***

Author:
lionel
Posted:
zo, 02/22/2004 - 02:34
Nieuw in Nederland:
Voordelige tandartsen in Turkije. Wij organiseren kompleet uw vlucht, hotel en tandartsbezoek voor een gunstige prijs.
Hoogstaande kwaliteit vooral voordelig voor bruggen en kronen.
Volledige informatie te bekijken op ***********
Ad

Aardig... wie stelt de diagnose zodat je WEET dat je kronen nodig hebt (voordat je in het vliegtuig stapt)? Wat gaat dat kosten?

Voorbereidende behandelingen - controle, endo's, pocketmeting, foto's - wanneer vinden die plaats? Alleen 'bekronen' lijkt mij een nogal eenzijdige tandheelkundige behandelmethode!
zo, 02/22/2004 - 17:28 Permalink
de digitale tandarts

Veertien kronen inclusief hotel en vlucht voor 1999 euro, waar zit het addertje onder het gras?

Wat als er na bijv. 4 jaar blijkt dat ze niet goed zijn, waardoor alles opnieuw moet en zelfs uitgebreidere (specialistische) behandelingen noodzakelijk zijn. Dan moet je mogelijk een astronomisch bedrag betalen of een kunstgebit nemen.

Er is reeds eerder een soortgelijke discussie geweest: http://www.tandarts.nl/phpBB/viewtopic.php?topic=767&forum=7[ Dit Bericht is bewerkt door: de digitale tandarts op 2004-02-22 17:41 ]
zo, 02/22/2004 - 17:40 Permalink
Attila

De kwaliteit van een behandeling in het buitenland hoeft echt niet per se slechter te zijn dan in Nederland. Ik heb hier op het forum genoeg verhalen gelezen van Nederlandse tandartsen die geen kwaliteit geleverd hebben.
Bovendien worden de kosten hier in Nederland voor veel mensen bijna onbetaalbaar. Zeker als je veel moet laten doen en het zelf moet betalen dan ga je op zoek naar alternatieven, logisch toch? Bij Kreativ Dental in Boedapest in Hongarije werken ze al jaren met Nederlandse en andere buitenlandse patienten. Hebben realistisch lage prijzen en goed opgeleide tandartsen.
En daar zit echt geen addertje onder het gras.
Binnenkort in mei is Hongarije ook nog lid van de Europese Unie met alle bijbehorende kwaliteitsnormen.
Attila
ma, 02/23/2004 - 18:05 Permalink
infocarel

**** verzorgt dat in Polen. De aanvrager maakt kenbaar dat hij/zij een behandeling wil hebben. Soms is dat klip en klaar, en kunnen wij direct zeggen wat de kosten zijn!
Indien er een grote renovatie moet gebeuren, kan er een intake gesprek plaats vinden, met een behandelingsschema.
Het schema speelt zich meestal af binnen een aantal dagen, dan is alles gereed!
Om een eerste gesprek te hebben, wordt er een afspraak gemaakt door *******.
De aanvrager kan op eigen gelegenheid naar Polen toe en wij bemiddelen ook daar in. In dat laatste geval halen en brengen wij de aanvrager en regelen indien nodig en/of wenselijk het Hotel.
Zelfs met de eerste reis naar Polen, zijn de kosten veelal goedkoper dan in Nederland.
Wij werken nauw met een kliniek op 6 uur rijden vanaf Nederland!
Kijk maar eens:
******

Voor vragen kunt u altijd even een mail sturen naar:
Carel Verschoor voorzitter
wo, 11/10/2004 - 13:17 Permalink
vV

want??? In thailand is het net zo warm als in Turkije, in beide landen hebben ze ook de all-inclusive hotels voor weinig, en de kwaliteit (....) zal elkaar ook niet veel ontlopen..

Ook in NL zijn thaise kronen te koop via NL techniekers, uit betrouwbare bron heb ik inmiddels vernomen dat er echt wel kwaliteitsverschil is, maar dat er aan meegewerkt wordt om in ieder geval marktaandeel te houden. Echter ook al geleverd via NL laboratoria zijn er wel andere kwaiteits normen en ook andere garantiebepalingen op van toepassing...

PErsoonlijk zou ik in mijn lichaam niets willen hebben waar ook maar enige twijfel over is. Liever extra geld en kwaliteit. Goedkoop blijft uiteindelijk meestal duurkoop. Ook al kost het de helft, ik ga ook niet naar het buitenland voor een kunstheup of..
vr, 08/26/2005 - 19:12 Permalink
Tjongejonge

Hier mijn verhaal.

Op 21 jarige leeftijd moest ik voor de zoveelste keer naar de tandarts, het was al meerdere malen verkeert gegaan waardoor ik niet meer naar de tandarts durfte te gaan.

Ik ben toen 4 jaar niet meer bij de tandarts geweest omdat ik gewoon een hekel aan hem had, hij heeft me toen ook uit het register gegooid( logisch).

Maar na die 4 jaar begon ik me toch een beetje zorgen te maken, kreeg zwarte tanden, het deed pijn en durfde niet meer te lachen.
Omdat ik de kosten hier in holland niet zou kunnen betalen ben ik opzoek gegaan naar een goed alternatief.

