Blijven kiezen groeien je hele leven ?

Author:
DvanHagen
Posted:
zo, 01/16/2011 - 22:50
Hallo,

Ik heb laatst een kroon gekregen op een kies (ondergebit). Omdat ik wat problemen had met mijn vezekering, is de kroon er een maand later geplaatst dan dat eerst de bedoeling was. Mijn kies was wel al afgeslepen. Toen de kroon geplaatst was bleekt dat als ik mijn kaken op elkaar deed mijn kies boven en de kroon elkaar raakte. De tandarts zei toen dat mijn kies (bovengebit) is gaan groeien omdat de kies waar de kroon op kwam al afgeslepen was. Dus deze had veel ruimte. Om het nou toch goed te maken heeft de tandarts mijn kies in boven gebit bijna vlak geslepen, om maar te zorgen dat ik niet op mijn kroon kauwde zeg maar. Volgens mij groeien kiezen niet meer als je ouder bent. Ik denk ook dat de kroon niet goed gemaakt is en te hoog is. Wie kan mij vertellen of dit vaker voorkomt?

Alvast bedankt
Dennis
Stokertje

Hoi dennis,

Je hebt gelijk, kiezen groeien niet meer nadat ze zijn doorgebroken. Echter hebben tanden en kiezen wel de neiging uit te groeien tot ze contact maken met de tand of kies die daar direct tegen over staat. Vergelijkbaar met als een kind z'n eerste tanden en kiezen krijgt. Bij volwassenen is niet altijd sprake van uitgroei, maar in jou situatie blijkbaar wel. Antwoord op je vraag?
zo, 01/16/2011 - 22:57 Permalink
DvanHagen

Hallo Stokertje,

Bedankt voor je reactie. Ik ben toch benieuwd of het kan dat mijn kies in 1 maand zover kan groeien/zakken omdat hij geen tegenkies voeld, dat door de kroon deze kies een deel moest worden afgeslepen. Ik heb geen verstand van dit soort dingen maar ik zou bv de kroon wat afslijpen in plaats van een goede gezonde kies.
zo, 01/16/2011 - 23:04 Permalink