zout water

Author:
Ingrid26
Posted:
ma, 11/21/2005 - 19:48
Vandaag zei een collega tegen mij dat met water met zout spoelen ervoor zorgt dat tandvlees niet ontstoken raakt omdat zout zuiverd.
En omdat ik last heb van mijn kies het beste kon gaan spoelen met zout water dus. Klopt dit? Is gewone mondspoel niet hetzelfde resultaat?


Gr Ingrid
Lieneke

Nee en nee.

Zoutwater zorgt er niet voor dat tandvlees niet gaat ontsteken. Zoutwater zorgt er voor dat het tandvlees minder hard gaat ontsteken.

Als je last hebt van een kies dan is de beste oplossing: naar de tandarts gaan. Alleen een tandarts kan jou precies vertellen wat er aan de hand is en wat je aan kan doen en niet jan met de pet.

Zoutwater is niet hetzelfde als ieder spoelmiddel. Zo zijn er spoelmiddelen die anti-bacterieel zijn, spoelmiddelen waarvan je enkel een frisse smaak krijgt, spoelmiddelen met fluoride, spoelmiddelen die halitose voorkomen en spoelmiddelen die tegen gevoelige tandhalzen werken.
ma, 11/21/2005 - 21:19 Permalink
Ingrid26

Bedankt voor de informatie.
Ik heb zowiezo al de tandarts gebeld omdat de verstandskies zoveel pijn doet. AS Donderdag moet ik naar de tandarts toe en hoop ik van de pijn "verlost" te worden (trekken).


Gr Ingrid
di, 11/22/2005 - 12:03 Permalink