wortelpuntonsteking kaakchirurg of endodontoloog

Author:
margreet burgers
Posted:
ma, 11/02/2009 - 15:08
Ik heb een wortelpunt ontsteking en nu heeft de tandarts gezegt dat ik na endodontoloog moet voor een behandeling nu heb ik de behandeling in een andere kies al een keer gehad door de kaakchirurg en deze is goed verlopen en kost geen geld bij de endodontoloog ben ik rond de 700 euro kwijt waarom zou ik daar dan heen gaan. Ik weet dat de kaakchirurg via een flapje in het tandvlees na de wortelpunt en deze verwijderd en de endodontoloog doet dit via de kroon en verwijderd niks. Ik wil graag weten wat beter is en waarom.

Alvast bedankt, Margreet
Spiegeltje

Zie hier http://www.tandarts.nl/phpBB/viewtopic.php?p=41628 voor wat algemene informatie over voor- en nadelen van een apexresrectie bij een herbehandeling (met name het antwoord van de digitale tandarts)

Maar bij u gaat het niet om een herbehandeling maar om een eerste behandeling, een apexresectie is dan vrij uitzonderlijk. De tandarts heeft u waarschijnlijk doorverwezen omdat het gaat om een complexe behandeling. Niettemin is een endodontoloog vaak in staat deze tot een goed einde te brengen.

Voor u is dit de duurste oplossing maar de werkelijke kosten bij de kaakchirurg zijn nog wel 2x zo hoog denk ik. :D
ma, 11/02/2009 - 16:10 Permalink
margreet burgers

Bedankt voor de reacties, ik ben vergeten te vermelden dat ik er wel een wkb heb gehad en er is toen een kroon geplaatst weet niet meer hoelang de wkb geleden is. Vind het best lastig allemaal, mijn vorige tandarts stuurde me gewoon na de kaakchirurg die heeft het helemaal niet gehad over een endodontoloog hoefde ik dus ook niet over na de denken.
Bedankt voor de tips, weet alleen nog niet wat ik ga doen, Margreet
ma, 11/02/2009 - 23:36 Permalink
Spiegeltje

mijn vorige tandarts stuurde me gewoon na de kaakchirurg die heeft het helemaal niet gehad over een endodontoloog

Dat is een ouderwetse aanpak. Helaas wil dat niet zeggen dat u dan ook het juiste advies heeft gehad. Zoals in de link is aangeven: er is een aantal indicaties waarbij de kaakchirurg in beeld komt. In de overige gevallen (de meeste dus) is een herbehandeling aangewezen, ook al heeft u een kroon. Dat staat ook in de handboeken van de kaakchirurg. Confronteer uw tandarts hier eens mee en neem dan de beslissing.
di, 11/03/2009 - 09:46 Permalink