Ik kwam uit bij een Turkse Tandarts die ik in eindhoven had leren kennen.
Hij vertelden me dat de behandelingen in Turkije niet veel scheelde van het Hollandse.
Hij heeft me toen ook een aanbod gedaan om in diezelfde vakantie met hem mee te gaan naar Turkije.
Dat aanbod heb ik aangenomen en nog geen 2 weken later stond ik weer met beide benen op Hollandse grond met een stralend gebit, ik durfde weer te lachen!
De kosten waren maar de helft als van hier in Holland!!!!!
Ik ben nu 31 en heb nooit geen last gehad van mn gebit, ook heb ik elk half jaar gewoon controle bij een Nederlandse Tandarts, ook hij vind dat de Turkse tandart het allemaal goed heeft gemaakt.

DUS STOP HET AFKRAKEN VAN TURKSE TANDARTSEN, WIJ HIER IN HOLLAND KUNNEN HET ECHT NIET BETER HOOR!!!TURKIJE IS INMIDDELS OOK EEN EU LAND GEWORDEN.

Dus mensen die geen geld hebben voor een te dure tandarts in Holland, twijfel niet, ga gewoon naar de Tandarts in Turkije.
di, 03/07/2006 - 12:52 Permalink
vV

Helaas kan het meeste werk dat in Turkije of oostblok gemaakt is en wat IK onder ogen krijg nog steeds niet door de beugel, in ieder geval naar de nederlandse / westerse normen. Dat Turkije een EU land geworden is betekent nog niet dat alles naar de normen zoals hier gedaan/gemaakt wordt...(helaas). wanneer dat wel zou gebeuren zou het kostenplaatje ook anders zijn...

Wat niet wegneemt dat er ongetwijfeld ook tandartsen aldaar zijn die het wel goed doen, en belangrijk: ook de goede materialen gebruiken!
di, 03/07/2006 - 13:14 Permalink
Irfan

Mooiste verhaal vind ik nog altijd van de meneer die naar Turkije ging voor implantaten. Kwam hij terug, fikse ontsteking, naar de chirurg, die had ze eruit gehaald, bleken het normale schroeven te zijn van de turkse gamma...

De schroeven zijn geschonken aan het thk museum te Utrecht volgens mij... NT blad van maart volgens mij staan er nog foto's van.
do, 04/26/2007 - 16:33 Permalink
Vermeulen58

Voor de belangstellenden:

Ik heb zeer goede ervaring met * ******. Zij hebben in Delft een tandartspraktijk waar zij kosteloos intake doen. Aan de hand van de intake stellen ze een behandelplan een totaalkostenplaatje. Je kunt kiezen: behandeling in Nederland of in een van hun klinieken in Turkije. Vanwege zeer gunstige prijs (ruim 60% goedkoper voor implantaten en zirkonium kronen) heb ik voor behandeling in Turkije gekozen. De nazorg doen ze in Delft. Dus als er wat is, hoef ik niet weer naar Turkije te gaan. Ik kreeg een paspoort voor de implantaten die bij mij geplaatst zijn. Ze zijn niet supergoedkoop maar leveren wel goede kwaliteit. Ik ben zeer tevreden met het resultaat.

Op Internet is veel informatie hierover te vinden.

Succes.
do, 11/18/2010 - 20:31 Permalink
Spiegeltje

Als ik geïnteresseerd zou zijn, wat ik dus niet ben, zou deze firma meteen afvallen wegens misleidende informatie op de website wat betreft de Nederlandse prijzen. Die zijn in een aantal gevallen veel te hoog en komen absoluut niet overeen met de gangbare prijzen die bij een gewone tandartspraktijk. Dat ze zelf zo duur zijn kan natuurlijk kloppen. Zo kan ik ook 70% korting beloven.

Op het adres dat op de website staat vermeld zit een ooglaserkliniek die ook Turkije reizen aanbiedt.

Het concept waarmee een en ander onder de aandacht wordt gebracht staat me niet aan.
do, 11/18/2010 - 20:40 Permalink
vV

Is gewoon ordinaire spam. Blijkt al uit het feit dat meneer zich alleen hiervoor registreert en zich vervolgens niet aan de forumregels houdt...

Ik heb al een leuke discussie op een ander forum achter de rug met iemand met dezelfde inlognaam.

Mijn conclusie kwam overeen met die van spiegeltje. Naast nog een aantal andere zaken die men op de site niet vermeldt, en waar in een discussie overheen ge- el-u-eld wordt..
do, 11/18/2010 - 22:57 Permalink
Spiegeltje

Het bedrijf lijkt mij niet meer dan een soort tussenpersoon. Het lijkt dat het adres op de website gewoon een woonhuis is (voor zover na te gaan met Google streetview, dus moet een slag om de arm houden).

Als je via zo'n bedrijf een behandelplan laat opstellen zou ik altijd een second opinion vragen want door de commerciële opzet hebben ze er belang bij te streven naar maximale omzet. Dus het bekende recept: veel kroon- en brugwerk waar goede alternatieven volstaan en het 'vergeten' van de mogelijkheid om in bepaalde gevallen kosten vergoed te krijgen via de basisverzekering (bijzondere tandheelkunde).

