zenuwbehandeling wel of niet gelukt

Author:
moniquevanesch
Posted:
di, 10/01/2002 - 09:47
Hallo digitale tandarts, ik heb idd ook een zenuwbehandeling ondernomen en 2 weken met medicijnen en een noodvuling gelopen. Het ging prima allemaal geen napijn geen last niets. Ik moet wel zeggen dat ik toentertijd na de pijnklachten ,zoals warm/koud niet kunnen kauwen erop en een flinke abces op die desbetreffende kies te hebben daar dus die zenuwbehandeling voor moest ondergaan. Hij heeft geloof ik 2 zenuwkanalen behandeld en een platte waar die moeilijk bij kon komen en na 3 kwartier in de stoel gelegen en foto's gemaakt te hebben kon ik dus na 2 weken terugkomen en een penicilline kuur van 5 dagen 3 per dag.. Met de laatste heb ik overigens heel veel pijn gehad tijdens de behandeling maar na enkele verdovinkjes ging het en was het uit te houden. Maar ik ben dus gisteren daar geweest voor de noodvulling eruit te laten halen met een minimale abces en hij heeft de kanalen opgevuld na eerst weer grondig schoongemaakt te hebben en alles, vroeg ie aan me als ik pijn had dat ik dat moest zeggen tijdens de behandeling nou...ik voelde wel wat maar dat was minimaal dus na de kanalen opgevuld te hebben en foto'tje gemaakt te hebben ervan deed ie mijn kies opvullen. Nu na een nachtje geslapen te hebben is mijn abces dikker geworden zoals ik toentertijd binnen kwam , is dit normaal want ik ben als de dood dat ik alles opnieuw moet ondergaan en dat ik dan naar een kaakchirurg moet. En in mijn kies heb ik weer een beetje ja...pijn minimaal maar een beetje zeurende pijn soms wel soms niet.....klopt dit want ik krijg er nu echt de bibbers van is dit nu zo'n mislukte zenuwbehandeling ofzo en als ie opnieuw open moet dan moeten ze die kanalen ook uitboren is zeker geen pretje want ik moet eerlijk zeggen dat toen ie in de ene kanaal kwam om op te vullen en moest aandrukken dat ik die ene zenuw wel degelijk voelde......kunt u mij misschien wat meer hierover vertellen en eindig ik nu alsnog bij de kaakchirurg??

veel liefs moontje
moniquevanesch

--------------------------------------------------------------------------------
nou ben net bij de tandarts geweest, want het zat me niet lekker. Hij moest lachen omdat ik zo nerveus was maar zei dat hij op de foto's kon zien dat hij teneerste de kanalen goed gevuld heeft met cement en dat echt alle zenuwen eruit zijn. Ik vroeg ook meteen van ja maar wie kan mij dat garanderen. Toen zei hij van dat die zenuwen er echt uit zijn en dat die pijn die ik gisteren voelde tijdens de behandeling dat dat goed was omdat hij dan zeker wist dat ie op de goede plek zat. Het komt hierop neer dat er tussen mijn wortels hoog een goede ontsteking zit op een hele moeilijke plek en dat ie zijn weg vond langs mijn wortel aan de kant van mijn wang en daar dus een abces vormt en niet zo'n kleintje ook. Als je dus een ontsteking hebt dan sterven je zenuwen daardoor af en moeten er daarom uit.

Nu zei hij kijkend naar dat weer groter gegroeide abces dat ie er het beste een sneetje in kon geven. Denk maar aan een pukkel op je gezicht waar vocht/talg in zit wat er ook uit komt door knijpen of zoals een goede schoonheidsspecialiste doet met een sneetje. Nou ik was als de dood hij vroeg nog doodleuk of ik daar een verdoving voor wilde maar dat zou net zoveel pijn doen als dat sneetje. Ik al mijn moed bij elkaar verzameld en toen ie klaar was viel het me zo mee, meteen hield zijn vrouw er een spiegeltje boven zodat ik kon zien hoe dat vuil eruit kwam, smerig gewoon!! ugh Maar hij was klaar en nu heb ik een spray welke de bacteriën moet doden in mijn tandvlees en de zwelling tegengaat. Ja en als dat na een week niet minder geworden is dan krijg ik alsnog penicilline voor 5 dagen en als het dan niet weg is ja , dan moet ik eraan geloven dat ze in het ziekenhuis een snee geven in mijn tandvlees waardoor ze mijn wortelpunten kunnen schoonspoelen, hij zei dat het een kleine ingreep zou zijn alleen je zit wel even in de stoel.......maar daar gaan we niet van uit zegt ie......zal wel niet nodig zijn! Een pak van mijn hart hoor ik was nerveus niet normaal meer, ik had het echt niet meer! Maarre ben blij dat ik het gedaan hebt ik vind dat ik een hele fijne tandarts hebt schat van een mens, echt al jaren.

groetjes moontje
di, 10/01/2002 - 11:18 Permalink