem complimenteren!

Groetjes Marjolijn :smt006
wo, 03/09/2005 - 22:34 Permalink
marjolyn

Zijn er nog meer mensen die zijn/haar tandarts een compliment wil geven?

De mensen die het beroep tandarts uitvoeren vinden het ook wel leuk om positieve verhalen te horen over hun beroep en de omgang met patienten.
Er kunnen weleens rot tandartsen tussen zitten, en de verhalen over die rot tandartsen worden alleen maar verteld.. dus eigenlijk lijden de goede tandartsen die goed met hun patienten omgaan en goed hun behandelingen uitvoeren onder de slechte tandartsen.

Ik vind dan ook dat ze in het zonnetje moeten worden gezet! Want het is immers een dankbaar en ingewikkeld beroep.

Groetjes Marjolijn :D
do, 03/10/2005 - 22:10 Permalink
alscho28

oja, ik wil mijn tandarts ook een complimentje geven. sinds ik bij hem ben, ga ik toch anders naar de tandarts. wel een beetje zenuwachtig, maar voor de rest maakt het me allemaal niets meer uit.
twee jaar geleden moest ik voor een behandeling van een gaatje naar hem toe, en heb een pak lekkere koeken meegenomen. de tandarts moest wel lachen toen ik dat gaf en zei dat het geen garantie was voor een pijnloze behandeling. De behandeling was wel gevoelig aangezien ik geen verdoving gekregen heb, maar de behandeling was zo voorbij. :smt003
vr, 03/11/2005 - 09:58 Permalink
merewen

Mijn vroegere tandars was er een uit de oude doos, aan verdoven bij het vullen van een gat deed hij niet, zijn apparatuur stamde uit de Middeleeuwen en hij was een ontiegelijke sacherijn.
Mijn nieuwe tandarts is de vriendelijkheid zelve, hij verteld altijd wat hij gaat doen, hij verdooft wanneer het nodig is, vertelt me dat ik mijn hand op moet steken als ik wil dat hij stopt of het toch pijn doet etc... Kortom een verademing.
Ik ben nog steeds bang, daar zal ik wel nooit vanaf komen, maar deze tandarts behandelt me als een mens en niet als een gebit waar toevallig een mens aan vastzit die alleen maar lastig is.
za, 03/12/2005 - 18:43 Permalink
Basset

Een tandarts krijgt zeer zelden komplimentjes, dat het goed gaat is een normale zaak., Dus complimenteren maar want worden probleempjes nadien makkelijker bespreekbaar en is een tandarts ook vaak coulanter. Niet alle negatieve dingen komen voort uit de handen van de tandarts maar ook uit de situatie van de tand.

Dat sommige tandartsen chagrijnig worden is niet mooi maar soms begrijpbaar. Probeer bijvoorbeeld eens 300 patienten in eenzelfde maand een afspraak te geven om acht uur. Dat kan natuurlijk niet. Wanneer al die patienten weigeren enige toegeving te doen dan wordt dit een oeverloze discussie met 280 patienten. En zo zijn er nog wel andere dingen te vermelden.... Gelukkig weten de meeste tandartsen stress op te vangen door veel variatie
vr, 04/15/2005 - 19:37 Permalink
bertje

Als eerste inderdaad 'RESPECT' voor de meeste tandartsen! het lijkt me eerlijk gezegd helemaal geen fijn beroep, je krijgt nooit mensen binnen die zeggen "hè, lekker even eruit naar de TA"..... :wink:

En ik wil ook even zeggen dat ik ONTZETTEND blij ben met mijn TA. Ik was tot zeg maar anderhalf jaar geleden 18 jaar lang niet meer geweest (sinds mijn militaire diensttijd) en zag er otzettend tegenop om weer te gaan. Ik trof een praktijk met TA uit Zuid-Afrika, wat zowieso leuke gespreksonderwerpen oplevert, maar die mensen hebben me zo op mijn gemak weten te stellen dat ik nu braaf alle behandelingen onderga. :smt001 tot en met een mislukte xtraktie en aansluitend bezoek aan de kaakchirurg aan toe.

Ik heb mijn vertrouwen in de TA weer terug; DANK!

(PS voor de moderators: mogen we in een positief topic als dit wel namen noemen, of gewoon liever niet?)
ma, 07/17/2006 - 16:36 Permalink
dj

Ja mag wel maar lees er de regels even op na wat betreft het hoe en waarom. Laten we het zo stellen: we moedigen mensen aan wat terghoudendheid op te brengen.
ma, 07/17/2006 - 17:57 Permalink
annav.

Ik wil ook even een positief geluid over mijn tandarts laten horen! Ik ben echt een enorme angsthaas qua tandartsbezoeken en daarbij gaat het dan niet eens om de pijn maar om het onzekere gevoel dat je je aan iemand anders moet overleveren en niet weet wat er gaat gebeuren. De tandarts die ik nu heb gaat daar hartstikke goed mee om; hij is echt heel aardig, stelt je op je gemak, is heel rustig en legt alles goed uit. En het belangrijkste van alles; ik heb veel vertrouwen in zijn vaardigheden. Ben vanmorgen voor een zenuwslopende verwijdering van 2 verstandskiezen geweest maar dankzij hem viel het echt heel erg mee!
ma, 08/14/2006 - 14:01 Permalink
Innge

:P ik wou ook even reageren op deze topic.

Ik ben ook superblijd met mijn tandarts, en ja ik ga ook niet graag heen (zoals vele mensen niet van de tandarts houden.)
ik denk zomaar dat iedereen een behandeling met veel stress tegemoet gaat.
Maar ik zou voor geen goud een andere tandarts nemen, als er met mijn gebit iets aan de hand is bijv. kies gebroken kan ik meestal altijd dezelfde dag nog terecht. en dat vind ik toch wel super.
en voor dat je behandeld wordt verteld hij altijd wat hij gaat doen, dan weet je ongeveer wat je te wachten staat.

dus bij deze mijn complimenten.
:smt023
di, 10/03/2006 - 21:52 Permalink
zenuwpees

Ik wil mijn tandarts een groot compliment geven!! Ik ben een echte zenuwpees en was al lang niet naar de tandarts geweest. Totdat ik het niet langer kon uitstellen (mijn kies ging loszitten). Via via hoorde ik goeie berichten over Kliniek voor Tandheelkunde Sneek. Toch maar gebeld dus. Tijdens mijn 1e afspraak heb ik verteld over mijn tandartsangst en daar hielden ze heel goed rekening mee. Hij nam mijn angst echt serieus!! We hebben alleen kennis gemaakt en foto's gemaakt. Daarna heeft de tandarts het behandelplan heel goed uitgelegd en ik kon kiezen uit verschillende verdovingen. Voor de gewone behandelingen kreeg ik sedatie, zodat ik helemaal ontspannen was. De wortelkanaalbehandeling deed hij onder plaatselijke verdoving. Het is mij heel erg meegevallen. Kliniek voor Tandheelkunde Sneek, bedankt!!!

Zenuwpees
ma, 12/18/2006 - 10:46 Permalink