angsttandarts

Author:
sonnie
Posted:
zo, 11/01/2009 - 10:58
Ik ben in het verleden door mijn extreme angst al bij diverse(zogenaamde angsttandartsen geweest)zonder succes,allen begonnen meteen met behandelen zonder begeleiding.
Alleen de acta vond ik erg goed,helaas moesten we de rekeningen zelf betalen en die waren erg hoor.
Dit jaar dacht ik de oplossing te hebben gevonden, de tnc in alkmaar.
Die werkt onder algehele narcose.
Ik ben daar op intakegesprek geweest,en het kwam allemaal prima over.
Tot de dag van behandeling,ik moest er rond half 8 wezen,maar stond tot 8 uur buiten te wachter eer er iemand was(niet echt bevordelijk voor mijn angst).
Mocht in de wachtkamer plaatsnemen tot ik aan de beurt was.
Ik werd door de narcotiseur opgehaald(geen behandelde tandarts gezien),en mocht plaatsnemen in de stoel,ik werd onder narcose gebracht en ruim anderhalf uur later werd ik wakker in een rolstoel in de kamer ernaast.
De narcotiseur kwam kijken of ik goed wakker was en mocht toen naar huis,zonder vervolgafspraak of medicatie(wist ik veel).Mijn behandeling bestond uit een paar kiezen trekken(moesten er worden uitgesneden)en er moest het een en ander worden gevuld.
Een paar dagen na de behandeling kreeg ik ontzettende pijn in mijn mond en oren en ben naar de huisarts gegaan die mijn een antibiotica voorschreef en mijn oor uit heeft gespoten(was gewoon doof aan 1 oor).
Ook bleken er allemaal hechtingen in mijn mond te zitten(zelf dacht ik dat het oplosbare hechtingen waren).
Na veel gefrummel heb ik ze er zelf uitgehaald want durfde niet meer terug.
Ik heb tnc een brief geschreven en die reageerde met bedant we zullen er in de toekomst aan gaan denken,maar daar heb ik helaas niks meer aan,mijn angst is nu zo groot geworden dat ik helemaal niet meer heen durf.
Toen kregen we de rekening,we moesten vooraf de narcosekosten betalen en hebben dit netjes gedaan,maar op de rekening stond weer het bedrag van de narcose,die proberen we nu dus terug te krijgen,maar ze doen gewoon alsof ze stom zijn,ondertussen weer een brief geschreven en hopelijk betalen ze nu wel eens die dubbele kosten terug.
Ik vind het allemaal een slechte zaak,en dat dit zomaar kan.
Vooral de nazorg,dat had wel nauwkeuriger gemogen.
Illuminus

Alleen behandelen onder narcose is geen angstbehandeling, het is symptoombehandeling.......niks meer niks minder.

Overigens praktijknamen noemen mag tegenwoordig? Gezien de onmogelijkheid van hoor en wederhoor was dat niet gewenst toch?
zo, 11/01/2009 - 14:56 Permalink
sonnie

Ik zou eerst onder narcose het ergste nu oplaten knappen en daarna hoopte ik op een goede begeleiding om in de toekomst zonder narcose behandelingen te kunnen ondergaan,maar helaas zit dit er bij de betreffende tandarts niet in.
Natuurlijk is narcose ook niet de oplossing,maar ben al bij verschillende tandartsen geweest om zonder narcose mijn angst te gaan overwinnen,maar geen van deze hadden er begrip voor,ik zei wel eens met een gekke bek dat ik liever een kindje krijg dan in de tandartsstoel lig(en ik heb er 5 gekregen dus weet waar ik over praat).
Inderdaad veel tandartsen zeggen een angsttandarts te zijn,maar volgens mijn alleen maar om klanten te krijgen.
Dus helaas voor mijn is mijn angst nu zo groot dat ik weer verder op zoek ga.
zo, 11/01/2009 - 19:05 Permalink