Ik zit er aan te denken zelf er eens heen te gaan en zo'n (gratis) plan voor mij op te laten stellen. Kijken wat er uit rolt en daar eens kritisch over berichten in bepaalde media. Dus mensen van ----, pas op als iemand uit Den Haag zich een dezer dagen of weken aandient :D
vr, 11/19/2010 - 11:51 Permalink
Vermeulen58

Als ik geïnteresseerd zou zijn, wat ik dus niet ben, zou deze firma meteen afvallen wegens misleidende informatie op de website wat betreft de Nederlandse prijzen. Die zijn in een aantal gevallen veel te hoog en komen absoluut niet overeen met de gangbare prijzen die bij een gewone tandartspraktijk. Dat ze zelf zo duur zijn kan natuurlijk kloppen. Zo kan ik ook 70% korting beloven.

Op het adres dat op de website staat vermeld zit een ooglaserkliniek die ook Turkije reizen aanbiedt.

Het concept waarmee een en ander onder de aandacht wordt gebracht staat me niet aan.


Wat een aandacht van Nederlandse tandartsen ineens!

Spiegeltje, graag de volgende vraag eerlijk beantwoorden: Kan ik bij u of een andere kliniek in Nederland terecht voor een metaal/porselein kronen voor €180 en voor zirkonium kronen €280 per stuk. Dan moet wel alles inclusief zijn. Met andere woorden, kan ik bij u voor 10 metaal/porselein kronen voor in totaal €1800 terecht? Ik zou erg blij zijn als dit wel kan. Dan had ik zelf niet naar het buitenland hoeven te gaan voor een betaalbaar vast gebit.

Ik vraag me af waarom de (tand)artsen in Nederland zoveel moeite hebben met behandelingen in het buitenland.

Ik was jaren op zoek naar een oplossing voor mijn gebit die ik kon betalen. Mijn aanvullende verzekering wou alleen maar €500 per kalanderjaar vergoeden. Een kliniek in Nederland heeft me voorgesteld ieder jaar dan maar twee kronen te plaatsen. Ik zou dan 14 jaar overdoen om een uiteindelijk een fatsoenlijk gebit te krijgen, of ik kon mijn 14 gezonde tanden laten uitrekken en als ik helemaal tandloos was, kon ik een klikprothese laten plaatsen die vergoed werd. Wat een geweldige oplossing!!!
M.a.w. je moet je andere been laten amputueren om van je verzerekering gebruik te kunnen maken.
Ja, dit heb ik in Nederland meegemaakt.

Hoe dan ook, ben ik zeer tevreden met mij oplossing in het buitenland en het resultaat.
Wij leven gelukkig in een vrij land en ik zit er niet mee dat sommige artsen moeite hebben dat ik voor het veel goedkopere en betere oplossing in het buitenland heb gekozen.

NB: ik noem de naam van de kliniek in Delft niet meer want blijkbaar sommigen kunnen daar niet tegen.
Hun kliniek in Nederland is super modern, net als de kliniek in istanbul waar ik behandeld ben.
Volgens mij is iedereen bij hen welkom, ook "de mystery shopper" (iemand die zich als klant voordoet maar in principe een spion is. Wouw! spannend!!!!!!!!!!!!!!!

Ik heb een voorstel: alle tandartsen die beweren dat ze goedkoop zijn, melden zich hier. Dan kunnen klanten die daaraan behoefte hebben zich aanmelden in het echt of als "de mystery shopper"
Ik verzoek dan iedereen die een offerte heeft gekregen, de offerte hier te publiceren.

Let op: bij offertes vraag om de totale kosten zonder verrassingen, zoals techniekkosten of inflatiecorrectie.

Ik ben benieuwd.
vr, 11/19/2010 - 21:33 Permalink
Spiegeltje

Spiegeltje, graag de volgende vraag eerlijk beantwoorden: Kan ik bij u of een andere kliniek in Nederland terecht voor een metaal/porselein kronen voor €180 en voor zirkonium kronen €280 per stuk.

Dat weet ik niet, maar de prijzen in Turkije zijn inderdaad lager dan in Nederland gangbaar. Dat is ook niet gek, vanwege de andere kostenstructuur in Turkije, met name lagere loonkosten. Het maken van kronen en bruggen is nog steeds vrij arbeidsintensief. Voor 180 euro kunnen we hier geen kroon maken.

Mijn punt was dat de NL prijzen op de website voor met name kroon- en brugwerk niet overeenkomen met hetgeen in NL gebruikelijk is (zeker 2,5 x te duur) waardoor een totaal verkeerd beeld wordt geschetst van het te halen prijsvoordeel. En dat is vaak de bekangrijkste drijfveer voor patienten, want de meesten gaan niet voor hun lol naar Turkije voor een behandeling ondanks de vakantiesfeer die er vaak (alweer ten onrechte) omheen wordt gecreëerd.

Mij is bekend dat er enkele "klinieken" in NL actief zijn die ook dergelijke woekerprijzen hanteren, maar dat is niet de juiste maatstaf.

