betalen voor maken offerte?

Author:
steenbok001
Posted:
zo, 10/08/2006 - 22:52
Een vriendin van me heeft een offerte laten maken voor het plaatsen van 1 of 2 kronen. Om een juiste offerte te maken moest zij langskomen in de praktijk en daar heeft ze de tand aangewezen om welke het zou gaan. Hiervoor heeft ze welgeteld 10 seconden in de behandelstoel gelegen (ze had ook al telefonisch doorgegeven om welke tand het ging).

En prompt ligt daar direct na het weekend een rekening van EUR 18,40 wegens "kleine verrichting".

Mijn vraag : is het normaal dat een tandarts voor een offerte deze vergoeding vraagt? ( Ik ken namelijk geen andere branche waarbij voor het maken van een offerte geld berekend wordt).

Graag jullie reacties.
vV

zoek maar eens op behandelplan of begroting, denk dat er wel wat meer topics bovenkomen hiervoor.
Aangezien met het maken van een kroon grote kosten gemoeid zijn, en er ook afhankelijk van het noodzakelijk voorwerk grote verschillen zijn in noodzakelijke voorbehandeling kan ik mij voorstellen dat de tandarts even zeker wil weten om welke kies of kiezen het gaat.
En ja het kost tijd om een begroting te maken (nog los van de tijd die patient in de stoel gezeten heeft).

Het klopt dat er veel branches zijn waar het maken van de begroting niet apart berekend wordt (wat ik onbegrijpelijk vind) maar u kunt er op rekenen dat de tijd die gemoeid is met het maken van begrotingen en offertes echt wel door de klant betaald wordt, dit zit namelijk gewoon in de algemene kosten verwerkt.
ma, 10/09/2006 - 08:22 Permalink