Collegialiteit ten koste van de patient?

Author:
ColetteB
Posted:
di, 07/16/2013 - 11:54
Ik heb een vraag over de gang van zaken tijdens de vakantieperiode. Het is niet nodig namen te noemen. Ik had dit weekend opeens last van een ontsteking van de wortel van een van mijn voortanden. De wortel is al tientallen jaren gebroken maar de tand heeft het altijd goed gehoiuden. Omdat ik opeens steeds meer pijn kreeg ben ik naar de weekendtandarts gegaan, het was zaterdag. Deze tandarts vertelde mij dat mijn tand niet te redden is, en dat t.z.t een implantaat de beste oplossing is.. Nu is mijn eigen tandarts op vakantie, hij komt pas over drie weken terug. De weekend tandarts vertelde mij dat op zich de ontsteking nog "meeviel" en dat hij mij niet zomaar kan behandelen zonder verwijzing door mijn eigen tandarts. Hij zei dat een behandeling met antibiotica niet aan te raden was, en dat ik zolang maar uit de zon moest blijven. Dus in principe: blijf maar 3 weken binnen zitten en verdraag de pijn maar met paracetamol. Met paracetamol is het nu wel uit te houden maar toch best pijinlijk. Nu heb ik op internet gelezen dat een ontsteking zo snel mogelijk behandeld moet worden. Dus, mijn vraag: is dit een redelijk advies??
Hij heeft wel gezegd dat als ik opeens hevige pijn krijg contact met hem mocht opnemen.
vV

dit heeft niets met collegialiteit ten koste van te maken maar met basisafspraken en algemene fatsoensregels als je een patiënt die bij een ander is ingeschreven behandeld.t.

mbt het implantaat heeft hij gelijk dat hij niet mag behandelen zonder verwijzing van de eigen tandarts, mbt behandeling van de ontsteking ligt dat anders, daar heeft ie spoeddienst/waarneming voor, en dan gaat pijn bestrijding voor. en die ontsteking wil je ook weg hebben als er een implantaat in moet, dus die insteek kan ik even niet volgen.
di, 07/16/2013 - 12:00 Permalink
ColetteB

Dank voor uw snelle reactie. Ik heb een van de collega's van mijn eigen tandarts geraadpleegd. In eerste instantie werd mij ook verteld om maar te wachten op de terugkomst van mijn eigen tandarts. Na enig aandringen heeft hij toch contact opgenomen met de weekendtandarts, daar heb ik a.s. donderdag een afspraak.
di, 07/16/2013 - 12:54 Permalink