Ik ben overigens geen tandarts. Uit eerdere soortgelijke topics op dit forum valt af te leiden dat ik niet zonder meer negatief sta tegenover het laten uitvoeren van behandelingen in het buitenland, mits patienten zich goed bewust zijn van de risico's die hieraan kunnen zitten. Dat geldt de kwaliteit van het werk en materalen en de eventuele nazorg. Uiteraard is in Turlkije een uitstekende behandeling mogelijk maar dat is allerminst verzekerd.
Eerlijke en correcte voorlichting en je als patient zeer goed informeren is daarom essentieel. Daarom hecht ik ook zo aan betrouwbare informatie, niet alleen over de behandelingen maar ook over de prijsstelling. Daaraan werd m.i. niet voldaan. Gewoon dus gebruiikelijke Nederlandse prijzen vermelden, dus een (volkeramische) kroon circa 500 euro en geen 980 euro en geen raar prijsverschil tussen volkeramische kronen en metaal/porselein want dat in NL niet of nauwelijks aan de orde. En als je echt goed zoekt is ook voor circa 300 euro wel een goed adres te vinden als meerdere kronen nodig zijn.
Ik heb een voorstel: alle tandartsen die beweren dat ze goedkoop zijn, melden zich hier.
Wat betreft de NL-prijzen zijn bijna alle tandartsen goedkoper, kan ik je verzekeren. Tandartsen mogen zich hier trouwens niet melden met naam en toenaam om hun praktijk onder de aandacht te brengen (reclame).
vr, 11/19/2010 - 23:32 Permalink
vV

NB: ik noem de naam van de kliniek in Delft niet meer want blijkbaar sommigen kunnen daar niet tegen


nou dat is aardig... maar advies: lees even de forumregels...U weet wel, die waarmee u accoord bent gegaan toen u zich registreerde... Want daar stata nameljk gewoon in dat het niet mag, en dat is om meerdere even logische als simpele redenen, die u gezien uw tekst niet kunt of wilt begrijpen.

Wat een aandacht van Nederlandse tandartsen ineens!
Volgens mij was u zelf degeen die een oud, al 3 en een half jaar inactief topic, naar boven haalde ....

Overigens ben ik de enige die u aandacht geeft van de tandartsen hier, dat is er bij mijn weten maar 1... En de reden ligt meer in het feit dat u hardleers uw verkeerde voorstelling van zaken op bepaalde punten blijft herhalen waar wij op dat andere forum ook al van mening over verschilden.

De site waar u naar refereerde geeft ik denk zelf (mijn mening!) bewust een verkeerde voorstelling van zaken over kosten in NL.
En zij geven geen info over mogelijkheden voor wellicht vergoedingen uit de basisverzekering. Op hun site staat minstens 1 voorbeeld (en dat is een siginificant percentage van de casussen die getoond worden) van iemand die gewoon onder de regeling bijzondere tandheelkunde een gebitsrehabilitatie vergoed had kunnen krijgen . En ik weet bijna zeker dat die mogelijkheid hem/haar niet verteld is!

Het enige wat ik wil is dat mensen voordat zij de keuze maken over de grens te kijken zich eerst goed informeren hier, en zich vooral niet gek laten maken over info op dergelijke sites, die zoals blijkt veelal niet correct is qua voorstelling van zaken en waar bepaalde zeer essentiele info ook ontbreekt.
za, 11/20/2010 - 09:55 Permalink
Vermeulen58

Bedankt voor de moeite voor jullie reacties.

Waar het mij omgaat is dat ik voor mijn behandeling in Turkije ruim 60% minder heb betaald voor implantaten en kronen dan de offerte die ik van een kliniek in Nederland heb gekregen.

Eerder in deze forum werd terecht gewaarschuwd voor het ontbreken van nazorg bij buitenlandse behandelingen.
Toen ik dat las, heb ik gereageerd om aan te geven dat het bedrijf waar ik behandeld ben een kliniek in Nederland heeft waar de eventuele nazorg plaatsvindt. Wellicht hebben de andere lezers hier wat aan.

Wat de prijzen betreft:
zie de vermelde voorbeeldprijzen op deze site:
http://www.tandarts.nl/index.php?option ... view&id=20

Een kroon op metaalbasis: €715
Een implantaat met opbouw ruim €1900

Spiegeltje, ik dacht dat u tandarts was vanwege het aantal reacties van u. Excuses voor mijn vergissing. Gaarne verzoek ik u uw spiegeltje tegen deze prijzen aan te houden :smt017

Ik was wel geschrokken :o van deze prijzen in Nederland. Daarom heb ik de oplossing in het buitenland gezocht. Uiteraard via een Nederlands bedrijf die de nazorg in Nederland doet.
Vooronderzoek en Nazorg in Nederland, productie in Turkije voor kostenbesparing. Hier is niets mis mee. Veel bedrijven doen dit.

Ik heb in een andere topic in deze forum gelezen dat veel Nederlandse tandartsen de kronen in China laten doen voor kostenbesparing. Vind ik ook prima. Anders zouden de prijzen in Nederland wellicht hoger zijn en dit is niet in het belang van de consument.

vV, over goed informeren ben ik met u eens. Ik heb me goed laten informeren en ik probeer mijn kennis en ervaring hier over te dragen en wat doet u, een collega bedrijf die u niet eens kent, meteen aanvallen en verwijten maken.
Nou ja, gelukkig leven wij in een vrij land. Dit moet ook kunnen!

