binnen een week twee elementen gebroken

Author:
manishma
Posted:
do, 10/14/2010 - 15:16
Mijn tandarts is een beste man, ja hoor, hij loopt te tieren tegen zijn ass. waarvan je de zenuwen krijg als je in de stoel zit met je bek open. Man oh man, wat kan die arts lelijk doen tegen die lieve griet. Ik heb maar eventegen hem gezegd, waar de assistente bij was dat hij moest stoppen met het schelden waar ik bij was. Onbegrijpelijk, ben je voor het eerst bij deze arts...
Enfin, na een poos geleden voor het laatst bij een arts geweest welke mijn kleine gaatjes nooit heeft gevuld, heb ik deze arts gevraagd of hij me kon helpen.
Nou, dat kon toevallig. Ik kwam en hoorde dat mijn gebid een puinhoop was geworden doordat de vorige arts had verzuimd beter zijn beste te doen om de kleine gaatjes te vullen. Ik had volgens hem 15 gaten!!, oeps, wat te doen? Er was veel te doen zei de beste man me. Hij maakte een plan en ik kon met een viertal sessies gered worden voor erger. Als hij klaar zou zijn met mij dan zou die puinhoop aardig opgeknapt zijn.
Hij heeft geboord en geboord en geboord en natuurlijk gevuld en waar nodig ets aangebracht op sommige elementen.
Toen alles klaar was, vertelde hij me dat zijn plan niet ad gewerkt en dat de kiezen beter getrokken konden worden, omdat het dan beter uitkwam met de verhoudingen boven en onder kaak betreffende de kiezen en tanden. Hij had zich uitermate uitgesloofd om alles te renoveren en vervolgens moest er door een chirurg getrokken worden. Dat was toch beter volgens hem. Alles wat dus mooi gemaakt was ging de prullebak in in de vorm van vijf kiezen. Het leek wel of ik vaste klant was op de afdeling in het ziekenhuis.

Rekening: 1700 euro

Ik heb geen groot budget en heb gevraagd aan de tandarts of hij iets kon doen aan de rekening, temeer hij zelf besloten had de boel te gaan trekken nadat hij geboord en gevuld en met cement o.d. heerlijk geboetseerd had. Welnu er kon wel zes tientjes af. Dit alles is vanaf het eerste consult zo'n twee maanden geleden gebeurd. Nu heb ik de pech dat mijn kies en mijn tand deze week (41) gebroken zijn, precies op het punt waar de arts de ets heeft verhard. Ik vraag me af hoe groot de kans uiteindelijk was dat deze elementen die door hem zijn behandeld af zouden breken doordat hij te weinig "tand" had om te etsen o.d.
Ik heb hem een briefje met foto's gestuurd om aan te geven wat er is gebeurd. Zijn actie was dat ik niet meer door hem behandeld zou worden en ik uit zijn bestand werd gehaald.
Nu zit ik met twee gebroken elementen en een noodkroon. Van de rekeningen en de codes begrijp ik geen kies van en knarsentandend heb ik de foto's van de tweede breuk opgestuurd met een pittig en sarcastisch commentaar. Ik vind het prima dat een tandarts goed ken verdienen en van zijn of haar leven mag, nee moet genieten. Maar om zo aan je geld te moeten komen is eigenlijk pure diefstal. Hopelijk vind ik een tandarts die het anders doet. Och ik heb door al deze gein bijna geen broodmolen meer en moet of een nieuwe kroon kopen, of laten trekken om uiteindelijk een kunstgebid aan te moeten schaffen. Je zou gaan denken dat er geen tandarts meer is die eerlijk is.

Ik moet tevens vermelden dat ik verslaafd ben aan de methadon, dat wist deze arts ook overigens. Maar dat is een understatement. Mijn vraag is of methadon invloed heeft op tanden en kiezen, ook als je je gebid goed verzorgd? Ik bedoel van binnenuit...

Nou, bedankt voor jullie aandacht, ik ga een arts zoeken en hopelijk is het een vrouw, want vrouwelijke artsen zijn over het algemeen veel liever.
Groet, Manishma
mecánico para …

ik ga een arts zoeken en hopelijk is het een vrouw, want vrouwelijke artsen zijn over het algemeen veel liever.
Groet, Manishma


Ik denk dat je je daar lelijk in gaat vergissen. Overigens vind ik dat ie eerst repareert en vervolgens laat trekken ook wel kwalijk. Net als dat gebler tegen zijn personeel. Krijg een beetje een beeld van een gefrustreerd menneke bij je verhaal.
do, 10/14/2010 - 19:25 Permalink
hermina

Ik moet tevens vermelden dat ik verslaafd ben aan de methadon, dat wist deze arts ook overigens. Maar dat is een understatement. Mijn vraag is of methadon invloed heeft op tanden en kiezen, ook als je je gebid goed verzorgd? Ik bedoel van binnenuit...
Ik mis nog wel iets in het bericht: wat is het understatement hierbij? Waarom ben je verslaafd aan methadon? Want daar kan ik maar twee scenario’s bij bedenken, en die hebben beide op zich al niet zo’n positieve uitwerking op je gebit. Methadon is gewoon op zichzelf al een factor waar je rekening mee moet houden, maar bij langdurig gebruik, zeker icm voorgeschiedenis en/of onderliggende oorzaken kan dat volgens mij een behoorlijke invloed op je gebit hebben. En nee, dat is niet van binnenuit…
Ik ga een arts zoeken en hopelijk is het een vrouw, want vrouwelijke artsen zijn over het algemeen veel liever.
Heb je daar ervaring mee...? Want dat zou ik nou niet direct onderschrijven…
do, 10/14/2010 - 22:38 Permalink