wortelpuntontstekings drama

Author:
Peter023
Posted:
di, 03/22/2011 - 12:25
HELP!!

Ik loop sinds ruim een jaar met een wortelpuntontsteking. Ik ben in behandeling bij een bekende kliniek, omdat mijn gebit zowiezo zwak is en drama op drama.
Toen de ontsteking, linksboven, onder een brug, enige tijd al gaande was, een apex behandeling ondergaan in ziekenhuis.
dat hielp even... ongeveer een maand. Toen kwam het weer terug. Van die superirritante zenuwpijn!
Ik zal een lang verhaal kort maken...... Op aanraden van de kliniek mijn gehele bovenkant laten trekken.... WAT een beslissing zeg!!
Dat is nu krap een week geleden....onder volledige narcose..... loop nu met een mond als een slagveld....kan niet normaal praten, niet normaal eten, en voel me flink ellendig!!
Het enige wat het een beetje goedmaakt is een mooi gebit nu......voor het eerst in mijn leven.
MAAR.......
Als je denkt dat de pijn van de wortelpuntontsteking weg is..... FORGET IT.
De pijn , echte zenuwpijn...IS ER NOG STEEDS!! Hoe kan dit???? de tanden en kiezen zijn eruit!!!!!?????
Wat moet ik hier in hemelsnaam aan doen???? HOE kom ik hiervan af??????? mijn hele bovenkaak laten verwijderen????
Ik ben flink desperate!!

HELP!!
RobMartin

Peter,
Wat een armoe, ik zou ook mijn huisarts er bij inschakelen .
Zenuwpijnen kunnen worden gedempt met het medicijn carbamazepine.
Maar dat moet je eerst met je huisarts bespreken. Als met behulp van deze medicijnen (of anderen) de pijn verlicht wordt dan heb je in ieder geval gelegenheid om tot rust te komen wat het genezingsproces bevordert.
Als je bij de tandarts niet verder komt dan kun je met je huisarts bespreken
of je wellicht in aanmerking kunt komen voor de pijnpoli die vaak in ieder ziekenhuis aanwezig is. Daar zijn ze gespecialiseerd in pijn en met name zenuwpijnen.
Veel sterkte
zo, 04/17/2011 - 22:41 Permalink
feifei

Beste Peter,

Hoe is het inmiddels met jou?

Jouw verhaal is precies mijn verhaal, op het trekken van de hele rij kiezen na. Jouw klachten lijken erg veel op trigeminus neuralgie. Kijk even naar deze websites, wellicht heb je er wat aan.

Carbamazepine helpt alleen als je daadwerkelijk trigeminus neuralgie hebt, althans dat schijnt. Door middel van een MRI-scan kan worden uitgesloten of je deze vorm van chronische aangezichtspijn wel of niet hebt. Meestal wil de arts eerst de carbamazepine proberen, en als dat niet helpt, kan worden gekeken of je in aanmerking komt voor de zogeheten 'Jeanetta-operatie'.

Als je google't, vind je van alles over trigeminus neuralgie, de Jeanetta-ingreep en dr. Mooij. Professor Mooij is echt de enige die hier echt veel verstand van heeft. Luister niet zomaar naar de eerste de beste huisarts, kaakchirurg of neuroloog, maar vraag een verwijzing naar prof. Mooij. Hij zit in het UMCG.

Heel veel succes!!
Gr.
Feifei
zo, 04/17/2011 - 23:47 Permalink