Trouwens, ik vind het erg jammer dat hier geen bedrijven met een gunstige prijs vermeld mogen worden. Dit zou wel in het belang van de consument zijn :D
za, 11/20/2010 - 11:15 Permalink
Vermeulen58

De site waar u naar refereerde geeft ik denk zelf (mijn mening!) bewust een verkeerde voorstelling van zaken over kosten in NL.
En zij geven geen info over mogelijkheden voor wellicht vergoedingen uit de basisverzekering. Op hun site staat minstens 1 voorbeeld (en dat is een siginificant percentage van de casussen die getoond worden) van iemand die gewoon onder de regeling bijzondere tandheelkunde een gebitsrehabilitatie vergoed had kunnen krijgen . En ik weet bijna zeker dat die mogelijkheid hem/haar niet verteld is!


Hiermee onderschat u mij en vele klanten die in dezelfde situatie zitten. Ik kan u verzekeren dat ik niet zomaar duizenden Euro's weggeef voordat ik goed heb onderzocht wat ik bij mijn verzekering vergoed kan krijgen. Ik betaal tenslotte iedere maand veel premie. Ik heb eerst bij twee klinieken in Rotterdam offertes heb laten maken voor de kosten die ik zelf moest betalen. Ruim €21000 en van mij verzekering kon ik €500 krijgen.

Daarom was ik op zoek gegaan naar een betaalbare oplossing en die heb ik gelukkig gevonden.
vV, graag op mijn verhaal reageren en niet andere zaken erbij halen.
za, 11/20/2010 - 11:39 Permalink
mecánico para …

fde situatie zitten. Ik kan u verzekeren dat ik niet zomaar duizenden Euro's weggeef voordat ik goed heb onderzocht wat ik bij mijn verzekering vergoed kan krijgen. Ik betaal tenslotte iedere maand veel premie. Ik heb eerst bij twee klinieken in Rotterdam offertes heb laten maken voor de kosten die ik zelf moest betalen. Ruim €21000 en van mij verzekering kon ik €500 krijgen.


Weet u wat ik apart vind aan uw redenering: u zegt veel premie te betalen.........maar de behandelingen zijnte duur. Een verzekering is geen gespreid betalen maar een afdekking van een risico. Uw verzekering is er ook niet om uw gebit te renoveren zoals u het het liefste heeft. Feitelijk vraagt u aan de brandverzekering een al brandend huis te gaan verzekeren tegen nieuwwaarde. U wilt een risicoloos leven, en dat bestaat gewoon niet.
Dat uw keuze dan valt op een kliniek in Istanbul, waar de lonen ongeveer 6x zo laag zijn als in Nederland kan ik wel volgen, maar iets vergelijkbaars in Nederland vinden is door de regelgeving/belasting/premies etc die je als Nederlandse tandarst kwijt bent gewoon niet haalbaar.
Het aardige is ook dat als die turkse kliniek hier een vestiging heeft dat met hulp van de nederlandse staat wordt gefaciliteerd in een lagere belastingdruk voor buitenlandse investeerders. Kan je als nedelander niet tegen op. EN dan is zo'n gratis consult en de levering van nazorg wel heel mooi, maar hoe gratis is het uiteindelijk. Over een paar jaar is de tent opgedoekt en begint de "broer van" met zijn zaakje 2 straten verderop.

Nee, ik heb niets tegen werk uit het buitenland en goedkope zorg die u beter past, maar je kan lage lonen landen niet vergelijken met nederland. En ik vind mensen die willen dat de verzekering hun hele zorg overneemt naïef en slechts rekenend uit eigenbelang.
za, 11/20/2010 - 12:52 Permalink
Vermeulen58

Weet u wat ik apart vind aan uw redenering: u zegt veel premie te betalen.........maar de behandelingen zijnte duur. Een verzekering is geen gespreid betalen maar een afdekking van een risico. Uw verzekering is er ook niet om uw gebit te renoveren zoals u het het liefste heeft. Feitelijk vraagt u aan de brandverzekering een al brandend huis te gaan verzekeren tegen nieuwwaarde. U wilt een risicoloos leven, en dat bestaat gewoon niet.


Ik betaal al ruim 35 jaar premie. Hoezo "brandend huis verzekeren" ?
za, 11/20/2010 - 15:59 Permalink
Spiegeltje


Eerder in deze forum werd terecht gewaarschuwd voor het ontbreken van nazorg bij buitenlandse behandelingen.
Toen ik dat las, heb ik gereageerd om aan te geven dat het bedrijf waar ik behandeld ben een kliniek in Nederland heeft waar de eventuele nazorg plaatsvindt. Wellicht hebben de andere lezers hier wat aan.

Het punt is alleen dat 'het bedrijf waar u behandeld bent' (of een commerciële binding mee heeft, is me nog steeds niet helemaal duidelijk) helemaal geen kliniek in Nederland (of Turkije) heeft. Het is volgens mij alleen maar een tussenpersoon die klanten aanlevert en daar geld voor vangt (provisie). Hetzelfde concept als bij het zusterbedrijf dat bemiddelt voor ooglaseren in Turkije.

