Zacht roze buitje na trekken verstandskies

Author:
Rosalie89
Posted:
di, 09/03/2019 - 17:19
Hallo,

8 dagen geleden is mijn rechter verstandskies onder getrokken bij de kaakchirurg. Het ging wat moeizamer, omdat hij nog vrijwel niet was doorgekomen.

De dagen erna behoorlijk wat pijn gehad en voor de zekerheid een antibioticakuur gekregen. Ook nu nog wel 2dd ibuprofen 600mg en PCM 4x 1000mg nodig. Sinds 3 dagen zit er een roze rood zacht bultje (achter het gat, dus vanuit kaak) die verder zelf niet zozeer pijnlijk is (alleen is het wel drukgevoelig bij de overgang naar het zachte gehemelte) en waar geen pus etc. uitkomt. Voelt ook niet alsof er pus inzet. Even aangekeken.

Gister toename van pijn, maar leek of hechtingen wat gingen irriteren, dus die zelf verwijderd. Verder komen er makkelijk voedselresten achter het bobbeltje, probeer het nu zo goed mogelijk te spoelen met een monoject, maar plek is lastig schoon te houden. Pijn is nu weer zoals eerder.

Zojuist even met poli kaakchirurgie gebeld, omdat ik over 2 dagen op vakantie ga. Ze dachten dat het wat geïrriteerd tandvlees zou kunnen zijn. Iemand dit ook gehad/weet wat dit is?
Attach