bang voor de tandarts

Author:
admin
Posted:
zo, 10/21/2001 - 22:03
Ik heb even een vraagje.
Ik ben in al geen drie jaar naar de tandarts geweest. De oorzaak is een gigantisch angst voor die man en z'n geweldige tools. Ik heb alle moed verzameld en ga hem van de week weer is bellen voor een afspraak te gaan. Het resultaat van drie jaar niet naar de tandarts te zijn geweest zijn een berg met gaatjes. Kan iemand mij een goed tip geven om zo min mogelijk pijn te krijgen bij het boren. Zijn er inmiddels al behandelingen die pijnloos zijn?

Een ander groot probleem is dat , zo heb ik begrepen, het ziekenfonds de behandelingen niet meer vergoed als je een jaar niet meer onder behandeling bent geweest. Kan iemand mij vertellen wat het gaat kosten.

Mijn dank is groot.
de digitale tandarts

Het is verstandig om het gebit een of tweemaal per jaar te laten controleren. Toch lijkt het mij onwaarschijnlijk dat in de periode van drie jaar dat u niet geweest bent, er zeer veel 'gaatjes' zijn onstaan.

Bij volwassenen duurt het ongeveer twee tot drie jaar voordat een 'gaatje' dermate groot/diep is, dat deze behandeld moet worden. Dit komt ongeveer overeen met de tijd dat u niet geweest bent. Het is dan ook goed dat u nu de beslissing neemt om weer te gaan!

Na een verdoving is het bijna altijd mogelijk om pijnloos te boren. Uit onderzoek blijkt ook dat het behandelen van angstige patienten met verdoving beter gaat, ondanks de eventuele angst die er voor de injectie bestaat.

Elke ziekenfondsverzekerde heeft recht op vergoeding van controle en tandsteenverwijdering (boven het tandvlees) bij de tandarts. Mocht de verzekerde langer dan een jaar niet geweest zijn dan vervalt deze vergoeding. Bij de volgende controle als deze binnen een jaar wordt verricht, zal de verzekering wel weer gelden.

Veel andere standaard tandheelkundige handelingen, zoals vullen, wordt niet door de basis ziekenfondsverzekering vergoed. Hiervoor zult u een aanvullende verzekering moeten hebben.

In sommige polisvoorwaarden is te lezen dat de verzekerde zich regelmatig moet laten controleren door de tandarts om het recht op vergoeding te behouden. In de praktijk blijkt echter dat hier niet streng op gecontroleerd wordt.

Succes bij uw tandartsbezoek!



[ Dit Bericht is bewerkt door: de digitale tandarts op 2001-10-28 15:49 ]
zo, 10/28/2001 - 15:46 Permalink