Een wat houdt de nazorg nu concreet in als ik dit lees op de website:

"Kleine reparaties en aanpassingen worden in onze kliniek in Nederland verholpen. Grote reparaties worden in een van onze klinieken in Turkije uitgevoerd. Indien aan de garantiebepalingen wordt voldaan, dan vergoeden wij de reparatiekosten."

Tja, wat is klein en wat is groot? Is ter beoordeling van het bedrijf neem ik aan? Moet de patient dan weer afreizen naar Turkije als een kroon niet goed is gemaakt en overnieuw moet? Ook al wordt het vergoed, geen aantrekkelijke gedachte.

De algemene voorwaarden kan ik ook niet op de site vinden. Al met al toch nog veel onduidelijkheid over welke relatie(s) de patient precies aangaat. Als alles goed gaat levert het misschien tevreden klanten op maar anders zit ik toch liever in NL bij een vertrouwde tandarts. Patient moet zelf de keuze maken natuurlijk.

Er is geen enkele reden om dit soort constructies op voorhand te vertrouwen. Vertrouwen moet m.i worden gewonnen door transparantie en duidelijke informatie. Die ontbreekt. Los nog van de misleidende informatie waar vV en ik het al eerder over hadden. Overigens vind ik de site van het zusterbedrijf wat dat betreft beter, daar worden de samenwerkende opticiens genoemd. Misschien dat er niet zoveel tandartsen in NL zijn die hier aan mee willen werken omdat die in principe ook het werk zelf kunnen doen? Bij ooglaseren ligt dat uiteraard anders. Denkfoutje in het het businessmodel :D

N.B. Nog een voorbeeld van een 'halve waarheid' is dat op de site staat dat de kosten van implantaten en kronen van de belasting kunnen worden afgetrokken. Door zeer hoge (inkomensafhankelijke) drempels is dat al lang niet meer de aantrekkelijke optie die het vroeger was.
za, 11/20/2010 - 16:16 Permalink
vV

even paar zijdelingese opmerkingen:

De tandartsen/klinieken in T die buitenlandse patienten aantrekken zijn (heb ik vernomen van meerdere turkse medelanders) zijn voor de gemiddelde turk die nog in Turkije woont te duur, dus onbereikbaar. Er zijn in T namelijk zeer grote verschillen in tandartskosten, zijn daar gewone vrije prijzen itt hier.

Een gemiddeld huis, sterker nog algeheel levensonderhoud is in T ook veel goedkoper dan hier, misschien een idee dat u dan ook daar gaat wonen en werken?

en voor het geval u het niet weet: dat u "'al"" 35 jaar premie betaalt is fijn, maar er zijn nu eenmaal zaken die niet onder die zorgverzekering vallen. Ook vroeger niet onder ziekenfondsen. Sterker nog: de mogelijkheden nu zijn ruimer.
Vind dit eigenlijk ook geen issue.
Bepaalde zaken zijn eigen keus.

Het boeit mij echt niet of men vliegtuigladingen vol aan mensen daarheen transporteert voor tandheelkundige behandelingen, is gewoon vrije keus!
Waar ik wel problemen mee heb is als mensen willens en wetens verkeerd voorgelicht worden, want in de kern gaat daar de discussie over! En het is goed van u dat u zich wel goed geinformeerd heeft, maar ik vrees dat er velen zijn die door de info op betreffende site wel op het verkeerde been gezet worden, en wel hun beslissing nemen op basis van de daar vermelde onjuiste/gekleurde info!

ik vind het prima dat men zaken gaat vergelijken, maar dan wel met vermelding van juiste cijfers. En het ene implantaat is het andere niet, zitten al grote prijsverschillen in. En de ene behandeling daarvoor de andere niet, is niet voor niets een groot verschil in begrotingen die men kan krijgen.
Waar ik altijd voor vrees met dit soort zaken, is dat indicaties niet juist zijn, of men (te) kort door de bocht gaat met behandelingen vanwege logistiek en tijd..Dat implantaat gaat er zonder botopbouw ook wel in, maar dat kan een significant verschil geven in de levensduur. Om maar iets te noemen.

ik zeg niet DAT er verkeerd geindiceerd wordt, ik zeg alleen dat IK er bang voor ben dat dat zou KUNNEN gebeuren. Want dat heb ik helaas (te) vaak gezien bij werk uit T (niet alleen uit T overigens), mede omdat er meestal volslagen voorbij gegaan wordt aan de reden dat er zo veel in de mond loos is. Zelfs al is het kaakbot voldoende in dikte, is nog niet elke mond geschikt voor implantatie. en zo zijn er meer kanttekingen te plaatsen. Ik zie helaas ook dat er te snel en te makkelijk voor kronen gekozen wordt, en daarmee onherstelbare schade gedaan is. Is alleen maar wat ik gezien heb hoor, en komt ook niet (per se) van deze kliniek af. Maar het gebeurt, en is reden voor mijn reserves.
za, 11/20/2010 - 16:29 Permalink
Spiegeltje

Waar ik wel problemen mee heb is als mensen willens en wetens verkeerd voorgelicht worden, want in de kern gaat daar de discussie over! En het is goed van u dat u zich wel goed geinformeerd heeft, maar ik vrees dat er velen zijn die door de info op betreffende site wel op het verkeerde been gezet worden, en wel hun beslissing nemen op basis van de daar vermelde onjuiste/gekleurde info!

