Zwelling na een bovenkaakoperatie

Author:
KaVe
Posted:
do, 09/01/2005 - 16:12
Hallo

Verleden week donderdag heb ik een bovenkaakoperatie gehad om mijn mijn bovenste tanden voor mijn onderste tanden te krijgen, ze stonden namelijk punt op punt en enkel met orthodontie lukte het niet om ze voor elkaar te krijgen...
Na serieus wat stress van "hoe" en "wat" en "waaraan" voor de operatie, zit ik hier nu al een week thuis met mijn tanden die perfect voor elkaar staan nu.

Ik had echter wel graag geweten hoe lang zulke zwelling eigenlijk blijft duren. Het is niet zo dat ik een grote zwelling heb, ik ben zelfs niet eens blauw uitgeslagen, enkel wat dik onder de neus en mijn wangen en een voos gevoel aan mijn bovenlippen en wangen.
Is er iets dat kan helpen om de zwelling sneller te doen afnemen? Ijs zegt men steeds maar helpt dat niet alleen in het begin na de operatie?

Met deze zwelling die niet zo écht opvalt, ook al omdat ik mezelf dagelijks in de spiegel zie en je dus gewend raakt aan je "voorkomen", ben ik echt wel een beetje ongerust omdat mijn profiel op deze moment echt wel veranderd is, ik lijk wel zo een dommerik waarvan de bovenkaak echt te ver naar voren staat. Dit is wel het laatste wat ik wilde maar zou eerst nog wel willen afwachten... vraag is alleen, hoelang moet je wachten eer je conclusies kan trekken?
de digitale tandarts

Volgens mij valt de zwelling bij jou nog wel mee, ik ken iemand waarbij de onderkaak verplaatst is en die heeft een maand met een enorm dik en blauw gezicht gelopen!
Het definitieve eindresultaat is natuurlijk pas te beoordelen als de zwelling weg is en er zal ook na verloop van tijd een lichte terugcorrectie van de verplaatsing plaatsvinden (relaps).
Succes!
do, 09/01/2005 - 17:08 Permalink