Zwelling door ontsteking

Author:
MrRudi
Posted:
wo, 05/07/2003 - 14:24
Goeiemiddag! Zoals te lezen is in een ander deel van dit forum heb ik afgelopen weekend een flinke ontsteking gehad aan een kies, waar een flinke zwelling naast de kies ontstond (met pus). Hierdoor is tevens mijn linkerwang ongeveer drie keer zo dik als normaal, waardoor het bot van mijn onderkaak pijnlijk is als ik erop druk, en de kaakspier is opgezet (of verkrampt?).

Nu ben ik gisteren geholpen door mijn (uitstekende!) tandarts. Deze vertelde me wel dat het ongeveer een week kan duren voordat de zwelling helemaal weg is. Nu heb ik eigenlijk de vraag of ik zelf iets kan doen om de zwelling (versneld) te verminderen of zou dat juist averechts werken?

Symptomen: de wang is erg dik, kaakbot doet pijn bij druk, kaakspier is opgezet/verkrampt (ik krijg dus mijn mond maar een paar cm open, daarna wordt het pijnlijk...praten gaat net, eten met moeite) en tevens spreidt de gevoeligheid zich uit naar bepaalde delen van hals en nek.

Zoals ik al zei heb ik geen echte pijn, maar ik heb wel een hoofd als een dikke Italiaanse maffiabaas, en eten is moeilijk. Enige tips zouden welkom zijn :smile: Voorbeeldje: om de kaakspier weer soepel te krijgen, moet ik die dan zoveel mogelijk rust geven, of juist zoveel mogelijk strekken (hoewel dat dus pijnlijk is)?
terry

hoihoi,Als er een onsteking aanwezig was,dan heeft het ook weer tijd nodig om te herstellen.om je zwelling sneller te laten verdwijnen zijn weing of geen tips voor.
wat meschien kan helpen is iets kouds er tegen houden een uurtje per dag.en om te proberen met je hand zachtjes langs je wang gaan beetje masseren.toch zou ik als die zwelling na een paar dagen niet verbeterd,toch effe terug gaan voor onderzoek bij tandarts.
ik weet niet of je Echinaforce in huis hebt,anders zou je hier mee kunnen aan tippen op de plek van de zwelling in de mond zelf.dit middel heeft bij mij al vele malen suc6 geboekt.ook kan je met dit middel een 2 cm in een glas vullen er mee spoelen,vooral tegen de wangkant aan.
veel suc6 verder,vriendelijke grtzz terry
wo, 05/07/2003 - 15:22 Permalink
Verstandigekies

Na het trekken van mijn verstandskiezen werd mijn wang ook heel dik. Ik heb een aantal uur met ijs er tegen aan gezeten ongeveer een halfuur na de behandeling maar ondanks dat werd het dik. Dit duurde ongeveer 3 dagen en dan gaat het weer afzakken, als het langer duurt dan zal ik in iedergeval contact opnemen met je tandarst want dan kan de onsteking nog steeds aanwezig zijn.
di, 05/13/2003 - 23:02 Permalink