zwelling

Author:
amber
Posted:
ma, 04/15/2002 - 14:41
Geweldige site is dit, ik heb er al veel op gekeken.
Ik heb afgelopen vrijdag (nu vier dagen geleden) een apex 35 (wortelpunt eruit halen kiesje linksonder) bij de kaakchirurg ondergaan. De behandeling is mij enorm tegengevallen. Maar ik hoop dat ik nu van het pijnprobleem af ga komen. Mijn vraag: Ik heb weinig napijn maar wel een enorme dikke wang. Er zit echt heel veel vocht in. Is dit normaal na vier dagen? Ik heb er nog steeds af en toe ijs op, helpt dit of kan ik daarmee ophouden? Hoe lang kan en mag dit duren voordat ik weer terug moet? Ik hoop zo dat het vanzelf wegtrekt, maar ik maak mij erge zorgen. Het is best eng om mee te maken.
Ik heb geen spoelmiddel gekregen alleen Brufen 600 mg. bruis (dat is nu bijna op). En nogmaals: ik heb weinig/geen pijn, de wond voelt wel goed (denk ik) en ik heb geen opgezette lymfeklieren ofzo.

bedankt alvast voor uw antwoord!
amber
de digitale tandarts

Beste Amber,

zwelling na het uitvoeren van een apexresectie is een normaal klinisch beeld.
De zwelling zal 48 uur na de kaakchirurgische ingreep maximaal zijn en moet vervolgens gedurende de opvolgende 7-10 dagen afnemen.

Let er vooral op dat je eventueel contact moet opnemen met de behandelend kaakchirurg indien (een van) de volgende zaken zich voordoen:

-zwelling neemt na genoemde termijn niet af (of neemt toe), blijft pijnlijk en rood

-koorts

-slikklachten

Bij twijfel altijd de behandelend kaakchirurg raadplegen.

Beterschap!

De Digitale Tandarts.
di, 04/16/2002 - 21:53 Permalink