Zwelling door verdoving

Author:
Mutley
Posted:
vr, 06/10/2016 - 21:52
Goedenavond,

Vanmorgen naar de tandarts gegaan ivm kiespijn. Al snel werd een gaatje in de achterste kies van mijn bovenkaak ontdekt.

Gelijk na het zetten van de verdoving ontstond er een zwelling in mijn wang. Formaat 'ei'. Het ziet er uit alsof ik de bof heb aan één kant. Tandarts gaf aan.dat dit reactie kan zijn op het verdovingsmiddel en dat dit zo 'n drie uur na de verdoving geslonken zou moeten zijn.

Kies daarna zonder problemen gevuld. En inderdaad na ongeveer drie uur was de verdoving uitgewerkt.

Maar....

Inmiddels zijn we 12 uur verder, is de zwelling niet minder, eerder meer. En lig ik met een ijspack op mijn wang en moet ik flink aan de paracetamol. Kan mijn mond amper openen en als ik probeer te lachen o.i.d (dus spierspanning vraag in mijn wang), begint die zijde van mijn gezicht heftig te trillen.


Iemand hier ervaring mee? Al vaker verdoving gehad, maar nog nooit met zo een reactie.
Ortholimburg

Tja, kan gebeuren. Waarschijnlijk een bloedvaatje geraakt waardoor er een kleine bloeding is opgetreden. De spierspanning is trismus, reactie van de kauwspieren op het trauma. Zal mettertijd wegtrekken . als het over enkele dagen nog niet betert, meer pijn gaat doen of temperatuur verhoogt dan zou ik ermee verdergaan
za, 06/11/2016 - 00:44 Permalink