Zo ontzettende pijn tijdens WKB behandeling, normaal?

Author:
Dak
Posted:
vr, 05/05/2006 - 22:48
Hoi,

Ik heb een vraagje..
Ik moet nu voor de derde keer bij de tandarts terugkomen om een WKB aan dezelfde kies af te maken.. Hij verdoofd het, maar ik heb nog zo'n pijn tijdens de behandeling.. is dat normaal?
Hij heeft er vandaag weer een noodvulling ingedaan en moet maandag bellen voor een 3e afspraak.

Mijn vraag is of iemand dat eerder heeft gehad, wat de oorzaak hiervan kan zijn en wat ik er eventueel aan kan doen. Zal de volgende keer weer zo pijnlijk zijn en zou de behandeling dan wellicht op een andere manier volbracht kunnen worden?

Ik loop daarnaast met een hoge angst.. ik wil niet nog 's voor de 4e keer terugkomen voor dezelfde WKB.. :S En het gekke is.. ik heb voor of na de behandeling geen pijn aan de kies.. of er niks aan de hand is..
Nu wel een beetje omdat ze er vandaag aan 'gerommeld' hebben, het voelt beurs.. maar het is niet pijnlijk.

Hopelijk kunnen jullie tips, ervaringen of antwoorden geven en uitwisselen.

Alvast hartelijk dank!
Dak
Sjagga

Hmm, van wat ik uit je verhaal op kan maken is dat je een aantal keer een endostart hebt gehad (het eerste deel van de wkb). Ikzelf heb een aantal weken terug precies hetzelfde gehad. (de tand moest waarschijnlijk weer open om de druk van het onstekingsvocht weg te nemen).

Bij mij is ook tot drie keer toe de betreffende tand opnieuw opengedaan, alleen elke keer zonder verdoving. Aangezien er geen zenuw meer in de tand zit zou het ook helemaal geen pijn horen te doen.

Nu is het wel zo dat ik ook een andere behandeling heb gehad waar wel een verdoving werd gebruikt, en daar heb ik ook de hele behandeling en erna krom van gelegen (en ik weet vrijwel zeker dat dat door de verdoving kwam, het was een heel ander soort pijn en precies tijdens en op de plek waar de naald er in ging)

Je zou kunnen vragen of een verdoving echt nodig is (misschien dat dat de pijn veroorzaakt), afhankelijk van wat voor behandeling het is. (ik heb zelf het tweede deel van de WKB nog niet gehad, dus ik weet niet hoe dat precies voelt etc)

iig sterkte ermee!
za, 05/06/2006 - 00:29 Permalink
minique

Ik heb ook een keer gehad dat de vervolgzitting na een endostart toch pijnlijk was. In
deze thread kun je iets meer lezen over zijkanaaltjes die een verklaring voor deze pijn zouden kunnen zijn. Als je zoekt op de term zijkanaaltjes zul je nog een aantal berichten vinden die voor jou interessant kunnen zijn.

:smt006 Monique
za, 05/06/2006 - 08:17 Permalink