Binnenkort naar de tandarts? Gebruik de groene button "Vraag een afspraak aan" op de pagina van de tandartspraktijk op deze site waarmee u een afspraak wilt maken. Snel, makkelijk en zonder wachttijd, de tandarts belt u zo snel mogelijk.
zwelling van de wang. | Tandarts.nl
2 berichten / 0 nieuw
zwelling van de wang.
Floor
Offline
Laatst gezien: 4 jaar 9 maanden geleden
Geregistreerd: 01/22/2002 - 01:00
door Floor di, 01/22/2002 - 11:44
#1

Hallo,

Afgelopen vrijdag is mijn rechterbeneden verstandskiezen operatief weggesnden door de kaakchirurg. Na een flinke pijn en een nabloeding in het weekend dacht ik dinsdag weer aan het werk te kunnen. In ieder geval had ik toch wel verwacht dat mijn zwelling minder zou worden. Dit blijkt dus niet het geval te zijn. De pijn wordt ook steeds erger, zou dit een eventuele ontsteking kunnen zijn?? Op recept van de kaakchirurg spoel ik minimaal 4x per dag met CORSODYl, om de ond te reinigen. Eten kan ik nog niet ik heb moeite met slikken en kauwen al helemaal. Vandaar water met een rietje.

P.S ik kan mijn kaak ook niet meer dan 2 cm openen hoe kan dit (het lijkt of mijn kaak is ontwricht temminste dat voelt zo...?

Nou is eigenlijk mijn vraag is dit normaal en hoort dat 5 dagen te duren, ik wil namelijk weer aan het werk, maar vanwege de
zwelling en pijn blijf ik thuis.

Alvast bedankt

Floor

[ Dit Bericht is bewerkt door: floor op 2002-01-22 16:49 ]

afbeelding van de digitale tandarts
de digitale tandarts
Offline
Laatst gezien: 3 jaar 2 maanden geleden
Geregistreerd: 09/06/2001 - 02:00
door de digitale tandarts di, 01/29/2002 - 21:53

Soms kan er een ontsteking na het verwijderen van de verstandskiezen ontstaan.
De holte waarin de kies zat kan ontstoken raken (alveolitis, dit kan tevens gebeuren met het tandvlees wat bij de operatie op zij geschoven is.

In zulke gevallen begint ongeveer 1-2 dagen na het trekken de pijn toe te nemen.

Spoelen met een chloor-hexidine oplossing (corsodyl,perio aid) helpt het wondgebied schoon te houden.

Als de kauwspieren aan de binnenkant van de wang geirriteerd zijn door de operatie en/of de verdoving kan de mondopening tijdelijk beperkt zijn!
Dit wordt een trismus genoemd.

De ontsteking gaat over het algemeen na 1 tot 2 weken vanzelf over. De mondopening moet zich ook gaan herstellen. Dit gaat over het algemeen wat langzamer.
Soms helpt het, om na genezing van de ontsteking, de beperkte mondopening met duim en wijsvinger voorzichtig steeds wat op te rekken. Vraag de precieze uitleg aan je kaakchirurg of tandarts.

De te verwachten nabezwaren na het trekken van een verstandskies kunnen o.a. zijn: pijn, zwelling van de wang, trismus en slikklachten. Helaas heb jij dit nu aan den lijve ondervonden.

Ik hoop dat je klachten snel weer voorbij zijn.

[ Dit Bericht is bewerkt door: de digitale tandarts op 2002-01-29 22:02 ]