angst voor behandeling

Author:
stammie
Posted:
zo, 10/21/2001 - 22:24
Geachte/heer Mevrouw
ik ben 24 jaar
en nu al zo'n vier jaar niet naar de tandarts geweest. Ik ben namelijk ongelovelijk bang voor de behandeling. Het gevolg van het wegblijven is een enorme berg met gaatjes.
Via via heb ik vernomen dat er inmiddels een pijnloze behandeling bestaat die gaatjes vult. Dit zou voor mij echt een uitkomst zijn omdat ik echt bang ben voor het boren.

Zou iemand u mij hier iets meer over kunnen vertellen en welke tandartsen deze behandeling uitvoeren. Wat zijn de kosten hiervan.?

Mocht u ook nog een tip hebben om de pijn van het boren te verzachten dan houd ik me aanbevolen. Ik heb namelijk een groot aantal gaatje in kiezen en voortanden..:sad:(

Wat zijn ongeveer de kosten van het vullen van gaatjes incl behandeling?
Alvast bedankt.
de digitale tandarts

In principe bestaat er geen absoluut pijnloze manier om gaatjes te vullen. Er zijn wel verschillende technieken en manieren om de behandeling zo pijnloos als mogelijk te maken.

Een bekende en ook zeer effectieve wijze om pijnloos te kunnen boren is met behulp van een verdoving. Veel mensen zeggen dat de verdoving pijnlijker is dan het boren van een gaatje, maar dit is niet de waarheid.

Bij het grootste deel van de mensen doet het boren pijn. Deze pijn treedt meestal ook plotseling op, waardoor men gespannen en met vastgeklampte handen in de stoel ligt. Als de tand of kies verdoofd is dan kan je rustig liggen en de tandarts zijn werk laten doen. Met de moderne dunne naalden is het mogelijk om met zeer weinig pijn te verdoven. De tandarts moet dan langzaam injecteren.

Alternatieven zoals behandeling met een laser hebben ook nadelen. De laser is bijvoorbeeld voor veel behandelingen niet geschikt en een voor de tandarts zeer duur apparaat. Het wegkrabben van het tandbederf met carisolv zou ook een mogelijkheid kunnen zijn. Vaak is echter de boor toch nodig om het glazuur te openen en bij diepere gaatjes blijft een verdoving noodzakelijk.

Indicatie van wat een vulling kost:

V13 Drievlaksvulling 79.00
V20 Etsen 18.50
A10 verdoving 23.50

Totaal rekening 121.00



[ Dit Bericht is bewerkt door: de digitale tandarts op 2001-10-28 16:27 ]
zo, 10/28/2001 - 16:26 Permalink