Exact.

Waar ik trouwens ook aan twijfel is begrotingsbedragen van 20.000 euro of meer. Zou incidenteel misschien nog kunnen als alles eruit moet, maar met de helft van dat geld zou een tandarts toch al zeer veel kunnen betekenen, ook in een mond waar erg veel mis is?. vV, wat is jouw ervaring op dit punt? Kwestie is relevant want juist door die enorme bedragen denken mensen dat ze spekkoper zijn terwijl het wellicht ook met minder kroon en brugwerk/implantaten kan met een vergelijkbaar resultaat.
za, 11/20/2010 - 16:47 Permalink
vV

ervan uitgaande dat er nog het nodige stond in de mond (geen volledige prothese toch als uitgangspunt?) komt het in eerste instantie nogal hoog over. Maar meneer heeft zich zoals hij stelt goed geinformeerd, dus meerdere prijsopgaves gehad neem ik aan, ben benieuwd naar de anderen.

Bij dit soort zaken zijn er 2 wegen om te volgen: 1 je laat je behandelen door de vertrouwde eigen tandarts, en laat door hem het werk doen, of in ieder geval dirigeren. Dus indien hij dat zelf niet doet, implantatie bij zijn relaties, ed. Of men gaat shoppen want gaat selecteren op prijs in de eerste plaats in ieder geval. En dan is het maar afwachten waar je terecht komt. En als je dan terecht komt bij die ene, je weet wel, waar al veel over geschreven is hier, dan weet je dat je voor het techniekwerk en materiaalkosten in ieder geval het dubbele kwijt bent van wat nodig is.

Maar een offerte van 20.000 beoordelen, dan moet ik minimaal toch weten wat er nog in de mond kon blijven staan, conditie ervan, andere problemen die wellicht een rol spelen (verdiepte beet bv) wens van patient (in dit geval duidelijk: alles vast) , mogelijkehden voor directe implantatie of niet. En ik implanteer zelf niet, dus dan is Robinson een betere ter beoordeling ervan.

Maar is lastig hoor , eigenlijk onmogelijk, zonder mond onderzoek, pocketstatus, gebitsmodellen en foto`s.
za, 11/20/2010 - 17:02 Permalink
mecánico para …

Weet u wat ik apart vind aan uw redenering: u zegt veel premie te betalen.........maar de behandelingen zijnte duur. Een verzekering is geen gespreid betalen maar een afdekking van een risico. Uw verzekering is er ook niet om uw gebit te renoveren zoals u het het liefste heeft. Feitelijk vraagt u aan de brandverzekering een al brandend huis te gaan verzekeren tegen nieuwwaarde. U wilt een risicoloos leven, en dat bestaat gewoon niet.


Ik betaal al ruim 35 jaar premie. Hoezo "brandend huis verzekeren" ?ik ook. en heb geen reparaties van 21000 euro nodig. ongeveer 100 euro per jaar, gerekend over de afgelopen periode van 20 jaar.........en dan reken ik ruim. Dus een fractie van uw "wensen". Ergo, brandend huis
za, 11/20/2010 - 17:39 Permalink
vV

laten we het zo zeggen: wat is de grondslag dat ondanks blijkbaar zo lang premie betalen het gebit inmiddels in een dergelijk vervallen staat verkeerde?
Dat bedoelt mijn collega te zeggen. Premiebetalen alleen is niet genoeg.

meestal is dit soort problemen aan eigen gedrag te wijten. Een bourgondische leefstijl zeg maar, wat meestal ten koste gaat van.

Ik bedacht mij toruwens dat voor een heel eerlijke vergelijking er nu eigenlijk beoordeelt zou moeten worden wat dan in T daadwerkelijk gedaan is, en op basis van zelfde merk implantaat ed een kostenplaatje naar NL tarieven gemaakt moet worden. Dan krijg je een eerlijk vergelijk, want wie zegt mij dat in T hetzelfde gedaan is met zelfde materiaal als voor die 20000 hier gedaan zou worden?
za, 11/20/2010 - 18:02 Permalink
robinson

Interessante discussie, gents.
Ik zou de offerte- behandelplanning van meneer Vermeulen wel eens willen zien. Voor pakweg 20K Euros kan er aardig wat gemaakt worden in Nederland.
@vV, implanteer zelf niet overigens.
za, 11/20/2010 - 18:05 Permalink
Anton Bernard

Ik ben vorige maand behandeld in een giga modern stad istanbul via ******.

Eerst een vooronderzoek in Rotterdam, binnen twee werkdagen een nette behandelplan opgestuurd en zag al gelijk dat ik duizenden euros ging besparen vergeleken met mijn tandarts in Eindhoven!!!

