zo ontzettend moe

Author:
dorka
Posted:
ma, 06/30/2008 - 00:31
nou, de zoveelste nacht gaat in in het zoveelste jaar dat ik weer op de bank zit omdat ik voor geen meter kan slapen door de zoveelste onsteking.
moedeloos word ik ervan. en het gekke is, ik ben zelf al jaren hulpverlener, sterker nog, gespecialiseerd in traumaverwerking, kom regelmatig mijn bed uit als ik een oproep heb, reis door het hele land, geen enkel probleem. dat doe je, daar kies je voor, soms wel heel vervelend om je warme bedje uit te moeten maar ja, dat is wat je wil.
het gekke is dat als ik een tandarts nodig heb buiten reguliere tijden om...geen hond die mij wil/kan helpen. en daar stopt mijn empathisch gevoel. dat snap ik nou niet, een mens in nood, die gewoon de volgende dag zijn werk weer wil doen, die gewoon van die ordinaire kiespijn af wil...is dat nou te veel gevraagd? schijnbaar wel, het is al een probleem als ik op vrijdagmiddag 13.00u langs kom voor spoed. laatste keer ben ik gewoon weggestuurd, en ik , tja, ik ga gewoon, wil dan verder ook niemand tot last zijn. dat doe ik dus ook niet meer.
morgenochtend om 08.00u ben ik de eerste die op de stoep staat, als hij me maar wil helpen, t is toch van de zotte dat ik mee daar druk om moet maken, nee, ik vind het slecht gesteld met de mentaliteit van, in ieder geval, de tandartsen die ik heb meegemaakt. (ik zal ze niet allemaal over één kam scheren) en de instelling, daar ben ik ook niet over te spreken. het lijkt wel alsof ik een zonde heb begaan dat ik kiespijn heb, ik snap ook wel dat je het als drukbezette tandarts niet kunt gebruiken 's morgens vroeg, maar ja, ik wil ook door met mijn leven en het liefst zonder pijn.

tja, ik zie het morgen wel weer en hoop dat ik dan van mijn pijn af ben want ik weet nu al dat ik een wortelkanaalbehandeling zal gaan krijgen, en eerlijk is eerlijk, ik ben er niet dol op.
mecánico para …

nou, de zoveelste nacht gaat in in het zoveelste jaar dat ik weer op de bank zit omdat ik voor geen meter kan slapen door de zoveelste onsteking.


Bezoek je de tandarts wel regelmatig? want ik kan me voorstellen dat je als je alleen komt met klachten en je verdere adviezen wat afwachtend benadert, er op een goed moment ook een verantworodleijkheid bij je zelf ligt. Daaraast is je eigen werk vergelijken met kiespijn wel een beetje de wereld scheef trekken. Het kan heel vervelend zijn, maar als je zelf oproepbaar bent weet je ook dat je de dag erna niet hoeft te werken. Dat soort ARBO regels gelden voor een atndarts niet lijkt het. Dus als je die uit zijn/haar bed belt maak je die figuur wakker terwijl je best even zou kunnen wachten. FEit dat JIJ daarna weer aan het werk zou moeten kunnen de dag erop maakt het niet ineens heftige spoed. Sterker, ik vind de benadering vrij éénzijdig. Maar dat is slechts mijn idee.
ma, 06/30/2008 - 11:17 Permalink
dorka

ik ben het toch niet helemaal met je eens, als het goed is en ik mij goed heb laten informeren zouden tandartsen ook met een rouleersysteem werken. heb je nachtdienst gehad, dan ben je de volgende dag uiteraard niet van de partij.
(heb ik me laten vertellen door mijn tandarts) daarnaast zit ik veel te vaak in de stoel van de tandarts, namelijk 1 x in de anderhalve maand. (moet genoeg zijn)
het is inderdaad rigide gesteld mijn vorige verhaal maar als je voor de tweede nacht doodop op de bank zit, de tandalarmlijn belt, die zegt 24 uur per dag beschikbaar te zijn, wat helaas niet waar is, dan kun je weleens star overkomen. ik vergelijk het beroep van een tandarts wel met een dienstverlendend beroep, dat is mijn visie.

om een lang verhaal kort te maken, twee dagen en nachten pijn gehad, om vijf voor negen 's morgens verdoofd en om drie over negen de kies eruit. tjsonge tsjonge, soms is de wereld onbegrijpelijk.
ma, 06/30/2008 - 23:34 Permalink
mecánico para …

Er is wel een wisselende waarnemer voor de praktijken die dicht zijn, maar de dag erna niets doen?? Nee, dat is een keuze die je zelf moet maken en waar je geen tegemoedkoming voor krijgt. Tegemoedkoming zoals een doorlopend bedrag wat mensen op oproepbasis doorgaans van hun werknemer krijgen voor onregelmatig werk.
Gek he.
Dus eigenlijk gaat het je om de tekst op de band. Want 24 uur per dag bereikbaar betekent niet 24 uur continue zorg op afroep.
waarom heb je eigenlijk 2 nachten op gezeten en niet eentje? want dat is me dan niet helder.
di, 07/01/2008 - 09:19 Permalink