wortels afschrapen

Author:
knabbel
Posted:
zo, 02/18/2007 - 13:53
Hallo,

Volgens de tandarts moeten de wortels van tanden en kiezen in de bovenkaak aan de buitenkant in de worden schoongeschraapt i.v.m. problemen met mijn tandvlees. Is dit nu een zogenaamde flapoperatie? Of is het een andere behandeling? En zoja, hoe zie de behandeling er dan uit? Ik heb het aan de tandarts gevraagd, maar die bleef bijzonder vaag....

groetjes,

Knabbel
Spiegeltje

Ik denk dat de tandarts de zogenaamde initiële behandeling bedoelt als onderdeel van professionele gebitsreiniging. Bij de initiële behandeling, worden de elementen waar de ruimte tussen de tand en het tandvlees te diep is, de zogenaamde pocket, gereinigd en glad gemaakt. Dan kan door schrapen of met behulp van een ultrasoon apparaat of een combinatie van beiden. Pas als dit onvoldoende resultaat heeft kan een flapoperatie worden overwogen om de zaak beter schoon te maken. Als de pockets niet al te diep zijn is dat meestal niet nodig.

De initiele behandeling gebeurt tegenwoordig vaak door een mondhygienist(e) maar uiteraard kan de tandarts dit ook. Een flapoperatie wordt meestal door een gespecialiseerde tandarts-parodontoloog uitgevoerd.

Als je zoekt op parodontitis vindt je op dit forum en op internet genoeg informatie over de details van de behandeling.
zo, 02/18/2007 - 14:39 Permalink