Beroepsethiek tandartsen onderling

Author:
KeepSmiling:)
Posted:
di, 12/14/2010 - 15:48
Eerst het forum doorzocht. Maar niet gevonden wat ik zocht.
Hoe gaan tandartsen onderling met elkaar om als patiënten vanwege bijv. verhuizing hun eigen tandarts moeten verlaten en zich inschrijven bij een nieuwe tandarts? Dit overkomt mij nu.
Ik vind het schokkend dat het werk van de ene tandarts volledig wordt 'afgekraakt' door de andere. Maar het is wel mijn mond en mijn gebit waar het over gaat (en mijn portomonnee, dat ook).
Ik vind het niet zo netjes om als beroepsgroep je collega zo hard af te vallen. Dat doe je toch niet?
Het lijkt erop, dat wie wisselt van tandarts, er vanuit mag gaan, dat dit gegarandeerd leidt tot diverse kosten bij een gebit waar voorheen niets mee aan de hand was.
Geen gaatjes, ook bij de nieuwe tandarts niet, maar allerlei vullingen zouden niet goed gezet zijn en moeten over. "Prutswerk" van de oude tandarts. Geloof jij het, of geloof ik het?
mecánico para …

Ik baseer me slechts op wat in de mond te zien is, op de foto's staat. En als die ouder dan een jaar zijn maak ik nieuwe omdat je dan meestal wat beter verschillen kan meenemen in je oordeel. Een oude vulling is niet per definitie een slechte vulling. Andermans werk afkraken en jezelf op een troon plaatsen daarmee is zo 1970. Het heeft geen nut en je mag eerst zelf laten zien dat je het beter kan.
Maar er zijn zonder meer een aantal zwakke broeders in de weer die patiënten wonderwel klachtenvrij hebben gehouden. Maar de afwerking van het werk laat soms te wensen over.
Soms maak je dan een vulling over en is iedereen weer blij, maar soms blijkt dat je ineens een patiënt hebt met 3x zo veel speeksel als normaal/een tong formaat koe/kokhalsneigingen en ook nog niet verdoofd wil worden = rodeovullingen.
Als je dan het eindresultaat aanschouwt dan hoop je dat er niemand ongezouten komt vertellen wat er loos is zonder dat jezelf de homemade video van deze treurige actie kan vertonen.
Kortom, de meesten hebben waarschijnlijk een EGO zo groot als Tjechie en een heel klein pieletje (m/v), want het slaat nergens op. Of je moet wel heel erg om werk verlegen zitten.
di, 12/14/2010 - 20:12 Permalink