Arrangement geregeld door dentperfect tot de laatste puntjes op de i, nl talige begeleiding in Istanbul, een modern praktijk (zeker niet te vergeleken met de praktijk in Eindhoven). En tandarts Ilker met heel veel liefde voor zijn vak (eerder al kennis gemaakt in Rotterdam met de vooronderzoeken) heeft mij zorgvuldig behandeld (6 implantaten). Nu over 3 maanden nogmaals afreizen naar Istanbul voor de prothesen, ik ben weer toe aan vakantie :D

En het belangrijkste, ieder maand nacontroles in Rotterdam door tandarts ***..

zeker een aanrader..suc6
di, 01/03/2012 - 15:49 Permalink
vV

daarnaast, implantaten met een prothese erop? volledige prothese? niet handig om dat in het buitenland te laten doen, want zoiets valt meestal gewoon onder de basisverzekering met alleen een eigen bijdrage van 250,-.
di, 01/03/2012 - 17:27 Permalink
Workie

daarnaast, implantaten met een prothese erop? volledige prothese? niet handig om dat in het buitenland te laten doen, want zoiets valt meestal gewoon onder de basisverzekering met alleen een eigen bijdrage van 250,-.
:smt003
di, 01/03/2012 - 17:48 Permalink
mecánico para …

Anton Bernard, ik hoop eigenlijk dat je in een winkel werkt of een bedrijf met showroom.........want ik koop tegenwoordig alles per internet........veel goedkoper! HA!!
wo, 01/04/2012 - 18:12 Permalink
Anton Bernard

Anton Bernard, ik hoop eigenlijk dat je in een winkel werkt of een bedrijf met showroom.........want ik koop tegenwoordig alles per internet........veel goedkoper! HA!!


Alles??
do, 01/05/2012 - 21:38 Permalink
Workie

Anton Bernard, ik hoop eigenlijk dat je in een winkel werkt of een bedrijf met showroom.........want ik koop tegenwoordig alles per internet........veel goedkoper! HA!!


Alles??
Als je wil kan dat. Is wel grappig, zo kocht ik eens online schoenen voor €11 in een online shop die gevestigd was in New York en nog wat dingen ergens anders in europa. En had ik voor nog geen €100 een flinke kast met kleding en schoeisel. Zelfs met verzendkosten erbij was ik goedkoper uit dan hier. en dan bespaar ik veel geld en kan ik me veroorloven om de boodschapjes ook maar via de Appie Heijn te kopen en te laten bezorgen ook al is dit weer duurder dan in de supermarkt. Dus als je wilt hoef je je huis niet uit. Tenzij je naar de tandarts moet die zal echt niet zomaar op bezoek komen daar zul je toch zelf heen moeten
do, 01/05/2012 - 23:10 Permalink
praktijkistanbul

Er is een spreuk in turkije:
Als je gaat vis kopen,moet je vissen goed kennen of je visser goed kennen :D
Je gaat niet zomaar naar een tandarts in buitenland is mijn advies.Een uitgebreed onderzoek is nodig:
De patienten benaderen die bij deze tandarts al geweesd zijn,met ze mailen en praten persoonlijk,welk behandelingen ze hebben laten uitvoeren,of ze steeds tevreden zijn en hoe lang?Of ze problemen hebben gehad.
Met de tandarts zelf spreken.Als de tandarts geen nederlands spreekt mankeert al het moedertaalgevoel,wat is erg belangrijk als het om gezondheid gaat.
zo, 05/25/2014 - 10:17 Permalink
Lieneke

Dus je kunt je beter bij je eigen tandarts behandelen, want die kent jou en jij kent hem/haar. Er hoeven ook geen onnodige foto's worden gemaakt, het dossier is beschikbaar etc. Te vaak meegemaakt dat mensen met rommel in hun mond terugkomen en pijnklachten krijgen. Er zijn kronen geplaatst op elementen waar totaal geen indicatie was voor een kroon maar waarbij een verkooppraatje werd gedaan door de tandarts: Als u kronen plaatst, krijgt u nooit meer gaatjes. Dikke onzin natuurlijk. En als ik hier ook maar iets ruik wat op reclame lijkt, dan gooi ik dit topic weg en worden gebruikers die reclame maken geband.
zo, 05/25/2014 - 16:20 Permalink
praktijkistanbul

Je hebt gelijk,maar het zal niet juist zijn om alle tandartsen in turkije in een pot te goeien.Er zijn goede en slechte tandartsen overal,je moet een goede treffen,dit is zoals huwelijk :)

Als patienten grote bedragen voor uitgebrede behandelingen niet kunnen betalen in nederland,kunnen best wel prachtige kronen gemaakt worden in Istanbul,kunnen ze daar terecht,als ze een betrouwbaar goede tandarts ontdekken.,
Als je forums bekijkt,op google '' tandarts istanbul'' opzoekt komen best wel adressen te voorschijn.Dan zal de patient een onderzoek beginnen zoals ik heb eerder verteld,om een juiste goede tandarts te vinden,als ze een goede gevoel hebben dan afspreken.Dit werkt prima.

Ik wens een mooie glimlach aan iedereen

Erdal Kumkumoğlu
vr, 05/30/2014 - 10:27 Permalink
vV

ook jij bent wat mij betreft rijp voor een ban, al helemaal als ik naar je andere posts kijk. Je negeert stelselmatig de forumregels waar je bij aanmelden wel akkoord mee gegaan bent.
Als je zo graag reclame maakt voor deze en gene best, betaal daar gewoon voor net als iedereen, maar misbruik dit forum daar niet voor.
di, 06/10/2014 - 15:50 Permalink