Wortels verwijderen

Author:
jitske
Posted:
vr, 09/16/2005 - 22:14
Ik heb een vraagje. Ben 5 jaar niet naar de tandarts geweest, ivm angst, en heb deze week mijn 1e afspraak weer gehad. Nu moeten (zoals de tandarts het zegt) 2 haarden verwijderd worden, wat dus inhoudt dat er in de loop van de jaren kiezen zijn afgebrokkeld en alleen de wortel nog van aanwezig is, eruit gehaald moeten worden. Hij noemde dit een chirurgische verwijdering, maar gaat het op mijn verzoek zelf uitvoeren (hij heeft het natuurlijk wel vaker gedaan maar ik durf niet naar de kaakchirurg). Wat gaat er nu eigenlijk gebeuren, heeft iemand daar ervaring mee?? Alvast bedankt. :smt006
Geke

Het begint altijd natuurlijk met de verdoving, want het is de bedoeling dat je geen pijn hebt bij de behandeling, je zult wel voelen dat de tandarts bezig is, maar pijn doet het dan niet meer. Vervolgens kan de tandarts met een hevel de wortels wat los gaan duwen, dat is dus geen tang maar een ander instrumentje. Soms zijn de wortels er alleen met de hevel al uit te halen en soms heeft hij of zij daar nog een worteltang voor nodig. Het kan ook zijn, omdat je tandarts het chirurgische verwijdering noemt, dat het tandvlees een beetje losgemaakt wordt en het bot wat gecorrigeerd moet worden, omdat de wortels te diep in het bot zitten. Dit wordt vaak een soort 'flap' genoemd. Als de wortels er uit zijn wordt het tandvlees weer dicht gehecht. Je hoeft je er geen zorgen over te maken, want je tandarts heeft hier ervaring mee en alles wordt goed verdoofd. En uiteindelijk hou je een mooie gezonde situatie over en dat is een stuk beter voor je lichaam dan die onstekingshaarden die er nu zitten.

Heel veel sterkte ermee en laat nog maar even weten hoe het afgelopen is.

:smt006 Geke
ma, 09/19/2005 - 11:47 Permalink
jitske

Dat vind ik ook haha. Ben blij dat het me zo is meegevallen. Er is een verstandskies getrokken wortels verwijderd, en een kies getrokken, 3 op een rij en mijn mond zit vol met hechtingen, maar pijn heb ik totaal niet gehad. Ik heb een nieuwe tandarts en die is gewoon super. Ik heb zelfs de verdoving niet gevoeld. Nu de andere kant nog en dan alles weer opbouwen.
ma, 10/17/2005 - 21:05 Permalink