Zenuw geraakt bij wegsnijden verstandskies

Author:
Mozzie
Posted:
wo, 06/11/2008 - 14:54
Afgelopen donderdag is mijn verstandskies bij de kaakchirurg weggehaald. Hij was aan de onderkant en lag dwars. De verstandskies aan de andere kant lag ook dwars en heb ik vorig jaar laten weghalen, ik was er dus van op de hoogte dat het een redelijk zware ingreep kan zijn met nogal wat napijn.

Natuurlijk heb ik ook nu weer napijn gekregen, een dry socket maar hier heb ik antibiotica voor en dat gaat nu allemaal alweer prima.

Het probleem is: mijn zenuw is tijdens de operatie geraakt. Ik voelde dit heel erg sterk dus schrok ervan, dus gelukkig is men er niet doorheen gegaan (aldus de chirurg). Wel is nu een stuk van mijn kin, lip en tandvlees+tanden gevoelloos. Tot zover niets nieuws, dit is ook te lezen op deze site.

Wat voor mij wel vreemd is: nu de pijn van de operatie een beetje aan het wegtrekken is, komt er een erg sterke pijn vanuit de gevoelloze plekken, vooral de tanden en in mindere mate de lip en kin. Hoe kan dit, als het toch gevoelloos is? (als ik het aanraak voel ik niets)

Is het misschien een teken van genezing (nu al)? Ik voel geen gekriebel, alleen pijn, in vlagen, soms op het ritme van mijn hart, soms heen en weer als golven die komen en gaan.

Edit: dit had misschien ook wel bij kaakoperaties gekunt, excuses hiervoor.
Mozzie

Ben al bij de chirurg geweest. Hij dacht ook wel dat het een goed teken was. Over twee weken kom ik weer terug om te checken. Wil het over een maand of twee nog niet over zijn, dan aan de fisiotherapie.

Bedankt voor de antwoorden hier in ieder geval. Het is wel lastig hoor, ben ik eindelijk van de pijn van de operatie af, doet er weer iets anders pijn.
za, 06/14/2008 - 15:52 Permalink