behandeling zonder boor

Author:
admin
Posted:
zo, 09/09/2001 - 00:37
Geachte medewerker(s),

Ik ben op zoek naar een tandarts die gaatjes kan vullen zonder te hoeven boren. Ik heb laatst iets gelezen over spul dat het gedeelte van de tand waar het gaatje zich bevindt week maakt, zodat niet geboord hoeft te worden. Weten jullie misschien een tandarts die dergelijke technieken toepast?
de digitale tandarts

Het middel wat u bedoelt, wordt Carisolv genoemd.

Deze gel is in staat het aangetaste deel van de tand, zachter te maken waarna het weggekrabd kan worden. Helaas is de toegang tot het gaatje door het glazuur heen vaak te klein/ of niet bereikbaar, waardoor alsnog dit eerst met de boor (verder) opengeboord moet worden. Het is dus vaak niet mogelijk om de behandeling geheel zonder boor uit te voeren.

De tijdsduur van de behandeling is langer dan die met een boor zou zijn. In de drukke algemene praktijk is dit daarom geen efficiente behandeling.
Carisolv wordt door een klein groepje tandartsen dan met name ook gebruikt bij moeilijk behandelbare kinderen en/of zeer angstige volwassenen.

Het is op onze website mogelijk om te zoeken op carisolv/behandeling zonder boor.
Bedankt voor uw bezoek.




[ Dit Bericht is bewerkt door: de digitale tandarts op 2001-10-01 21:49 ]
zo, 09/09/2001 - 00:44 Permalink
ben

Ik heb begrepen dat er bij gebruik van een biolaser (water/laser) boor minder tand wordt vernietigd en minder pijnlijk is dan bij conventioneel boren.Na enig zoeken blijken er in duitsland en belgie wel lijsten te worden vrijgegeven van tandartsen die deze nieuwe techniek gebruiken ( http://www.biolase.com/ ) in Nederland doet men dat nog niet
( http://www.ricana.nl/ ).
Doel : Ik wil mijn tandarts selecteren op basis van zijn aanwezige techniek .
Vraag : weet iemand een nederlandse site met deze informatie ?

bij voorbaat dank

ben
ma, 10/29/2001 - 11:57 Permalink