Zenuwbehandeling

Author:
Teddy
Posted:
ma, 01/27/2003 - 11:39
Ik heb al een tijdje last van mijn kies, en nu blijkt dat ik een wortelkanaalbehandeling moet ondergaan.
Mijn tandarts wil dit in drie behandelingen doen. Eerst maakt hij een klein gaatje en doet daar een soort gif in, dan na zo'n 2 weken wil hij de kies gaan vullen met een noodvulling en tot slot dan na 2 weken de definitieve vulling. Nu heb ik gehoort dat je ook de zenuw eruit kan laten snijden en dan ben je met 2 behandelingen klaar. Wat is nu het verschil en de voordelen van deze behandelingen.
Ik heb nog al wat last van misselijkheid (door gebruik van medicijnen) de kies zit achterin en daarom wil ook zo snel mogelijk van de behandeling afzijn.

[ Dit Bericht is bewerkt door: Teddy op 2003-01-27 11:40 ]
Active8

Ik heb ook een paar wortelkanaal behandelingen ondergaan (in kiezen die gevuld waren).
De tandarts maakt de zenuw "dood" doorer met een soort raspje (klinkt enger dan het is), het kanaal leeg te maken.
Daarna doet ie er inderdaad een soort (zoals jij noemt) gif in en er gaat een nood vulling boven op.
Na een dag of 3 gaat de vulling er weer uit, het watje met gif er uit en alles wordt weer gevuld.
Met name die laatste behandeling voel je amper om dat je zenuw dus gevoeloos is geworden.
vr, 03/07/2003 - 09:37 Permalink
Meisje

Ik heb ook een zenuwbehandeling gehad. Het is een heel lang verhaal. Ik had namelijk al een jaar last van die kies voordat de behandeling plaats vond. Eerst wist mijn tandarts niet wat er mis was, een andere tandarts dacht dat 1 van mijn verstandskiezen er uitmoest,maar uit eindelijk is dat niet gebeurt en heeft mijn eigen tandarts ontdenkt dat er een gaatje zat, wat later dus een GAT bleek te zijn.
Er moest lang en diep worden geboord, wat ongelovelijk veel pijn deed, en aangezien mijn tandarts nooit bij het boren vraagt of ik het wil verdoven, wist ik ook niet dat ik dat kon vragen, de tranen rolden dus over mijn wangen. MAar goed.. ik was klaar en ging naar huis, kreeg de mededeling te horen dat ik misschien nog een wortelkanaalbehandeling moest ondergaan als het allemaal niet goed zou gaan.

Na een tijdje kreeg ik ontzettend veel last van min kies, kon nauwelijks mijn kaken op elkaar zetten.Ik moest dus een wortelkanaalbehandeling ondergaan en had ondertussen al een hele grote angst ontwikkeld, maar achteraf gezien was dat niet nodig. De wortelkanaalbehandeling, bestond bij mij uit twee behandelingen, zoals jij beschrijft, wordt het eerst gevuld met een noodvulling na het schoonmaken van de kanaaltjes en daarna wordt het nog een keer schoongemaakt en definitief gevuld. Tussen de 2 behandelingen zat wel anderhalve week. De behandeling was bij mij volkomen pijnloos, omdat de zenuw al vanzelf was gestorven, het hoefde dus ook niet verdoofd te worden.:smile:

[ Dit Bericht is bewerkt door: Meisje op 2003-03-10 16:07 ]
ma, 03/10/2003 - 16:04 Permalink